Gå til innhold
Hundesonen.no

Gå tur oppi jotunheimen


Ross

Recommended Posts

Er meg og ei vennine som planlegger en ukes tur fra hytte til hytte i jotunheimen, jeg skal selvfølgelig ha med meg hunden min.... og trenger litt veiledning/ hjelp av mer erfarene turfolk;)

Spørsmålet mitt er asså om noen har vært på tur oppi jotunheimen med hund, lurer på hytter som det er ok å ha med seg hund i, bor hundene på rommet da eller?

Hvem turer gikk dere? og hvordan utstyr er det lurt å ha med til hunden? Er de noe jeg burde tenke på før vi drar avgårde?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

Ta kontakt med hyttene du skal til i Jotunheimen. Det er mange år siden jeg gikk der med hund og da hadde vi med telt som ble det letteste for oss. Hyttene til turistforeningen varierer fra at hunden må ligge ute til at du får den med på rommet. Etter hva jeg har hørt så er dem private hyttene mere fleksible på hunder men ikke sikker på om det gjelder i Jotunheimen. Hunden kan godt bruke kløv også ville jeg tatt med potesalve til dem. Husker vi gikk i vann og noe myr men det er mye ur der vi gikk så det sliter på potene

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Interesant tråd skal oppp på hardangervidda i sommer vi med to bikkjer. Så snart tar vi turen ned til turistforeningen å hører hva som bllir det enkleste for oss. Våre hunder er ikke vant til å sove ute alene, så er fare det kan bli litt lyd av det. Så tanken min nå er iallefall at viss hundene må sove ute, så pakker jeg bare med en presenning ov sover ute med dem(sover godt hvor som helst jeg:P) Så får vi se håper seff på at de kan sove inne men skjønner det jo med tanke på allergikere viss det ikke skulle gå. har hørt at hyttene i turistforeningen er mer hundevennlige jo lenger nord du kommer men vet ikke om det stemmer. Noen har visst egne" hunderom" for de som har med hunder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har gått i Jotunheimen og på Hardangervidda med hund. Det er ikke lett å vite hvordan det er på de selvbetjente hyttene med tanke på hund. Jeg var på Olavsbu i Jotunheimen for to år siden, og da var det ett bur der, og to hunder. Hyttevakta syns at hundene kunne dele buret (de var totalt ukjente for hverandre), men vi eierne syns det var en dårlig idé. Min hund fikk buret som stod i vedboden, og den andre lå ute på trappa. Noen hyttevakter er strengere enn andre, men de færreste selvbetjeningshyttene tillater hund.

På de betjente hyttene har jeg ikke hatt noen problemer. Har alltid ringt på forhånd og forhørt meg hvordan det er å ha med hund der, og har alltid fått positiv respons. De siste årene har flere og flere hytter fått hundebur som er plassert i egne hus, vedbod eller ganger. Både Leirvasbu og Jendebu tillot å ha hund på rommet. Ringer du på forhånd kan du bestille rom med hund. Fra Jotunheimen har jeg bare positive erfaringer, men jeg har ikke vært like mye der som på Hardangervidda.

Hardangervidda med hund har heller ikke vært noe problem. Har vært på mange hytter der, selvbetjente, ubetjente og betjente, og ikke hatt store problemer.

Når jeg går med min hund bærer hun kløv med eget utstyr og mat. Det jeg har med til henne er potesokker, potesalve, vannskål/matskål (bruker samme skåla til det), teppe (ikke alle hytter har varme tepper til hundene) og mat. Ikke noe mer. Har med meg førstehjelpsutstyr til hund sammen med det jeg har med til meg selv. Har aldri hatt behov for mer enn det.

Jeg har bare gått en tur i Jotunheimen med hund. Starta på Fondsbu (kjørte bilen dit) og gikk til Olavsbu. Derifra gikk vi til Leirvasbu. Fra Leirvasbu gikk vi til Gjendebu, og derfra tilbake til Fondsbu. En enkel og grei tur. Ingen problemer med hund der.

Det er fantastisk å gå i fjellet med hund! Jeg skal selv gå en uke i Jotunheimen til sommeren, og håper på en uke på Hardangervidda også. Kos deg i fjellet!

EDIT: Skriveleif

EDIT 2: la til litt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om dere sender meg PM med hvilke hytter dere søker kan jeg sjekke det opp. Har en relativt komplett liste over hvordan DNT-hyttene hodler hunder som jeg på sikt skal få lagt ut på nettsiden min, men foreløpig har jeg ikke fått lagt ut så mange. Om det finnes noen statskogshytter der så tar de i mot hunder, under forutsetning av at man tar hensyn til evt. andre gjester som har allergi el.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for masse bra svar, håper min første og forhåpentiligvis ikke den siste turen med hund på lengre tur blir bra.. Driver og planlegger tur nå og har ennå ikke funnet ut hvor vi skal gå men sier i fra når vi vet til deg SHILAMON når vi vet.

Hundheidi ;takk for bra svar;) Hvor lenge etapper var den turen du skrev om her?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Husker ikke helt hvor lange de var. Den første var vel på rundt 4-5 timer, den andre var en kort på 3 tror jeg, så en 6 timer og til slutt 4-5. Husker ikke helt, men det var veldig greie distanser og lett terreng. På turistforeningen.no er rutene beskrevet og du får oppgitt distansen. Se der :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...