Jump to content
Hundesonen.no

Valpe biting


Stripa

Recommended Posts

Som overkriften sier så handler innlegget om valper som biter. Lucas på 3 mnd. skal være etter hendene heeele tida, med mindre han er trøtt. Skriker jeg Au så gir han seg, men etter 2 sekunder er det på'n igjen, og da er det fare for at jeg kun blir skriken Au hele dagen :lol:

Avleder jeg med en leke, så er leken kjempe spennede i 4 sekunder før han begynner å bite igjen. Omtrent umulig å klappe han pga den bitinga. Holder jeg holda helt rolig (dvs. ikke trekker den til meg når han biter) så kan han finne på å holde opp, men iblant så tygger han i stedet. Når han holder opp så roser jeg, men det er også glemt etter 2 sekunder der han begynner igjen. Korttidshukkomelse med andre ord :)

Vi har ikke unger så det er ikke super viktig at han ikke biter i det hele tatt, men er redd for at dette skal bli en vane. Eller er det heller sånn at de gir seg med bitinga automatisk når tannfellinga er over? Han har masse leker å bite på, kjøpte akkurat Kong til han som han elsker, men når vi skal kose og klappe han så er det henda våre som er bite-objekt.

Noen erfaringer eller andre tanker rundt dette?

Link to comment
Share on other sites

Vi lot Ellie bite på oss, men bet hun for hardt skrek vi au (som du sier, men altså kun når hun bet så hardt at det gjorde vondt.) og fjernet enten henne eller oss fra situasjonen, slik at det morsomme tok slutt når hun bet for hardt.

Det hjalp veldig og nå som tannfellingen nesten er over, er det ihvertfall helt slutt på bitingen.

Ellers ligger det flere andre gode råd her inne fra lignende tråder, om du søker litt.

Men jeg må legge til at jeg også tror at biting har sammenheng med stressnivået til valpen, som noen ganger kan være for høyt, og det skjer faktisk ganske ofte hvis valpen har opplevd for mye og er sliten, i motsetning til hva man kanskje skulle tro. De blir fort overtrøtte.

Jeg har også merket at forskjellig type for kan ha innvirkning.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Jeg skal si deg en ting jeg, Æsko biter det han kan! Han biter alt og alle hele tiden. Det er ikke måte på. Hyling fungerer ikke, nei fungerer ikke, Time-out = uling og bjeffing og biting i andre ting, bitehemming er det noen her i huset some er imot. En mener at man ikke skal bruke bitehemming, men heller la det gå naturlig -.- Yeah right! Og han biter hardt. Sår og skraper oppåver hele beinet og på armene. Kutt i fjeset. Jadda, av og til er valper så fantastisk herlige å ham ed å gjøre. Og han blir bare villere hele tiden.

Nei lykke til i krigen om tenenne og håp på tannfelling snart :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
  • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
  • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
  • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
  • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...