Jump to content
Hundesonen.no

Hva betyr BIM?


TonjeM

Recommended Posts

OK, jeg har faktisk lett her men finner ikke sånn fort noen forklaring og google gidder jeg ikke.. en sånn forkortelse får jo trillioner av tilslag.

Jeg hva BIR og BIS er, har sånn halv veis forhold til Cert etc men BIM? Bimmelom og bommelom er min første assosiasjon, men det betyr visst "Best i Motsatt kjønn" - men det er jo bare mystisk - hva i ******* betyr det? Tispe som blir BIM er da den beste hannhunden????? Og hvordan forholder BIM seg til BIR? I min enkle verden trodde jeg det var beste hannhund og beste tispe som gikk mot hverandre for å bli BIR - så hva pokker er BIM for noe????????

Link to comment
Share on other sites

Det er helt riktig det, det er beste tispe og beste hannhund som går mot hverandre for å bli BIR. Og om tispa blir BIR, så blir hannhunden BIM. Hun er best i rasen, mens han er den som er best i motsatt kjønn av den som ble best i rasen (eller omvendt, om han blir BIR, så er hun den som er best i motsatt kjønn av den som ble best i rasen). Ble det mer forståelig nå? hehe

Link to comment
Share on other sites

Grattis :wub:

(off-topic)

Taaaaahaaakk.!

Denne Cert'en smakte ekstra godt, for jeg hadde slått fram meg alt håp for premiering før vi gikk inn... :ahappy:

Det "morsomme" og rare med det hele var at vi, sammen med oppdretter sto lenge å diskuterte om vi skulle droppe å stille han i dag, for han oppførte seg helt merkelig å dette gikk neppe bra, om vi skulle spare han for den negative opplevelsen...

(Ny Valp i hus+2årig hormonbombe+varmt+stress+lite trening+++ = en snål "egenrådig" hannhund...)

I går fikk han Blå (2.Kvalitet), trekt pga Temperament.. (helt riktig dømt)

I dag får han Rød, CK, CERT og 2.BHK... (selvfølgelig riktig dømt også)

Link to comment
Share on other sites

BIS = Best In Show

Cert = Certifikat (3xCert = Champion (forenklet forklart, er endel regler og krav rundt Cert))

Decoy fikk Cert i dag. :wub:

n745780069_2949396_6582954.jpg

Fremdeles OT, men gratulerer så mye! :ahappy:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
  • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
  • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
  • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
  • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...