Jump to content
Hundesonen.no

SOS pelshjelp


Shilamon

Recommended Posts

om litt under to uker (3.mai) skal jeg og min fine setter på utstilling, men vi har fått en aldri så liten pelskrise. Vi byttet fôr i starten av april og nå (den siste uken) viser det seg at dette ikke var ett fôr som passet. Pelsen har ikke bare blitt matt, men den har blitt skikkelig pistrete også. Han har normalt svært god pels så det er bare supertypisk at det skjer rett før utstilling.

Er det noen av dere erfarne ringrever som har noen fantastiske nødhjelps tips for sliten pels?

Han går på tørrfôr, vom og hundemat og fiskeolje

Link to comment
Share on other sites

Jeg antar du da har byttet fôr igjen?

Tips til bedre pelskvalitet:

Bad pelsen i en god shampoo, som kan forbedre pelskvaliteten. Bruk lang tid på føhn og børsting, og bruk en god balsam for å få tilbake litt glans. Avhengig av hvordan pelsen skal se ut før utstilling, gjør du det nå eller nærmere utstillingen (noen raser/hunder skal ikke bades rett før utstilling, fordi pelsen blir for fluffy).

Om du kan - bad hunden din nå, og deretter før utstillingen. Badet gjør at du får av død og ødelagt pels, og shampoo/balsam får flere sjanser til å fungere i pelsen.

Gi hunden massasje. Det skal frigjøre stoff i kroppen som går ut i pelsen, og gjør den litt feitere og mer glansfull. Jeg har personlig ikke testet dette, men har hørt det fra andre. Mye kos og klapping gir visstnok samme effekt - en får i gang sirkulasjonen i hundekroppen. Sies det.

Gi hunden et rått egg om dagen fram til utstillingen, egg har flott effekt på pelsen.

Ølgjær er også bra for pelskvaliteten.

Hvis det er deler av pelsen som ser rett og slett ødelagt ut, ville jeg vurdert å klippe. Altså, hvis hunden er veldig pistrete i pelsen, og det er mest ytterst i hårstråene, ville jeg stusset litt. Bruk en tynningssaks, da ser ikke hunden så formklippet ut, og få av splittede hårtupper og slikt. Men vent med det til nærmere utstillingen, for å se om pelsen blir bedre når du nå kutter ut det dårlige fôret og eventuelt prøver et eller flere av tipsene over.

Link to comment
Share on other sites

Takk for raskt svar:)

Det er en gordon setter så han skal vel egentlig bare se ren og pen ut for det meste og det er ikke så mye pels å klippe, men de andre tispene skal vi teste ut. Skal hjem en tur i dag og der har mamma en sjampo til problempels så tenkte stjele med oss den. Men har du tps på noen gode balsamer?

Og egget, gis det bare rått oppå maten?

Link to comment
Share on other sites

Takk for raskt svar:)

Det er en gordon setter så han skal vel egentlig bare se ren og pen ut for det meste og det er ikke så mye pels å klippe, men de andre tispene skal vi teste ut. Skal hjem en tur i dag og der har mamma en sjampo til problempels så tenkte stjele med oss den. Men har du tps på noen gode balsamer?

Og egget, gis det bare rått oppå maten?

Jeg bruker ikke balsam på egne hunder, så der har jeg dessverre ikke noen tips av egen erfaring. Men jeg innbiller meg at min venninne med pelshunder bruker en gul flaske fra Natusan, barnebalsam av noe slag som skal være mild. Dette er en spray, i så fall, som du kan ta i pelsen uten å skylle ut. Du kan jo se på din nærmeste matbutikk om de har noe som kan minne om det?

Egget blander jeg inn i maten, men det er fordi dyret synes det er litt ekkelt, så hun spiser det ikke om hun ser det. Hun pleier å få det sammen med vom, det er lettere å røre det inn i vom enn i tørrfôr (hun får to måltider om dagen, et med vom og et med tørrfôr).

Link to comment
Share on other sites

Har brukt dogvitality oppå maten til mine 1 måltid og rått egg det andre måltidet. Den hjelper for poter og pels. Brukte dette i 1mnd før en utstilling, og med et skikkelig bad på toppen, så har aldri bikkja hatt bedre pels! :)

Fåes kjøpt hos de fleste dyrleger.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
  • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
  • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
  • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
  • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...