Jump to content
Hundesonen.no

Valpen er var for høye lyder


eple

Recommended Posts

Hei! Jeg har en valp som er rett over 11 uker, og hun er var for høye lyder og noen ganger store ting. Nå har buekorpsene (folk i uniform som marsjerer og trommer i tog) begynt å øve i gatene for fullt for å bli flinke til 17. mai og valpen liker de ikke noe særlig. Det går greit på avstand, men når vi må passere nærme de blir hun redd og vil løpe i motsatt retning. Det er jo ikke så rart for det er veldig høy lyd, men jeg ønsker jo å få en hund som er trygg og som ikke reagerer så mye på skremmende ting. I denne situasjonen roste jeg henne når vi gikk nærmere, og holdt henne igjen i båndet om hun prøvde å snu. Jeg prøvde også å belønne med godbiter når vi nærmet oss, men hun ville ikke ha. Hun ville tydelig bort fra situasjonen når buekorpset passerte rett forbi oss (spesielt når de som trommet var nærmest), men jeg holdt stramt i båndet og vi stod der til de hadde passert. Hun hadde ikke noe problemer med å gå samme veien som dem når de hadde gått litt foran oss. Andre ting hun ikke liker så godt er biler som kjører fort og nærme, store busser og lastebiler, gravemaskiner som bråker osv. Men det er ikke alltid hun reagerer. Biler likte hun mye mindre i begynnelsen, men nå er hun blitt flinkere og roligere rundt biler, og dom oftest går hun fint i båndet om det kjører biler forbi.

Gjør jeg riktig ved å rose henne når vi nærmer oss? Jeg bruker mye ros på turer, så tror ikke hun oppfatter dette som spesielt eller rart. Noen som har noen tips til hvordan vi kan miljøtrene mer effektivt? :blink:

Link to comment
Share on other sites

Jeg er av den oppfattningen at om et dyr er redd for noe, skal man late som ingenting, prøve å få hunden til å tenke på noe annet, snakke til den på "tøysespråk" for å vise den at du ikke er redd.

Masse ros, mens du nermer deg det "skumle" og/eller masse oppstyr rundt dette vil etter min oppfattning ha motsatt effekt.

Vis hunden at det ikke er noe å være redd for ved å oppføre deg så normalt som mulig.

Begynn i hagen med at du leker med hunden og sørger for at du har dens fulle oppmerksomhet. Så kan noen komme ut å gå i ring rundt dere. Når hunden venner seg til dette kan personen ha med seg en gryte og en sleiv og lage litt leven med dette. Du skal late som ingenting og heller gi hunden godbit etter "sitt" o.l.

Ellers ville jeg gått tur langs en tungt trafikert vei når hunden er klar, når det kommer en buss/lastebil så få den til å tenke på noe annet. Sitt, ligg what ever. Så roser du skikkelig og gjerne med godbit

Det er MIN mening;)

En oppdretter sa en gang til meg at har du valper i hus skal du miste gryter i gulvet, smelle med dører, o.l (ikke overdrive såklart) for å vende hundene til lyder. De vil ha lettere for å tilpasse seg i sine nye hjem, som er fuldt av nye ukjente lyder. Sosialisering av valp er veldig viktig. I dette tilfellet høres det jo ut som det ikke er blitt lagt nokk vekt på hos oppdretter kanskje??

Jo mer en hund får oppleve, jo sikkrere vil den bli på seg selv;)

Lykke til :blink:

Link to comment
Share on other sites

Jeg signerer det ovenfor. Som du sier er hunden litt redd, skeptisk til disse lydene og bråket. Når det ikke skjer noe vondt når de passerer, heller masse godbiter og ros osv. så vil den til slutt skjønne at det ikke ernoe å bry seg om. Dette kan selvfølgelig ta en liten stund da.. det går ikke på en-to-tre.

Og det med godbiter, min er helt like når det kommer "skumle" ting. Hvis hun tar imot godbiten spytter hun den bare ut igjen.

Link to comment
Share on other sites

Usj, de buekorpsene altså.. De innfødte kan si hva de vil men jeg syns bare de er bråkete :blink:

Bea likte de heller ikke da hun var liten.. men jeg gjorde som folk sier ovenfor her: Latet som ingenting.

Sørget også for at hun ble mye utsatt for mer eller mindre bråkete nye miljøer hver dag. Litt miljøtrening i små doser hver dag er bra, tror jeg. Jeg bare gikk og latet som ingenting.. Ble hun litt redd så reagerte jeg ikke stort på det. Det er ofte sånn at om du forventer at valpen skal bli redd for noe så merker valpen dette og vil reagere sterkere, det er i alle fall min teori.

Etter hvert som hun ble roligere i nærheten av bråkete ting, feks en byggeplass, så trente vi gjerne litt like ved. sitt, dekk, kontakt osv.. Samme med store trailere og lastebiler som passerte.. Fikk henne til å ta kontakt med meg da de passerte, og ga gobit da de var forbi oss. Dette fungerte utmerket! Har forøvrig brukt samme trikset på passerende mennesker og hunder også med stort hell.

Kan kanskje virke som skjønningen din er hakket verre enn det Bea var, men har tro på at det vil gå bra :) Det er vel egentlig mengdetrening som trengs.. og de teite buekorpsene ja.. Er ikke SÅ lett å planlegge trening med dem.. Selv gikk vi mye tur forbi det stedet hvor nordnesbataljonen (om det er det de heter) øver. Dette hjalp for vår del. Nå bryr hun seg lite om buekorps, titter noe fascinert på dem når de går forbi :)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Høres ut som det kommer til å gå helt fint !

Det er derfor det så viktig å gjøre en Valpe-Test (temprament/holdning) før man velger valp da hadde du funnet ut dette, hjelper deg lite nå da ! og da først finner du den rette hunden for deg, prøver ikke å være "all knowing" man gjor ikke alt rett med 1. hund uansett, lykke til - du virker veldig fornuftig, så det ordner seg skal du se, Lykke til :thumbs:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
  • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
  • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
  • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
  • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...