Gå til innhold
Hundesonen.no

V&H-forhandlere som deler opp blokkene for deg?


M.J

Recommended Posts

Hei!

Jeg lurer på om noen her vet om forhandlere av vom og hundemat i Oslo-området som deler opp tjuekilosblokken for deg?

Hundene mine har til nå fått halvkilospølser, men jeg har innsett at dette blir veldig dyrt i lengden og har lyst til å begynne å kjøpe blokker istedet(15 kr dagen med pølser kontra ca. 7,5 kr per dag med blokk). Jeg har forsøkt å dele opp et par blokker på egenhånd, men siden jeg er en superkløne har dette gått særdeles dårlig og det hadde derfor vært veldig praktisk om det fantes forhandlere som har mulighet til å dele de opp. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Kåre Lise

Alternativt kan du vurdere 5 kg pølser, de er bare litt dyrere enn blokkene og mye billigere enn 1/2 og 1kg pølser. lønnsomheten på blokker går lett opp i vinninga med å betale for deling i forhold. 5kg pølsene har jeg god erfaring med selv og fra mine kunder at de er lette og kløyve i frossen tilstand til i passe biter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Kåre Lise
jeg har aldri sett 5kg pøsler hvor får man tak i det? Og hvor mye koster det? jeg er fortsatt nysgjerrig på hvor man for ferdig oppdelt 20 kilos?

Jeg tror ikke det er mange som deler rundtom, det krever plass, utstyr og hygiene. 5kg får du hos forhandleren din. Hvis de ikke har inne kan du sikkert spørre om de kan ta det inn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Det billigste alternativet er å få "pappa" å kjøre deg til Trøgstad for å hente mat FØR den er frosset - bare å ringe Magne å spørre hvilken dag han lager mat, og så si hvor mye du skal ha - så setter han det utenfor frysa - så kan du hente, betale kontant på stedet og så dra hjem og dele i passe posjonsposer.

Selv pakket jeg 60 kilo på en halvtime så det går fint.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det billigste alternativet er å få "pappa" å kjøre deg til Trøgstad for å hente mat FØR den er frosset - bare å ringe Magne å spørre hvilken dag han lager mat, og så si hvor mye du skal ha - så setter han det utenfor frysa - så kan du hente, betale kontant på stedet og så dra hjem og dele i passe posjonsposer.

*klippe og snippe litt*

Spørs vel strengt tatt hvor i landet du bor vil jeg påstå, tvilsomt at det blir så veldig lønnsomt å ta en svipptur for oss på vestlandet og nord- norge for den saks skyld :)

Edit: så underoverskriften nå. Never mind min lille frustrasjon over å ikke bo nærme nok til å gjøre det :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har forsøkt å dele opp et par blokker på egenhånd, men siden jeg er en superkløne har dette gått særdeles dårlig og det hadde derfor vært veldig praktisk om det fantes forhandlere som har mulighet til å dele de opp. :)

Jeg bodde tidligere i Oslo og hadde dårlig med plass, men jeg klarte likevel på et vis å dele opp 20-kilosblokker. Det enkleste er å halvtine dem og deretter bende løs biter med en tykkbladet tollekniv og en hammer. Dette kan man gjøre i flere omganger ettersom kjøttblokka tiner, slik at man "hakker vekk" jevnt og trutt ettersom man klarer å få kniven igjennom.

Men jeg må innrømme at selv om jeg nå bor på småbruk utenfor Oslo og har plenty fryseplass - og attpåtil sleggeøks og hoggestabbe - så kjøper jeg nå 5-kilospølser. Og det gjør jeg til tross for at jeg nå har tre hunder, og ikke én slik jeg hadde i Oslo... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

OK, takker for svar. :lol:

Noen som vet hvor man kan få kjøpt femkilospølser i Oslo, da? De butikkene jeg har vært innom har kun halvkilospølser eller tjuekilosblokk(og de aller fleste har kun frysemuligheter til halvkilospølsene). Når jeg tenker meg tror jeg kanskje at jeg har sett det hos Brukshunden. Noen som vet om de har det der? :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

OK, takker for svar. :lol:

Noen som vet hvor man kan få kjøpt femkilospølser i Oslo, da? De butikkene jeg har vært innom har kun halvkilospølser eller tjuekilosblokk(og de aller fleste har kun frysemuligheter til halvkilospølsene). Når jeg tenker meg tror jeg kanskje at jeg har sett det hos Brukshunden. Noen som vet om de har det der? :lol:

Ringe og spørre kanskje? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har tidligere vurdert å kjøre ned å hente fersk selv, men da frysekapasiteten gjør at jeg ikke får plass til mer enn ca 20 kg, vil jeg bruke mer i diesel og bompenger enn at det blir verdt det. Hvis vi er flere som er interessert i å få det ferskt, kunne man vel gått sammen? Jeg har tilgang på varebil som rommer relativt mange 20kg bakker. Er man flere og spleiser på kjøreutgiftene vil vel de fleste tjene på det vil jeg tro? Noen som er interessert?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har tidligere vurdert å kjøre ned å hente fersk selv, men da frysekapasiteten gjør at jeg ikke får plass til mer enn ca 20 kg, vil jeg bruke mer i diesel og bompenger enn at det blir verdt det. Hvis vi er flere som er interessert i å få det ferskt, kunne man vel gått sammen? Jeg har tilgang på varebil som rommer relativt mange 20kg bakker. Er man flere og spleiser på kjøreutgiftene vil vel de fleste tjene på det vil jeg tro? Noen som er interessert?

Jeg er! Minuset er at jeg har ikke bil, så noen snille sjeler må komme helt hit med det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

OK, takker for svar. :blink:

Noen som vet hvor man kan få kjøpt femkilospølser i Oslo, da? De butikkene jeg har vært innom har kun halvkilospølser eller tjuekilosblokk(og de aller fleste har kun frysemuligheter til halvkilospølsene). Når jeg tenker meg tror jeg kanskje at jeg har sett det hos Brukshunden. Noen som vet om de har det der? :wub:

Du kan kjøpe 5-kilos-pølser på Dyresjappa på Thorsov. De har det ikke inne til vanlig, men kan bestille for deg. Bestilling går tirsdager, og da får du det torsdag. Må hentes på torsdag, da de ikke har plass til å oppbevare det i fryseren over flere dager. Pølsene koster 90 kr.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...