Gå til innhold
Hundesonen.no

Finnes det no regel om øvre aldersgrense når en hest skal pensjoneres fra en rideskole?


Ross

Recommended Posts

En elev regerte på at en gammel hest (24 år gammel kaldblods) fortsatt gikk i rideskolen hun selv rei på for mange mange år siden og etter å ha sjekket litt så hadde denne hesten gått der i alle år. Hesten var tynn men så ikke syk ut og den gikk fortsatt. Men aldersommen hadde satt sitt spor med feks salrygget og veldig stiv. Jenta synes dette var ille at den hesten forsatt gikk og spurte etter hun hadde stått på samme stall en stund om det var mulig å pensjonere han snart men eieren av stedet mente at det ikke gikk for eleven elsket denne hesten. Etter masse om og men sier eier at hun kan selge han for 10 TUSEN for hun må få inn penger for å kjøpe en ny ponni.

Ganske ille at en så gammel hest blir solgt til den prisen, men d værste var at da jenta tok rønken av beina til denne gamle sliteren var han full av forkalkniger og dyrlegen mente han burde vært tatt for lenge siden. Så hun rakk å ha hesten 3 uker før hun fant ut dette og valgte å avlive den.

Ganske ille når man tenker på at hesten har gått hele livet og lært ander folk å ri og jobbet for sin herre også må det en utenifra til for å se at hesten burde vært pensjonert for lenge siden og i at den har i følge dyrlegen hatt d vondt lenge.

Burde det ikke vært en lov om at hester over den og den alder som går i full jobb skulle hatt dyrlege sjekk hvert år for å se om hesten er frisk nok til sitt arbeid? eller at d skulle vært en øvre aldersgrense hvor lenge en hest kan gå i rideskole når den blir gammel??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke hørt om noe regel, men det burde det jo være! Ellers syntes jeg ofte hester blir gående grusomt lenge i rideskole, men noen trives jo faktisk med det.

Men det er ganske stor slitasje å gå opptil 4 ridetimer om dagen for en hest. Og helt enig med deg, hesten bør ihvertfall sjekkes grundig av veterinær minst en gang i året for å se at den er frisk nok til å gå i rideskolen. Og evt. grundigere og grundigere jo eldre den blir.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

desverre alt for mangen slike tilfeller som du nevner her. jeg mener at jeg hørte om en slik regel en gang, men iogmed at det er EKSTREMT mangen hester som går bortimot hele livet i rideskole tviler jeg vel heller på dette. men det burde ABSOLUTT vert regler ang. dette. mine erfaringer er at hestene desverre går til de stuper... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Nei, hu har i grunn spist det samme i en stund nå, og er vant til å spise variert. Jeg får ta meg en tur til veterinæren og snakke med de. Takk for svar 😊
    • Kan hende ja? Rocky rant liksom alltid litt på den siden som var tett såvidt jeg husker, på tross av nedsatt tåreproduksjon også. 🤔 Saltvannsdrypping og eventuelt falske tårer ble løsningen for oss. Var også snakk om en operasjon for å åpne inn mot munnen eller noe? For at spytt? Kunne fungere som tåreveske eller noe? Eller om det var for drenering pga den tette kanalen? Er så lenge siden at jeg husker ikke for å være helt ærlig. Ble ikke gjort i hans tilfelle uansett så kan ikke si noe om hvordan det hadde hjulpet heller. (Han hadde øyebetennelse ofte, så ble mye drypping)    Har du endra på fôr i det siste? Kan være en reaksjon på noe der eventuelt. 
    • Han er så fin @maysofie! 😍 Blir spennende å se hvordan han utvikler seg! 😍 
    • Gode hundemøter med hunder jeg kjenner først og fremst, ellers så kan de lære seg at ikke alle skal hilses på/være nøytrale. Jeg bor jo midt i et turområde for bydelen min, så smittepresset bare i «Hagen» er sånn sett høyt her, jeg liker jo ikke det akkurat, men så lenge det ikke går noe i området så begrenser jeg ikke der heller. Jeg føler meg absolutt tryggere når 12 ukers vaksinen er satt, men foreløpig så har valpene jeg har/har hatt fått 8 ukersen også før jeg hentet dem. (Tror de nye anbefalingene sier at den ikke er nødvendig lenger?)    Jeg avventer valpekurs til etter 12 uker, ikke pga vaksine, men fordi jeg vil at de skal ha mental stamina til å faktisk få noe særlig utav det. (Trening med distraksjoner etc) Kontaktlyd/innkalling/miljø har jeg liksom kunnskapen til å gjøre på egenhånd nå før den tid. Begrenset hvor mange valpekurs man kan gå som trener og få noe nytt utav dem, så valpene sosialisering og samarbeidet vårt er hovedfokuset mitt med ett valpekurs + eventuelt få en feeling for nye kursholdere i området etc jeg ikke har vært hos før. Førstegangs hundeeiere anbefaler jeg at går tidligere, fordi de som eiere/hundetrenere får noe utav det uten at valpen nødvendigvis trenger å klare hele øktene uten å få overtenning/bli overtrøtt. De trenger gjerne hjelp til å gjenkjenne sånt også, så sånn sett like greit at det skjer på kurset eventuelt. 
    • Tenker de er forskjellige og ting går i orden etterhvert. Om han bare vil på do og sovner fort etterpå så hadde jeg bare fortsatt med å gå ut. Men vært dritkjedelig sånn et det ikke er noe belønning i å våkne utover at han får gå på do. ❤️  Limit måtte jeg lufte ganske ofte, opptil ca halvt år gammel, men sovna fort igjen. Karma sover foreløpig 6-8 timer i strekk på natta, men er da VÅKEN når hun har vært på do. 😂(Turboturid den der) Så blir tidlige morgener og heller en hvil på sofaen ila morningen isteden. 😴
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...