Gå til innhold
Hundesonen.no

Tips til rengjøring inni komfyr?


PsychoLynx

Recommended Posts

Skrevet
Ditt beste tips til rengjøring inni komfyr der ting har brent seg fast LENGE...

Sett oven på ca 50 grader og spray på med Zilit Bang anti fett. La virke til oven er varmet opp, da skurer du med stålull. Skyll/vask av med varmt vann, og spray på mer ZB om nødvendig. La virke og skur igjen. Når det er rent slår du av ovnen og lar den kjøle ned med åpen dør.

Skrevet
Stekeovnsrens. Sånt skum de har på supern. Ikke pust inni der når den virker.......

Den der er supergiftig, ville ikke brukt den med dyr i hus!

Skrevet

Vi har sånn kremeringsprogram på stekeovnen vår vi.. så alt blir til aske så støvsuger vi asken vekk og vasker med vaskemiddel...

Før brukte vi å sette oven på 70 grader, la den varme mens vi fuktet kluter med zalo så når ovnen var varm så tok vi den av, åpnet døren og la inn klutene med vann&zalo.. lukket døren og ventet til den var blitt såpass kald at du kan gnikke ting vekk..

Skrevet
Sett oven på ca 50 grader og spray på med Zilit Bang anti fett. La virke til oven er varmet opp, da skurer du med stålull. Skyll/vask av med varmt vann, og spray på mer ZB om nødvendig. La virke og skur igjen. Når det er rent slår du av ovnen og lar den kjøle ned med åpen dør.

Dette hørtes ut som mye jobb... Altså, både spraye, vente OG skure? Og mulig repetere? Nei, det er ikke enkelt... :)

Stekeovnsrens. Sånt skum de har på supern. Ikke pust inni der når den virker.......

Den syns jeg funker dårlig.. Her må man også spraye og SKURE skikkelig. hmmm

Vi har sånn kremeringsprogram på stekeovnen vår vi.. så alt blir til aske så støvsuger vi asken vekk og vasker med vaskemiddel...

Før brukte vi å sette oven på 70 grader, la den varme mens vi fuktet kluter med zalo så når ovnen var varm så tok vi den av, åpnet døren og la inn klutene med vann&zalo.. lukket døren og ventet til den var blitt såpass kald at du kan gnikke ting vekk..

Ja, denne kluten med zalo og vann osv... Så jo på det rengjøringsprogrammet på TvNorge eller hva det er at de gjorde det på denne måten i mikrobølgeovn. Men var liksom ikke helt sikker på om det funket i vanlig ovn. Kanskje teste ut dette her...

Skrevet
Dette hørtes ut som mye jobb... Altså, både spraye, vente OG skure? Og mulig repetere? Nei, det er ikke enkelt... :)

Den syns jeg funker dårlig.. Her må man også spraye og SKURE skikkelig. hmmm

Ja, denne kluten med zalo og vann osv... Så jo på det rengjøringsprogrammet på TvNorge eller hva det er at de gjorde det på denne måten i mikrobølgeovn. Men var liksom ikke helt sikker på om det funket i vanlig ovn. Kanskje teste ut dette her...

Sjøl du lar ovnen svi seg lenge.. :) Det må nok litt krefter til når det har gått så langt, og da tror jeg nok ikke Zalo tar det. I mikro funker Zalo som bare det, men der kan ikke ting brenne seg fast som i en ovn, bare tørke inn...

Skrevet

Når vi først er inne på ovnvasking - hvordan får man en ovnsdør skikkelig ren? Sånn gjennomsiktig greie som helst burde fortsette å være gjennomsiktig, vet dere :whistle:

Guest lijenta
Skrevet

Vet ikke om det hjelper på godt brent men bruk langpanna, hell i vann, hell i zalo sett dette i ovnen og slå på vannet skal koke i ca ti minutter. Ta ut formen og tørk over eller det som trengs. Har ikke testet på godt brendt men etter ribbesteking og du hverden å fin ovnen ble etterpå.

Skrevet
Når vi først er inne på ovnvasking - hvordan får man en ovnsdør skikkelig ren? Sånn gjennomsiktig greie som helst burde fortsette å være gjennomsiktig, vet dere :whistle:

Det beste er å skru opp døra og ta ut begge glassplatene. Legg de i bløt i zalovann, gjerne i badekar om du har, og skrubb lett med stålull. Ellers er det greitt å tørke av den innerste glassplata med zalo og vann en gang i uka, så bygger det seg ikke opp så mye fett. La alltid ovnsdøra stå åpen når du slår av ovnen, det hjelper mot fett- og kondenstriper mellom glassplatene.

Skrevet
Sjøl du lar ovnen svi seg lenge.. :whistle: Det må nok litt krefter til når det har gått så langt, og da tror jeg nok ikke Zalo tar det. I mikro funker Zalo som bare det, men der kan ikke ting brenne seg fast som i en ovn, bare tørke inn...

Finnes det altså ingen superkur for late husmødre? :blink:

Skrevet
Det beste er å skru opp døra og ta ut begge glassplatene. Legg de i bløt i zalovann, gjerne i badekar om du har, og skrubb lett med stålull. Ellers er det greitt å tørke av den innerste glassplata med zalo og vann en gang i uka, så bygger det seg ikke opp så mye fett. La alltid ovnsdøra stå åpen når du slår av ovnen, det hjelper mot fett- og kondenstriper mellom glassplatene.

Og hvis det hørtes litt vel avansert ut? :whistle:

Skrevet
Og hvis det hørtes litt vel avansert ut? :whistle:

Neida, det klarer du fint. Det er liksom ingen vits å skrubbe to av fire flater, vel? Og når du først har fått rene glass, så er det bare å vaske av innvendig en gang i uka og la ovnen kjøle ned med åpen dør, så slipper du jobben på mange år. *kvinn deg opp NUH*

Skrevet
Har to kurer jeg!

1. Hushjelp 2. Aldri lage mat hjemme

3. er å kjøpe ny stekovn pga skitten dør... :whistle:

:blink: Jeg går for Tore sin... Vi har planlagt ny ovn i snart 6 år... (det er et ødelagt lager inni der, så det bråker hinsides hver gang stekeovn går). Så da tror jeg at jeg bare gir f i å vaske, og sørger for at gubben kjøper ny snart. Smart! Takk for tips!

Det var jammen det beste tipset ever, og det kom fra en MANN! Sjokkert! :)

Skrevet
Vi har sånn kremeringsprogram på stekeovnen vår vi.. så alt blir til aske så støvsuger vi asken vekk og vasker med vaskemiddel...

Før brukte vi å sette oven på 70 grader, la den varme mens vi fuktet kluter med zalo så når ovnen var varm så tok vi den av, åpnet døren og la inn klutene med vann&zalo.. lukket døren og ventet til den var blitt såpass kald at du kan gnikke ting vekk..

SÅNN ovn vil jeg også ha *sutre*

Det beste er å skru opp døra og ta ut begge glassplatene. Legg de i bløt i zalovann, gjerne i badekar om du har, og skrubb lett med stålull. Ellers er det greitt å tørke av den innerste glassplata med zalo og vann en gang i uka, så bygger det seg ikke opp så mye fett. La alltid ovnsdøra stå åpen når du slår av ovnen, det hjelper mot fett- og kondenstriper mellom glassplatene.

Eh.. fortsette med det en gang i uken? Er du på styr kvinne?? Nå synes jeg du krever litt mye av oss andre dødelige her :D

;) Jeg går for Tore sin... Vi har planlagt ny ovn i snart 6 år... (det er et ødelagt lager inni der, så det bråker hinsides hver gang stekeovn går). Så da tror jeg at jeg bare gir f i å vaske, og sørger for at gubben kjøper ny snart. Smart! Takk for tips!

Det var jammen det beste tipset ever, og det kom fra en MANN! Sjokkert! ;)

Ja og kjøp en sånn som da brenner all skiten til aske som dere kan støvsuge ut.. Sånn skal jeg ha meg, må bare vinne litt i lotto og sånt.. dvs, først må jeg begynne å spille det :D

Skrevet
SÅNN ovn vil jeg også ha *sutre*

Eh.. fortsette med det en gang i uken? Er du på styr kvinne?? Nå synes jeg du krever litt mye av oss andre dødelige her :D

Ja og kjøp en sånn som da brenner all skiten til aske som dere kan støvsuge ut.. Sånn skal jeg ha meg, må bare vinne litt i lotto og sånt.. dvs, først må jeg begynne å spille det :D

Når du alikevel vasker kjøkkenbenken/komfyrtoppen, så klarer du å tørke av innsia av ovnsdøra sant, det er da ikke mye å forlange en gang i uka? Jeg er ikke glad i husarbeid, og jobber gjerne etter skippertaksmetoden, men kjøkkenet er det reneste rommet i huset. (Har gode rutiner)

Skrevet
Når du alikevel vasker kjøkkenbenken/komfyrtoppen, så klarer du å tørke av innsia av ovnsdøra sant, det er da ikke mye å forlange en gang i uka? Jeg er ikke glad i husarbeid, og jobber gjerne etter skippertaksmetoden, men kjøkkenet er det reneste rommet i huset. (Har gode rutiner)

Mangel på gode rutiner er vel stikkordet her. Men, det kommer kanskje med alderen *håpe*

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
    • Med denne innstillingen kommer du til å få mange overraskelser i hundeholdet ditt i årene som kommer:) 
    • Tenker at du først og fremst må stikke fingeren i jorda å innse hva slags gener valpen din har. Alle disse tre rasene har grunnleggende mye jaktinstinkt. Alt beror seg ikke på at du er flink til å trene hunden din i valpestadiet. Om du har valp etter foreldredyr/linjer med mye stress og lite impulskontroll har du mildt sagt en jobb foran deg Jeg hadde aldri, ALDRI stolt på min amerikanske bulldog alene rundt små dyr eller katter. Det ville høyst sannsynlig blitt blodbad. Ikke fordi han var slem, ond eller dårlig trent. Men fordi han hadde ett voldsomt jaktinstinkt. Jo før du innser at det mest sannsynlig kan være tilfelle med din hund og, dess bedre er det. Tilrettelegg for minimalt med triggere for hunden din og å holde dyra skilt når du ikke hjemme eller kan følge godt med på interaksjonen mellom dem er mitt beste tips til deg. Pluss, trene på impulskontroll og konsentrasjon. Atferden på hunden din kommer garantert til å forandre seg når den går igjennom de forskjellige kjønnsmodningsfasene - kanskje spesielt dersom du har hannhund.  Fortsett å trene gjennom hele livet til hunden din så minimerer du sjansen for at noe går galt. 
    • Jeg meldte en bekymring til mattilsynet i sommer. Hadde masse bevis på at dyrene ikke hadde det bra, hadde samtaler på telefon, SMS, mailkorrespondanse med saksbehandler fra Mattilsynet, pluss jeg lagde egen googledisk-folder med bilder og videoer av forholdene som hun/de fra Mattilsynet hadde fri tilgang til. Jeg vet også at Mattilsynet var der i hvert fall en gang på befaring. Det endte i at eieren fortsatt har dyrene, noe jeg syntes er heeelt hårreisende.  Hundene hadde tak over hodet, tilgang til mat og vann - så da var det ikke skjellig grunn til omplassering. På tross av at de konstant sto ute, sloss så blodet sprutet og ikke ble møkka for... Nå har jeg flytta, men da jeg fortsatt bodde i området stod det to voksne pluss fire/fem valper i samme hundegård. Alle utenom den ene var forholdsvis store driv- og jakthunder på rundt 25/30 kilo. Tror også at Mattilsynet har sykt mye å gjøre, med lite ressurser til å gjennomføre alt, at de kun har mulighet til å befare bekymringer der dyr er døende eller har veldig, veldig kummerlige livsforhold. Det du beskriver er selvfølgelig helt ******, men trolig ikke nok til at Mattilsynet kommer til gjøre noe.. Dessverre.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...