Gå til innhold
Hundesonen.no

Tips til rengjøring inni komfyr?


PsychoLynx

Recommended Posts

Ditt beste tips til rengjøring inni komfyr der ting har brent seg fast LENGE...

Sett oven på ca 50 grader og spray på med Zilit Bang anti fett. La virke til oven er varmet opp, da skurer du med stålull. Skyll/vask av med varmt vann, og spray på mer ZB om nødvendig. La virke og skur igjen. Når det er rent slår du av ovnen og lar den kjøle ned med åpen dør.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har sånn kremeringsprogram på stekeovnen vår vi.. så alt blir til aske så støvsuger vi asken vekk og vasker med vaskemiddel...

Før brukte vi å sette oven på 70 grader, la den varme mens vi fuktet kluter med zalo så når ovnen var varm så tok vi den av, åpnet døren og la inn klutene med vann&zalo.. lukket døren og ventet til den var blitt såpass kald at du kan gnikke ting vekk..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sett oven på ca 50 grader og spray på med Zilit Bang anti fett. La virke til oven er varmet opp, da skurer du med stålull. Skyll/vask av med varmt vann, og spray på mer ZB om nødvendig. La virke og skur igjen. Når det er rent slår du av ovnen og lar den kjøle ned med åpen dør.

Dette hørtes ut som mye jobb... Altså, både spraye, vente OG skure? Og mulig repetere? Nei, det er ikke enkelt... :)

Stekeovnsrens. Sånt skum de har på supern. Ikke pust inni der når den virker.......

Den syns jeg funker dårlig.. Her må man også spraye og SKURE skikkelig. hmmm

Vi har sånn kremeringsprogram på stekeovnen vår vi.. så alt blir til aske så støvsuger vi asken vekk og vasker med vaskemiddel...

Før brukte vi å sette oven på 70 grader, la den varme mens vi fuktet kluter med zalo så når ovnen var varm så tok vi den av, åpnet døren og la inn klutene med vann&zalo.. lukket døren og ventet til den var blitt såpass kald at du kan gnikke ting vekk..

Ja, denne kluten med zalo og vann osv... Så jo på det rengjøringsprogrammet på TvNorge eller hva det er at de gjorde det på denne måten i mikrobølgeovn. Men var liksom ikke helt sikker på om det funket i vanlig ovn. Kanskje teste ut dette her...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette hørtes ut som mye jobb... Altså, både spraye, vente OG skure? Og mulig repetere? Nei, det er ikke enkelt... :)

Den syns jeg funker dårlig.. Her må man også spraye og SKURE skikkelig. hmmm

Ja, denne kluten med zalo og vann osv... Så jo på det rengjøringsprogrammet på TvNorge eller hva det er at de gjorde det på denne måten i mikrobølgeovn. Men var liksom ikke helt sikker på om det funket i vanlig ovn. Kanskje teste ut dette her...

Sjøl du lar ovnen svi seg lenge.. :) Det må nok litt krefter til når det har gått så langt, og da tror jeg nok ikke Zalo tar det. I mikro funker Zalo som bare det, men der kan ikke ting brenne seg fast som i en ovn, bare tørke inn...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

Vet ikke om det hjelper på godt brent men bruk langpanna, hell i vann, hell i zalo sett dette i ovnen og slå på vannet skal koke i ca ti minutter. Ta ut formen og tørk over eller det som trengs. Har ikke testet på godt brendt men etter ribbesteking og du hverden å fin ovnen ble etterpå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når vi først er inne på ovnvasking - hvordan får man en ovnsdør skikkelig ren? Sånn gjennomsiktig greie som helst burde fortsette å være gjennomsiktig, vet dere :whistle:

Det beste er å skru opp døra og ta ut begge glassplatene. Legg de i bløt i zalovann, gjerne i badekar om du har, og skrubb lett med stålull. Ellers er det greitt å tørke av den innerste glassplata med zalo og vann en gang i uka, så bygger det seg ikke opp så mye fett. La alltid ovnsdøra stå åpen når du slår av ovnen, det hjelper mot fett- og kondenstriper mellom glassplatene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sjøl du lar ovnen svi seg lenge.. :whistle: Det må nok litt krefter til når det har gått så langt, og da tror jeg nok ikke Zalo tar det. I mikro funker Zalo som bare det, men der kan ikke ting brenne seg fast som i en ovn, bare tørke inn...

Finnes det altså ingen superkur for late husmødre? :blink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det beste er å skru opp døra og ta ut begge glassplatene. Legg de i bløt i zalovann, gjerne i badekar om du har, og skrubb lett med stålull. Ellers er det greitt å tørke av den innerste glassplata med zalo og vann en gang i uka, så bygger det seg ikke opp så mye fett. La alltid ovnsdøra stå åpen når du slår av ovnen, det hjelper mot fett- og kondenstriper mellom glassplatene.

Og hvis det hørtes litt vel avansert ut? :whistle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og hvis det hørtes litt vel avansert ut? :whistle:

Neida, det klarer du fint. Det er liksom ingen vits å skrubbe to av fire flater, vel? Og når du først har fått rene glass, så er det bare å vaske av innvendig en gang i uka og la ovnen kjøle ned med åpen dør, så slipper du jobben på mange år. *kvinn deg opp NUH*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har to kurer jeg!

1. Hushjelp 2. Aldri lage mat hjemme

3. er å kjøpe ny stekovn pga skitten dør... :whistle:

:blink: Jeg går for Tore sin... Vi har planlagt ny ovn i snart 6 år... (det er et ødelagt lager inni der, så det bråker hinsides hver gang stekeovn går). Så da tror jeg at jeg bare gir f i å vaske, og sørger for at gubben kjøper ny snart. Smart! Takk for tips!

Det var jammen det beste tipset ever, og det kom fra en MANN! Sjokkert! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har sånn kremeringsprogram på stekeovnen vår vi.. så alt blir til aske så støvsuger vi asken vekk og vasker med vaskemiddel...

Før brukte vi å sette oven på 70 grader, la den varme mens vi fuktet kluter med zalo så når ovnen var varm så tok vi den av, åpnet døren og la inn klutene med vann&zalo.. lukket døren og ventet til den var blitt såpass kald at du kan gnikke ting vekk..

SÅNN ovn vil jeg også ha *sutre*

Det beste er å skru opp døra og ta ut begge glassplatene. Legg de i bløt i zalovann, gjerne i badekar om du har, og skrubb lett med stålull. Ellers er det greitt å tørke av den innerste glassplata med zalo og vann en gang i uka, så bygger det seg ikke opp så mye fett. La alltid ovnsdøra stå åpen når du slår av ovnen, det hjelper mot fett- og kondenstriper mellom glassplatene.

Eh.. fortsette med det en gang i uken? Er du på styr kvinne?? Nå synes jeg du krever litt mye av oss andre dødelige her :D

;) Jeg går for Tore sin... Vi har planlagt ny ovn i snart 6 år... (det er et ødelagt lager inni der, så det bråker hinsides hver gang stekeovn går). Så da tror jeg at jeg bare gir f i å vaske, og sørger for at gubben kjøper ny snart. Smart! Takk for tips!

Det var jammen det beste tipset ever, og det kom fra en MANN! Sjokkert! ;)

Ja og kjøp en sånn som da brenner all skiten til aske som dere kan støvsuge ut.. Sånn skal jeg ha meg, må bare vinne litt i lotto og sånt.. dvs, først må jeg begynne å spille det :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

SÅNN ovn vil jeg også ha *sutre*

Eh.. fortsette med det en gang i uken? Er du på styr kvinne?? Nå synes jeg du krever litt mye av oss andre dødelige her :D

Ja og kjøp en sånn som da brenner all skiten til aske som dere kan støvsuge ut.. Sånn skal jeg ha meg, må bare vinne litt i lotto og sånt.. dvs, først må jeg begynne å spille det :D

Når du alikevel vasker kjøkkenbenken/komfyrtoppen, så klarer du å tørke av innsia av ovnsdøra sant, det er da ikke mye å forlange en gang i uka? Jeg er ikke glad i husarbeid, og jobber gjerne etter skippertaksmetoden, men kjøkkenet er det reneste rommet i huset. (Har gode rutiner)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når du alikevel vasker kjøkkenbenken/komfyrtoppen, så klarer du å tørke av innsia av ovnsdøra sant, det er da ikke mye å forlange en gang i uka? Jeg er ikke glad i husarbeid, og jobber gjerne etter skippertaksmetoden, men kjøkkenet er det reneste rommet i huset. (Har gode rutiner)

Mangel på gode rutiner er vel stikkordet her. Men, det kommer kanskje med alderen *håpe*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
    • Er det noen som har kompetanse når det gjelder forvask av spisebestikk og servise før man setter det inn i maskin med kort vaskesyklus (steamer). Skal man vaske med håndoppvaskmiddel først, eller bare bruke rent vann? Finner ingen spesifikk beskrivelse hos mattilsynet. Har bare hørt at det kan ødelegge maskinen. Hvis noen har en link å vise til, helst fra produsent (Miele, Hobart el.lign.) hadde det vært fint.  
    • Huken multisele eller Troll nomesele. 
    • Avstand? Om hun kjefter, ta henne bort fra ham. Eller ham bort fra henne.  Dette er en prosess som tar mye tid, så jeg tenker at det kan være hun har større behov for rom og avstand en god stund til. Å ta igjen et par år med sosialisering som skulle skjedd fra valpestadiet vil ta lang tid og mye tålmodighet tror jeg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...