Gå til innhold
Hundesonen.no

valp som vegrer seg for å gå ut sånn plutselig


aljoscha

Recommended Posts

Jeg og samboeren min hentet vår lille Boston Terrier valp forgje søndag. Han er 2 måneder og 1 uke gammel og kommer fra en familie med barn og katt og 2 hunder (foreldrene). De første dagene var han kjempe flink og gjorde for det meste fra seg ute. Vi lot han gå fritt i hagen da vi har hage med gjerde rundt hele, og han koste seg første dagene, selvom det er kaldt på magen. Men så på tirsdag begynnte han å få mer og mer angst for å gå ut, vi har prøvd med alt, godbit når han gjør fra seg ute og alt (kjefter ikke når han gjør det inne). Men i dag vil han ikke ut i det hele tatt, vi har prøvd men han skjelver så fryktelig og bare piper, begynnte med skjelvingen i går. Vi trodde kanskje han var kald, men tror egentlig det er angst. Vet ikke hva som har sjedd og hva vi kan gjøre. Om han er redd ruskeværet så er jo ikke det noe vi kan vente på at skal gå bort for vinteren har jo nettop begynnt. Er det noen som har lignende erfaring å dele eller tips om hva vi kan gjøre? Alt gikk så bra de første dagene, og nå er vi litt bekymret for at noe har skjedd han! Håper noen kan svare:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

vi går med han i hagen, og leker og løper litt å sånn, og de første dagene var han helt med men nå står han bare å skjelver så hva annet kan det være en angst?? (altså å være redd, sorry om jeg bruker ordet angst feil betydning, snakker ikke så mye norsk lenger:P).. tenker bare at han er redd kanskje.. vi er ute ca hver time, hver gang jeg ser han prøver å sette seg ned for å gjøre noe tar jeg han opp og ut, men han vil ikke. og de siste dagene prøver han ikke holde det inne en gang, han bare tisser her og der, og virker ikke osm han venter til han må skikkelig heller, siden det er veldig små og mange dammer.. vi har også vært å gått litt ute men det er enda værre en hagen, såtenkte vi liksom slkulle begynne med at han ble vant til å gå i hagen først.. (vi lar jo ike hunden være alene ute om du trodde det;))..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Emnetittelen for denne tråden er lite beskrivende. Fint om du bruker "edit"-knappen og endrer til noe mer beskrivende.

Dette innlegget vil bli slettet når dette er gjort. Send en PM eller "Report" innlegget.

Dette innlegget er OT og skal ikke kommenteres, reaksjoner på moderering tas på PM.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

da har vi vært hos dyrlege, har fått en antibiotika sprøyte og smertestillende. har vært ute nå og har gått greit. fikk også noe homeopatiske dråper som skal hjelpe så han ikke er så nervøs nå de første dagene og det ser ut til å virke veldig bra:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Synes jo det med en ny hund var en god ide, hvertfall med at de kan også være med.  Min har ingen hemninger her heller, så jeg må sette begrensninger- det driter ho hardt i.. Vi driver med nosework, men er ikke det beste miljøet her nede.. Synes også det er rart å ha gammel hund, det er mange begrensninger- men mye herlig også..
    • Ja, og stresser. Det er jo så mye som ikke er klart....
    • Åå så søt 🥰 Teller du ned dagene nå?
    • Det høres ut som en veldig fin ordning  Min senior kan ikke gå så lange turer lengre pga. en dårlig skulder, men samtidig har hun bare ett gir, og det går i hundre hver eneste tur. Så jeg må begrense henne veldig for at den skuldra ikke skal bli enda verre. Hun er jo en liten hund så jeg hadde håpet på å kunnen gå turer med henne i sekk, men det var hun i hvert fall ikke interessert i 🙈 Hun har også blitt fullstendig hemningsløs på sine gamle dager (et snev av demens?), så hvis jeg ikke følger med på henne hele tiden driver hun med de mest utrolige akrobatiske påfunn (som å kaste seg ned trappa), så her er det selvmordsforebygging på daglig basis... Heldigvis har vi Nosework da, som hun elsker. Det er virkelig en fantastisk aktivitet for gamle hunder, og ettersom, det er uoffisielt kan vi konkurrere selv om hun går på medisiner. Til helga skal vi på kurs i Nosework, og i juli er vi påmelding Nord-Norges første Nosework-konkurranse  Så helt dødt er det ikke her, men savner det livet vi hadde før utrolig mye. Dette er første gang jeg har gammel hund, så jeg er nok litt i sjokk over hvor begrensende det faktisk er.  Ellers luftet jeg så smått tanken på å kjøpe ny hund som kan bo hos min mor inntil videre, og hun var ikke helt fremmed for det. Den eneste innvendingen var "men hva gjør vi når jeg skal reise bort?" 😅 Hun og samboeren har hatt hund i "alle år", men nå som pensjonister ønsker de et litt friere liv uten hund. Men en hund som kan bo der, samtidig som jeg har det meste an ansvaret ellers, er kanskje ikke en helt fjern idé? 🤔
    • Hilse på Izuba. Henter i juni.)  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...