Jump to content
Hundesonen.no

Gjøre hunden "bevisst" på sine egne ben


¤renate¤

Recommended Posts

Mja, hvordan går jeg frem for å gjøre hunden bevisst på sine egne bein?

Altså, det gjelder utstillingsstå, og bikkja skjønner godt at han skal stå stille når han hører ordet "stå", men beina står hulter til bulter, han strekker som oftest kun den ene bakfoten ordentlig bak, den andre er mer under han, og forbena står kliss inni hverandre, men den ene er alltid noen cm bak den andre...

Ergo står han som en stor fjott og holder nesten på å falle overende :rolleyes:

Jeg har prøvd å kun belønne han når alle beina står korrekt, men det ser ikke ut til at han skjønner at det er beinas plassering han blir belønnet for, så det er totalt random om beina står korrekt eller ikke..

Så, jeg trenger råd, hvordan får jeg bikkja til å fortstå hvordan han skal plassere beina? Burde jeg trene inn kommandoer for å flytte på beina, isåfall, hvordan går jeg frem?

Link to comment
Share on other sites

Hei, hei,- har du lest boken klikkertrening for utstillingshunden?

Jeg begynte å klikke og belønne for at han flyttet på bakben, ikke nødvendigvis at de sto riktig. Etterhvert krevde jeg rett posisjon på dem,- og gjorde det samme på forbeina.

Link to comment
Share on other sites

Hei, hei,- har du lest boken klikkertrening for utstillingshunden?

Jeg begynte å klikke og belønne for at han flyttet på bakben, ikke nødvendigvis at de sto riktig. Etterhvert krevde jeg rett posisjon på dem,- og gjorde det samme på forbeina.

Nei, har ikke lest den boken...

Men altså, å belønne for at han flytter beina, jo, jeg kan jo prøve, men jeg frykter for at det ender med at vi blir stående å se dumt på hverandre til bikkja velger å tilby sitt istedenfor, og når han ikke får belønning for det heller så går han vel bare sin vei :icon_confused: Jeg tror ikke han selv vil finne på å tilby en atferd som å flytte på beina..(Han er ikke klikkertrent, og selvom jeg pleier å la han tilby atferd selv innimellom er han nok mest vant til lokking)

Link to comment
Share on other sites

For å gjøre den bevisst på bena sine, kan du "pirke" litt borti dem til den flytter benet og rose. Etterhvert vil den lese på kroppspråket ditt hvilket ben du vil den skal flytte på. Det var kortversjonen, hehe..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Vri opp en vaskefille eller tyggeknute i vann og legg den i fryseren. Kulden lindrer kløen i tennene.
  • Hei! Etter å ha vært uten hund en stund nå er tiden innen for å begynne planleggingen av neste, tenkt til 2025. Jeg har noen tanker om rase selv, eller rettere sagt det er flere raser som ikke er aktuelle. Hunden kommer til å leve i en familie på fire(to barn på 5 og 7 år) å ha mulighet til å enten være med på jobb eller være hjemme med den andre parten på hjemmekontor.  Hunden kommer til å få ca. 1 time med fysisk aktivitet hver dag, pluss mental trening retning av det vi skal drive med.  Planen min er å konkurrere i lydighet å håper vi klarer å klatre oppover i klassene. Ellers litt smeller og nosework på si.  Det er viktig for meg at hunden(rasen), selv om man selvfølgelig må ta høyde for individuelle forskjeller er en stødig og trygg hund som kan være med familien på det meste. Ønsker en hund som har høy samarbeidsevne. Det er også et stort pluss om den ikke flyr etter vilt i skogen. Størrelse og pels har ingenting å si.  Forslag til rase? 🙂
  • Jeg vet at svar mitt er preget av at vår tispe ble operert for halvannet uke siden. Så jeg vil ikke skremme deg. Men med løpetid og redusere matlyst så ville jeg fulgte nøye med på formen. For livmorbetenelse er skummelt.  Om dere er usikre så ta en telefon til vetrinær og spør.  Men det kan være så enkelt som nye hannhunder i nærheten.     
  • Hei Kløing i tennene er satt i gang for fullt, og tennene faller fortere enn jeg rekker å følge med føler jeg. Med det så kommer også BITING! 🥲 Finnes det noe jeg kan gi valpen min som kan hjelpe mot kløen? Han har et bein spesielt for kløe i tenna (Nylabone), men hendene til mor er mye morsommere å tygge på. I tillegg så får han vanlige tyggebein han kan kose seg med (de med kylling rundt). Er det også vanlig at de sover mindre på denne tiden? At det gjør vondt når voksentennene kommer ut, og at han ikke vil sove pga. det?
  • Jeg har nylig kjøpt meg valp selv og bor i leiebolig. Huseier har på en måte tatt en risk med å leie ut til meg som har katter og nå hund i tillegg, men jeg har gjort så godt jeg kan for å unngå skader. Valpen min hadde grinder, men han hatet å være i de (han liker å sove i gangen) så de er ikke veldig i bruk lenger. Han har ikke ødelagt noe som jeg har sett, og jeg har en relativt liten leilighet (45kvm) hvor han er avgrenset til stue, kjøkken og gang. Boden har han null tilgang til (lukket dør til enhver tid), badet har jeg grind til (han gikk i kattedoen) og soverommet får han kun være i på natten. Da har jeg mest mulig oversikt over han. Uhell på gulvet skjer, det gjelder bare å tørke det opp fortest mulig tenker jeg. Har du gulvtepper og hunden tisser på de så pass på at du lufter og sjekker at det er tørt under teppene, så unngår du skader i gulv. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...