Jump to content
Hundesonen.no

Linker til uttalelser angående avl på kosehunder


Inustaff

Recommended Posts

Holder på å skriver en tirade om dette temaet til en person som driver oppdrett av kosehunder.

Jeg trenger backup med andres uttalelser,slik at jeg ikke virker som en særing som bare skal være negativ.

Husker ikke hvor trådene ligger,så vær grei og hjelp meg..SÅ jeg kan linke til maaange ting.

Jeg prøver å poengtere at det kun er uvitende mennesker som kjøper hund fra foreldre som er uten stamtavle,ikke testa for noe av arvelige sykdommer osv.

Link to comment
Share on other sites

Linker til tråder om blandingsavl,eller avl på hunder uten helsesjekker osv.

Ei venninne fra gammelt av driver visst med dette fant jeg ut,og har 3 hunder i avl som ikke er sjekka for noe,og 2 har ikke stamtavle.Jeg ville henvise til linker om hva verden mener,i tillegg til at jeg selv skriver noe om det.

Hun har visst ikke peiling på hvilke sykdommer som forekommer på rasen sin en gang,og synes ikke det er vits i noe fordi det er familiehunder.

Ble veldig engasjert ovenfor henne..men finner ikke en eneste tråd der det står om hvorfor man ikke skal gjøre sånt.

For det er jo tatt opp mange ganger,men hvor her på forumet vet jeg ikke?

Link to comment
Share on other sites

Denne har jeg ikke lest igjennom, men den handler i alle fall om blandingshunder og blandingshundavl.

Og her er en tråd du har startet en gang i tiden.

Her er det noen som vil pare tispa si med en annen rase.

Grunner for å avle.

Om avlskrav for rasehunder.

Nok en tråd du har startet.

En tråd om å ha valper på tispa, bare fordi.

Kritikk av dårlige oppdrettere.

Det er bare å bla seg gjennom debattkjelleren, og Avl&Oppdrett, så finner du MASSE! Det er det jeg har gjort her, er ikke alltid denne søkefunksjonen finner alt jeg leter etter. Husk å velg at forumet skal vise alle tråder/sider som noen gang er skrevet/laget. Det gjør du helt nederst i forumet.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Har en hvit en også altså😄 Greier ikke helt slutte med dem. Ja, pleier vel å si at han er en ekte belger; mest Groenendael blandet med Malinois + en dæsj Tervuren. Veldig trivelig liten fyr som liker å bruke nesa. Var det ikke sånn at du snuste på ny? Moren til min svarte skal ha nytt kull nå...wink wink, nudge nudge😘
  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteheller etc langs gjerdet sånn at den ikke graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...