Jump to content
Hundesonen.no

Import av hund


Eva-Kihla

Recommended Posts

Storbrittannia er "enklest" - der behøver man strengt tatt bare å reise over og hente valpen (som skal være ID-merket og fått ormekur)..

Mange av de andre EU-landene (f.eks. Danmark, Tyskland) er også ganske greit nå, hvis valpen er under 3 mndr, ID-merket og har bodd hos oppdr. hele tiden. (Et par attester, en godkjenning av Mattilsynet - og vips kan hunden hentes)

Utenfor EU er det mere styrete, valpen MÅ ha blodprøve og derfor rukket å bli over 7 mndr før man kan hente den.

Så rangert (uten frakt, såklart) - Sverige, Storbrittannia (England, Irland, Skotland, Wales), Finland og så resten av EU-landene.

Tror jeg...

Susanne

Link to comment
Share on other sites

Hvis du skal hente en valp så kan det være en fordel at det i det minste er et av landene som har direkte import. Da slipper du å risikere flere måneders karantene opphold når den kommer til Norge.

Vi tok med hos hunden vår fra Mexico, som ikke var på direkte import listen i første omgang. Men tok bare en søknad til ** i Norge (er ikke helt sikker på hvem som har med det å gjøre, Mattilsynet kanskje). Og da ble Mexico ført opp på listen og vi trengte da noen blodprøver, vaksiner osv., så det var en prosess som tok rundt et år nesten. Så ikke å anbefale hvis du skal hente valp ihvertfall.

Da ville jeg nok godt for de litt enklere landene.

Link to comment
Share on other sites

Kopiert fra Mattilsynet:

Forvaltningspraksis

Det sentrale Mattilsynet har gitt retningslinjer for hvordan en mener distriktskontorene bør behandle søknader om innførsel av unge uvaksinerte dyr (se brev og notat som kan lastes ned over). Blant annet gis det uttrykk for hvilke land en mener distriktskontorene kan tillate innførsel fra. De aktuelle landene er: Australia, Belgia, Danmark, Finland, Hellas, Island, Japan, Kypros, Liechtenstein, Luxembourg, Nederland, New Zealand, Malta, Mauritius, Portugal, Tyskland, Sveits, Tsjekkia og USAs delstat Hawaii.

Innførsel fra Sverige, Irland og Det forente kongerike (UK)

Siden det ikke er krav om at hunder, katter og ildrer som innføres til Norge fra Sverige, Irland og UK må være vaksinert mot rabies, kan unge uvaksinerte dyr innføres fra disse landene uten særskilt tillatelse fra Mattilsynet. Dyrene må imidlertid oppfylle vilkårene som gjelder ved innførsel fra disse landene. For informasjon om vilkårene, se artiklene ”Innførselsvilkår for hund og katt” og ”Innførselsvilkår for ilder”.

http://mattilsynet.no/import_eksport/innf_...e_m_neder_16591

Har søkt dette selv(Danmark), og man får i så og si 100% av tilfellene ja på søknaden om alle krav er innfridd.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...