Jump to content
Hundesonen.no

Hund med knekt bein


trulte

Recommended Posts

Venninna mi har en hund som har knekt beinet, og må gå med gips i allefall 6 uker. Noen som har noen lure tips om aktivisering av en hund som skal hlolde seg i ro? Hjernetrim av noe slag?

Link to comment
Share on other sites

Lete etter godbiter på et avgrenset område, så den ikke beveger seg så mye - for eksempel tre plastikkopper som står opp-ned, med godbit under to eller en av dem (eller alle tre for den saks skyld, bare hunden bruker nesa).

Tørke/-dorullkjerner med godbiter inni, som forsegles i endene (brett inn kantene), så hunden må jobbe litt.

Brusflaske med godbiter, hvor korken skrus igjen

Ikke hjerneaktivitet, men store bein og griseører som den bruker litt tid på å få i seg vil jo også gi ro en stund.

Dette forutsetter dog at hunden ikke er overbegeistret for godbiter, stresser seg opp og løper fram og tilbake.

Er det fram eller bak?

Link to comment
Share on other sites

Hvis det ikke legger for mye belastning på det frambeinet, er det jo triks en kan jobbe med å lære hunden mens den sitter. Sitte bamse (dog ikke så lurt om hunden faller tungt ned på frambeinet på vei ned, min hund på 50 kg gjør det...), vinke, håndhilse, high five, ta seg selv på snuta med forlabben (ikke den brekte, that is) - de som trener freeestyle eller ellers er aktive med å trene inn triks kan sikkert foreslå mer.

Link to comment
Share on other sites

Bare pass på at hunden ikke gjør noen bevegelser ukontrollert når du gjør triksene, du har sikkert fått beskjed av veterinæren at hunden skal være i kobbel i rehab perioden og hvordan benet skal bygges opp igjen?

Du kan også gjøre fysiske rolige øvelser etterhvert som gjør at hunden bruker hodet godt, de bruker nemlig mye psykisk når de skal trenes opp igjen etter skaden :icon_confused:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Du og du så flott han er😍😍
  • Tusen takk! Dette var veldig oppklarende!😊😊
  • Det finnes en sensitiv-utgave av Hill's i/d, kanskje hunden din tåler den? Litt avhengig av hva hun er allergisk mot.
  • Prøver å ignorere det faktumet at det kommer en pubertet... Ikke bare én, men to, faktisk. Tjohei! I mens koser jeg med med Ild (7mnd) som har begynt treningen sin som gjeterhund, hun har tent til og viser at hun er litt unghund allerede. Også denne lille spiren da, Pod (3mnd), det skal bli spennende å se om det blir noe av han også. Link til video
  • De fleste gjeterhunder har en lavsesong mellom innsett på høsten og lamming/beiteslipp på våren, det er helt normalt. Så det ser jeg ingen utfordring med, om man har andre aktiviteter hunden kan bedrive i tillegg Bare vær klar over at det å trene en gjeterhund tar mye tid og innsats, især om man ikke har gjort det før. Man må også forvente at det for din søster ikke bare er å overta hunden, også hun må trene og bli kjent med den. Det sagt, så må det da være en midt-i-blinken løsning, om hun ikke kan ha hund selv og dere likevel vurderer rasen. Som tips er å ta kontakt med lokale gjeterhundlag for bistand, og for all del kjøp valp etter foreldre hvor BEGGE er godkjente gjeterhunder, ikke bare annonsert som 'den gjeter'. Mine har lavsesong på vinteren, selv om vi prøver å ha tilgjengelig trening, så er det lite arbeid for dem og ikke alltid vær og føre spiller på lag. Vi driver da med litt annen trening sporadisk, og passer på å holde kroppene deres fysisk i gang med trekk og tur. Vi gleder oss alltid til våren! I høysesong både jobber og konkurrerer dem aktivt, da har vi lite tid og overskudd (for min del) til annen trening. Det sagt, så er en velbalansert border collie fullt i stand til lengre perioder med ro og lite aktivitet, man burde bare ikke ha det som utgangspunkt når man går til anskaffelse av rasen. Veit ikke om det var svar på spørsmålene dere skulle ha, men!
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...