Gå til innhold
Hundesonen.no

En hund til


Nina71

Recommended Posts

Jeg har planer om å skaffe meg en hund til. I dag har jeg en Shetland Sheepdog hannhund på 5 år. Regner med at det for det meste vil gå greit med to hunder, fordi min hund er i dag veldig glad i andre hunder, og spesielt i valper.

Men jeg er litt i tvil om hvordan jeg skal gjøre det rent praktisk. Etter hvert skal jo hundene lære seg å være alene hjemme. Er det vanlig at hundene er sammen ved alene-hjemme-trening, eller bør man holde de atskilt. Tenkte på om det kunne være lurt f.eks å sette opp en valpegård i samme rom som den voksne er i, slik at de på en måte er sammen, men ikke har nærkontakt. Eller blir det helt feil. Forstår jo at dette avhenger en del av om hundene går overens, men jeg ta utgangspunkt i at det kommer til å gå nokså greit.

Sikkert mange andre ting å tenke på også. F.eks foring.

Dere som har flere hunder, kan dere tenke dere å skrive litt om hvordan dere gjorde ting i tilvenningsfasen og videre. Hvordan jeg bør planlegge og tilrettelegge. Tips og erfaringer...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis hundene går godt overens (og hvorfor skulle de ikke dèt?), så lar jeg de være sammen, jeg..

Når de er hjemme alene, når de spiser, på natten når vi sover, etc.

Ser ingen grunn for å skille dem ad før man evt. må gjøre det av noen grunn senere (f.eks. man skal ha med bare den ene på kurs, på reise, etc.)

Jeg "trener" heller ikke på å la valpen være alene hjemme - jeg utgår ifra at den oppfører seg som de andre den er sammen med.

Jeg rydder dog unna det som kan gnages på - evt. setter en valpegrind foran ledninger, bord/stoler, etc, og lar det stå sin prøve med valp alene hjemme.

Lager ikke noe drama (eller "jubel") av at jeg verken går ut, eller kommer tilbake, og det har fungert helt fint til nå i alle fall.

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Valpen vår har vært i bur når vi ikke er tilstede for hun trivdes ikke i valpegården sin.

Foring har aldri vært noe prb. den voksne får servert maten sekundet før valpen og hvis valpen prøver seg på den voksne sin mat så knurrer han å sier ifra.

Tilvenningsfasen går egentlig veldig mye av seg selv, og det er utrolig hvor "lett" det er når du er midt oppi det selv.

lykke til :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Valpen min er i bur på stua når eg ikkje er der, mens rottweileren min er på gangen adskilt fra rommet med ei grind. Eg tør ikke ha henne løs med rottweileren min uten tilsyn rett og slett. ikkje fordi eg er redd han skal "ta" ho, men fordi de er begge ganske så ville i leken. F.eks, rottisen hopper og spretter mye og det har flere ganger hendt at han har vært millimeter ifra å lande på ho. Noe som kunne endt dårlig. Han holdes adskilt fra rommet buret er i fordi at når eg prøvde ha de i samme rom sist gikk det ikke helt bra heller. De prøver leke gjennom gitteret liksom, og da eg kom heim etter jobb hadde ho fått ett lite sår under eine øyet. Usikker på kossen det skjedde, men eg syns det er best å være litt forsiktig. Iallefall fram til ho er litt større. På denne måten kan de se hverandre og ligge nært hverandre (buret står noen cm fra grinda) men ikkje finne på noe tull.

Angående foring... Vel, rottisen får voksen mat og ho får oppbløta valpefor, så de får ikke mat på samme sted. Det ender bare opp med at den ene stjeler fra den andre (ho skal jo helst ikkje ha voksen mat då). Gutten vil jo ha maten i fred fra den lille tøsen som absolutt skal ha det ho ikkje får. (ho prøve stjele maten hans, og da knurrer han på ho og glefser om det er noe ekstra godt i skåla.) Så, han får mat oppe med pappa'n og senga si, mens ho får mat på stua ved senga si.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Men sist så ville ikke vetrinæren ta biopsi fordi de da kan stikke akkurat på det området som det ikke er ondartet. Og motsatt. Måtte operere den bort også vet man om den er godarta eller ondartet.
    • Hei og hopp. jeg skal bytte for til min 10 mnd gamle finske lapphund. Hun er ekstremt sensitiv i magen, får lett diare. Ønsker et skånsomt og selvfølgelig næringstett for. Har per nå Purizon, og har vært fornøyd med det. Men tenker å prøve noe annet og se om magen blir mer stabil da. Vurderer enten Markus Muhle eller Købers. Har noen noen erfaringer med disse formerkene til sensitive hunder? setter pris på alle svar!:)
    • Nå tviler jeg på at det er spesielt farlig, hvis det var vanlige, små muffinspapir. Bare følg med på allmentilstanden. MEN, når det gjelder slike medisinske spørsmål om ting som kan være farlige så bør du alltid kontakte veterinær heller enn et tilfeldig nettforum, facebook, eller tilfeldige folk. Ta en telefon og spør, det kan redde livet til hunden din.
    • Hunden min klarte å spise tre muffinspapir i går når jeg var på toalettet.. papiret var soggy og mykt, men jeg blir jo bekymret. Hun har ikke kastet opp og bæsjet to fine bæsjer i dag . Formen hennes er også helt normal. Men hun hikket både i går og i dag, og jeg har aldri lagt merke til at hun har hikket før. Noen her som har erfaring med hund som har spist muffins/bakepapir😅 er det noe som pleier å komme ut av seg selv? Eller løses lett opp i magen? kan legge til at hun er bare 3.7 kg så ikke den største hunden.
    • Mitt inntrykk med working cocker er at de er slitsomme arbeidsjern med lite ro i kroppen. De vibrerer av energi. Kjøp deg en vanlig cocker og klipp den ned/ikke barber. Men vil ikke du ha en pelshund er det ganske safe å ikke kjøpe pelshund..  Vil ikke du ha jakthund... ikke kjøp en jakthund.  Ganske enkel matte    
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...