Gå til innhold
Hundesonen.no

Geit!


Moghrebi

Recommended Posts

I dag har jeg for første gang gitt bikkjene geitekjøtt! Jeg kjøpte ei hel geit - dvs en geiteskrott uten innmat - fra slakteriet jeg vanligvis kjøper slakteavskjær fra, og det ble virkelig party da guttaboys fikk servert geit for første gang i livet.

Juhu! sa bikkjene, og åt og tygde og knaste og smattet til den store gullmedalje. :P

Dette skal jeg sannelig bestille igjen, gitt. Geita veide 10 kilo, og hele skrotten kostet meg omlag 350 kr. Utrolig magert kjøtt, forbausende lite bein, og attpåtil fra et utegående dyr som ikke fôres på "kunstig" kraftfôr.

Jeg fikk den idéen at dette må være genial mat for hunder som viser symptomer på matvareallergi. Når hunder ser ut til å reagere på maten, så er det jo viktig å eliminere det de reagerer på, ikke sant? Åkei, hvor mange hunder har vel noensinne spist geitekjøtt? Det må da være uovertruffent å bruke som elimineringsdiett, tror dere ikke?

Nå har forsåvidt ingen av hundene mine noe problem med matvareallergi, men jeg skal likevel bestille geit igjen. Riktignok er det noe dyrere enn de andre slakteriråvarene jeg kjøper, men så er det da også en ganske unik råvare i hundesammenheng. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Huff, jeg skjønner ikke at du orker dette med å dele og partere og styre med dette råe kjøttet.. :P men det er sikkert veldig bra for hundene da :P

Jeg er vokst opp med fisking og alt som følger med det: bløgging, sløying, innvoller, blod, gørr og huheifallera! Etter det er det faktisk ikke så vanskelig å gå over fra fisk til pattedyr...

Akkurat nå driver jeg og tørker lunger i strimler over vedkomfyren på kjøkkenet. Det er tidkrevende arbeid, men resultatet blir godbiter som faktisk er svært sunne og næringsrike for hundene. Og de ELSKER det! Det gjør at jeg orker jobben. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er vokst opp med fisking og alt som følger med det: bløgging, sløying, innvoller, blod, gørr og huheifallera! Etter det er det faktisk ikke så vanskelig å gå over fra fisk til pattedyr...

Akkurat nå driver jeg og tørker lunger i strimler over vedkomfyren på kjøkkenet. Det er tidkrevende arbeid, men resultatet blir godbiter som faktisk er svært sunne og næringsrike for hundene. Og de ELSKER det! Det gjør at jeg orker jobben. :P

Så flink du er :P Jeg for min del er glad man får kjøpt litt sånn tørket hundesnop i dyrebutikken :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heldiggris! Har prøvd å smiske med slakteren her, men de sier at de ikke har lov til å gi meg avskjær og lignende grunnet noe ryggmargs*ettellerannet*. Hundene her får nøye seg med hele høner, kalkunhalser pluss noe saue- og okseinnvoller og litt bein. Skulle inderlig ønske at jeg hadde de samme ressursene som du, da hadde jeg også råfôret :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et geitelår og diverse tunger og lunger har allerede tatt veien herfra til Kolbotn, hvor salukien Whisky skal få kose seg med det. Det er pussig hvor raskt det kommer venner trillende inn på tunet her etter at jeg har vært og hentet en ny ladning med blodig snadder! Etpar kilo lunger ligger nå på rist på kjøkkenet og tørker i luften fra en bordvifte, og noe av dette skal til Oslo og bli godbiter for to italienske mynder. I morgen kommer forøvrig tre andre salukier hit for å løpe i hagen, og på veien hjemover kommer de også til å ha en ladning med snadder.

Ute i den gamle stallen, fordelt i fire stufulle frysebokser, ligger: hjerter, lunger, lever, nyrer, nakkebein, griselabber, svinesvor, jur, talg, kyllinghalser, kalkunhalser, geitekjøtt, hele haner (m/fjær!), hele kaniner (m/pels!) og etpar hundre kilo med Vom & Hundemat nr 33, V&H Sprint, V&H Vom, og V&H Valpefôr. I mitt eget lille fryseskap inne på badet, oppå vaskemaskinen, ligger min egen fattigslige mat: Grandiosa, pytt i pannemix, grønnsaksblandinger av ymse slag, og nakkekoteletter kjøpt på billigsalg. Ja, og en halv kanin som jeg skal prøve å koke viltgryte på. Ja, og selvfølgelig mer snadder til hundene.

Min neste langtidsplan er å få tak i så hele værslakt som mulig. Værkjøtt er lite etterspurt, med lav pris som resultatet. Jeg håper å få tak i hele voksne værer, hvor de kun har fjernet skinn, hode, klauver, mage, tarm og ryggmarg. Resten av skrotten, inklusiv innmat, vil jeg gjerne ha så intakt som det lar seg gjøre. Det holder prisen nede, for det er jo arbeidet som koster, ikke råvaren i så stor grad.

Er det forresten noen i Oslo/Gardermoen-området som kan tenke seg noe sånt, i tilfelle jeg får mer enn jeg har fryseplass til? Evt en geit eller to? Send meg en PM, så kan vi jo se hva vi får til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I morgen kommer forøvrig tre andre salukier hit for å løpe i hagen, og på veien hjemover kommer de også til å ha en ladning med snadder.

Og de er klare så det holder. De drømmer om GEIT :P Etter 2 timers tur i regn og påfølgende middag med V&H, tunger og frosne kyllingvinger er de nå klare for Nannestads gourmetkjøkken :P

I mitt eget lille fryseskap inne på badet, oppå vaskemaskinen, ligger min egen fattigslige mat: Grandiosa, pytt i pannemix, grønnsaksblandinger av ymse slag, og nakkekoteletter kjøpt på billigsalg.

Fortvil ikke, kjære venn. Medbrakt imorgen kommer en rykende fersk smørgåstårte fordi du er så snill og flink og sørger for bra mat til hundene våre. Du har tydeligvis ikke begrep om å passe på deg selv så da får vi som kan menneske-mat sørge for fòring til deg :P:P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det forresten noen i Oslo/Gardermoen-området som kan tenke seg noe sånt, i tilfelle jeg får mer enn jeg har fryseplass til? Evt en geit eller to? Send meg en PM, så kan vi jo se hva vi får til.

Åå.. skulle så gjerne, men er vel litt langt for stakkars blodig kjøtt og overleve i en bil helt til tønsberg..!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åå.. skulle så gjerne, men er vel litt langt for stakkars blodig kjøtt og overleve i en bil helt til tønsberg..!

Tja, jeg drar jo innimellom nedover den veien, for jeg har slekt på Sørlandet. Kanskje jeg skulle ta med noen kilo med snadder hvis jeg skal den veien? Det er jo frossent, og jeg har mange ganger kjørt den 5,5 timer lange veien til Sørlandet med medbragt kjøttfôr. Det har holdt seg helt fint, det!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja, jeg drar jo innimellom nedover den veien, for jeg har slekt på Sørlandet. Kanskje jeg skulle ta med noen kilo med snadder hvis jeg skal den veien? Det er jo frossent, og jeg har mange ganger kjørt den 5,5 timer lange veien til Sørlandet med medbragt kjøttfôr. Det har holdt seg helt fint, det!

Det hadde jo vært trippelknall:)

men hvis du mener det holder seg så kan jo jeg kjøre inn til deg ved anledning også..! :blink:

*skrivesegbakøretatjegmåkjøpeenfrysertil*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er da ikke langt fra tønsberg til nannestad.. Fra tønsberg til drammen så bruker du vel ca 30 min? ( nå med den nye veien) Og turen nannestad-drammen er ikke noe problem for for nannestad snacks hihi jeg vet for jeg har prøvd.

Og godisen som blir laget på Nannestad hundegourmet kjøkken kan IKKE sammenlignes med tørket godis man får i butikken.

Jeg anbefaler alle å kjøpe godis /hundemat fra nannestad hundegourmetkjøkken:-))

ps. ikke nok med at du får kjøpt super gourmet snacks og mat.. men man får ett super dupert trivelig opphold i samme slengen.. tar man med seg hundene så kan garanteres det at de sover med ett stooort smil om munnen på veien hjem:-))

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det hadde jo vært trippelknall:)

men hvis du mener det holder seg så kan jo jeg kjøre inn til deg ved anledning også..! :blink:

*skrivesegbakøretatjegmåkjøpeenfrysertil*

Jah, kan du ikke legge veien hit en helg det er LC-trening? Da kan du slå to fluer i en smekk!

På Europris har de fine plastbokser med lokk. Etpar sånne med fryseelementer inni er en kjekk måte å transportere kjøtt på. Ikke blir det noe søl i bilen heller. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jah, kan du ikke legge veien hit en helg det er LC-trening? Da kan du slå to fluer i en smekk!

På Europris har de fine plastbokser med lokk. Etpar sånne med fryseelementer inni er en kjekk måte å transportere kjøtt på. Ikke blir det noe søl i bilen heller. :P

oo, det hadde jo vært kjempeartig :P

Når skal det være trening hos deg igjen da..?

Har egenlig skult kommet meg på LC trening siden jeg fikk hunden jeg, men du vet... jeg skal bare... :blink:

hehe..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ja, jeg har brukt silver shade-dekken til hest om sommeren, og min erfaring er positiv. Materialet reflekterer sollys godt og bidrar til å holde hesten kjøligere, spesielt på veldig varme dager. Det gir også en viss beskyttelse mot insekter, selv om det ikke erstatter et eget fluedekken. Det er viktig å velge riktig størrelse og sikre at det sitter godt, slik at det ikke gnager. Jeg opplevde at hesten virket mer komfortabel, særlig under opphold på beite i solsteiken.
    • Lyden av ordet diary..  Vurderte i går å oppdatere om suksessen med ris, havregrøt, gulrot og brokkoli mos, ren kyllingfilet og egg, med en gradvis reintrodusering av tørrfor. Etter 2x kakao kunstverk av perfekt konsistens, som bare var å plukke fra gresset uten any smear, så det ut som en suksess, og Ede fikk V&H blandet med litt gulrotmos til kvelds. I morges viste det seg at jeg var litt snar med å trekke konklusjoner i går, og min vurderingsevne før morgenkaffe er heller ikke noe å skryte av. Det første som kom ut var fint, så jeg avfeide den siste klatten med softis som ingenting. ..og jeg glemte å tenke på at Ede ikke har fått intimbarbering på en stund. Rævskjegget hadde rukket gro nok til å kunne forveksles med ansiktet på en nykonvertert islamist, noe jeg smertelig ble gjort oppmerksom på da jeg noen timer senere måtte tørke stumpen hans fra en ladning med viskositet lik brun kjøttkakesaus ved 278°K. Det som først så ut som en grei tørkejobb viste seg å være det verste tilfellet av danglebær jeg ikke har hørt om før. Ord kan vanskelig beskrive den følgende halvtimen.  Det ble tørket og vasket og lugget i det nyanlagte talibanskjegget uten antydning til å nærme seg måloppnåelse. Ede begynte bli sår i stumpen og protesterte mot behandlingen, men forstod alvoret i situasjonen og samarbeidet tålmodig for å la meg prøve fikse problemet med dobbel effileringssaks, noe som heller ikke var noen quick fix. Vurderer begynne kalle ham Harald nå, etter Harald Hårfagre. Etter at effileringssaksen hadde gjort hva den kunne, så var det fortsatt en absurd mengde småsmuler av brun sement stuck i fløyelen rundt kaviarstjerna på den heltemodige pompen. Å finne frem sjampoen hadde liknende effekt på Ede som på røverne i Kardemommeby. Den heltemodige roen og tålmodigheten slo over i engstelse og han ville ikke samarbeide mer. Fordi han er hjernevasket fra barnsben til å forbinde dusjen med mat, så gikk han allikevel med på å la meg lukke døren bak ham, i håp om lysere tider, men forstod han var fanget i en felle øyeblikket etter, da jeg skrudde på dusjen uten at det luktet mat der inne. Ikke tale om at han ville gå med på det der. Han er for stor til å kunne tvinges nå, så å få den stumpen der inn over kantene på dusjsonen var det bare å glemme. Løsningen ble å massere inn sjampoen midt på gulvet og omstendelig vaske den ut igjen med vaskekluter og håndklær i flertall, mens han benyttet anledningen til å styrketrene muskulaturen rundt halefestet for å være bedre rustet til fremtidige konflikter av samme art.  Da det begynte vibrere truende i halsbåndet var jobben heldigvis gjort.  Nå som veslefjeset er rent og pent og utenfor PSTs søkelys, så er neste oppgave på tapetet å overbevise Harald om at det å stå stille med halen hevet mens jeg romsterer rundt analåpningen hans med en oppladbar, vibrerende, rosa plastdings er nødvendig for å gjøre neste tømming av belgen til en mindre traumatisk opplevelse for oss begge. ..med gulrot- og havregrøt som "lokkemiddel". Godt han ikke kan skrive Finn-annonser for omplassering eller ringe Dyrebeskyttelsen selv. 
    • Jeg tror nok forslaget var å få ny hund umiddelbart etter du har mistet den du har, ikke før. Det er fordeler og ulemper. Og ikke minst, folk er forskjellige.  Nå kan ikke jeg få ny hund pga. sykdom, men selv om jeg hadde kunnet det hadde jeg nok brukt god tid før neste kom i hus. Nå er det to år(!) siden vi mistet våre, og jeg kjenner jeg er mentalt klar for en ny hund. Men for min del sier helsa nei da, så det blir ikke med det første. Uansett tenker jeg det viktigste er å sette pris på den tiden man har, og ta vare på minnene når de er borte.
    • Tankk. Skal sjekke Librela. Når det gjelder ny hund så har jeg faktisk fått det forslaget av en del. Men hu blir sjalu på andre hunder hvis jeg er for "overstrømmende" så det blir evt om lenge til.
    • Fin tradisjon! Har ikke pleid å sette noen spesielle mål for hundeholdet, men kanskje det kan hjelpe på motivasjonen for ulike ting. Så, her er mine ikke så ambisiøse mål for resten av 2025 (om enn litt sent, hehe): - Har en del hundebøker liggende som jeg gjerne vil komme gjennom. Jeg leser igrunn lite bøker generelt, så blir ganske fornøyd hvis jeg kommer gjennom 2 i løpet av de neste 5 månedene - Sydney har muligens ikke så altfor lenge igjen, så hovedmålet blir å gi henne en så god pensjonisttilværelse som mulig og gjøre mitt beste for å holde henne i god helse.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...