Gå til innhold
Hundesonen.no

Islandshest


susa06

Recommended Posts

Har tenkt til å kjøpe islandshest om et års tid, turhest/hobbyhest, men lurer på noen ting... :rolleyes:

1. Spiser en islandshest bare høy, eller må den ha kraftfor og?

2. hvor mye spiser den? (om dagen, hvor mange ganger om dagen?)

3. Hvor mye tror dere en slik hest vil koste ( snakker om måndtlige/årlige utgifter... hehe) Har ordnet stallplass, fint område med andre hester så den får selskap :huh: Koster 2700 i måneden inkludert høy, flis, inn-og utslipp.

Men hvor mye vil det andre koste? Som hovslager, ormkur, tannrasp+++

4. Hvor ofte skal hesten ha, og hvor mye koster:

-ormkur?

-vaksiner? (hva slags)

-andre viktige ting dere vet om?

Rett meg om jeg tar feil, men hovslageren skal komme ca hver 7. uke og tennene skal raspes ca en gang i året? og det koster ca?

5. Noe annet viktig dere veit om ang islandshest? personlige erfaringer?

Setter stooor pris på alle svar! :):P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest LeenaM

1. Spiser en islandshest bare høy, eller må den ha kraftfor og?

En islandshest spiser høy, den må ikke ha kraftfôr, men det er opp til hver enkelt eier og hesten. Jeg rir på en islandshest som ikke har kraftfôr fordi henne legger på seg så fort av det og har nok energi fra før :rolleyes: Om den ikke skal ha kraftfôr, så må den ha vitaminer og saltstein. De fleste hesten jeg har ridd/rir på pleier å få kraftfôr. Det er også noe som kalle mel som ser ut som kraftfôr, men jeg vet ikke hva som er forskjellen.

2. hvor mye spiser den? (om dagen, hvor mange ganger om dagen?)

Det er jo opp til hver enkelt hest det også. 6 kg høy om dagen pleier å være vanlig. Da kan man gi 2 kg om morgen, lunsj og kveld. Kraftfôr pleier man å gi morgen og kveld. Mengde må man snakke med gamle eier om (hvor mye eieren har gitt).

5. Noe annet viktig dere veit om ang islandshest? personlige erfaringer?

Jeg synes de er noen trivelige hester, snille og ja, de er vel favoritthesterasen min. De har veldig fin str også. Passer både for store og små! :huh:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1. Spiser en islandshest bare høy, eller må den ha kraftfor og?

Islandshester trenger som andre hester også kraftfor tilskudd når de brukes.

2. hvor mye spiser den? (om dagen, hvor mange ganger om dagen?)

Det kommer ann på hesten. 3-4 ganger om dagen pleier hester få for om dagen.

3. Hvor mye tror dere en slik hest vil koste ( snakker om måndtlige/årlige utgifter... hehe) Har ordnet stallplass, fint område med andre hester så den får selskap Koster 2700 i måneden inkludert høy, flis, inn-og utslipp.

Men hvor mye vil det andre koste? Som hovslager, ormkur, tannrasp+++

Hovslager må du ha vær 6-8 uke, det kommer ann på hovslagern hvor mye de tar. Aner ikke hva tannrasp og ormkur koster, men en ormkur før og etter beitet og før og etter jul er en grei regel. Tannrasp er ikke nødvendig hvert år. Men hvis du bestiller en tannsjekk hos dyrlegen, så ser de om hesten din trenger rasp. Ca. to ganger i året kan du få dyrlegen til å sjekke tennene. Det kommer til å bli masse utstyr utgifter også.

4. Hvor ofte skal hesten ha, og hvor mye koster:

-ormkur, før og etter jul, før og etter sommerbeite er en grei regel.

-vaksiner? 1års vaksinen, dyrlegen skjønner hva du mener :happy:

-andre viktige ting dere vet om? Helsesjekk er lurt å ta 1 gang i året.

Rett meg om jeg tar feil, men hovslageren skal komme ca hver 7. uke og tennene skal raspes ca en gang i året? og det koster ca?

Hovslageren bør komme vær 6. til 8. uke ja :huh: Tenne MÅ ikke raspes hvert år! Dyrlegen sjekker om tennene behøver det. Jeg syntes du skal ringe til din lokale dyrlege og hovslager for å høre hva prisen blir på.

5. Noe annet viktig dere veit om ang islandshest? personlige erfaringer?

Meld deg inn på www.hestene.no/forum og les på Islandshest forumet! Der vil du nok fange opp mye info! Gå på biblioteket og hør om de har en islandshest bok.

Link1

Link2

Islandshestforumet på hestene.no

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kan ikke så mye om islandshester, men kan en del om "vanlige" hester, og mye er jo likt!

1. Om hesen trenger kraftfor eller ikke kommer helt ann på bruken.. Om hesten skal brukes aktivt bør den få litt kraftfor sånn at den får i seg det den trenger av vitaminer mineraler ol. Det kommer også litt ann på hesten, er den litt "treig" kan litt kraftfor hjelpe den til å være litt kvikkere!

2. Jeg tipper Den spiser mellom 7-10kg høy om dagen.. (om den ikke har tilgang til gress ute) De bør fores ikke mindre enn tre ganger daglig.. Det optimale er lite men ofte! De trenger da ikke kraftfor til hvert måltid om de fores ofte!

3. Køpesum vil jo komme ann på hvor erfaren/bra hest du vil ha.. jo bedre hest-jo dyrere hest..

Ang månedlig/årlige utgifter så vil nok dette variere litt.. vanskelig å si noe eksakt pris, men om du beregner mellom 50-100 tusen i året, så har du jo en viss peil..

Det kan alltid komme uforutsette ting.

4.

-Ormkur bør hesten ha MINST to ganger i året, en ormekur fåes hos vetrinær, og jeg er jammen ikke sikker på hvor mye de koster.. tipper mellom 3-4 hundre kroner..

- Vaksiner koster som regel rundt 700-800 kr.. Hester som ikke konkurerer utenlands skal ha vaksine en gang i året, og hester som konkurerer i utlandet to ganger i året..

Har ærlig talt ikke peiling på hva slags vaksine de får.. det fikser vett'n :huh:

-Andre viktige ting.. Det kan være så mangt, utstyr, vitaminer, transport, og plutselige skader er jo noe man bør ta hensyn til..

*Hovslager bør komme hver 6-8uke.. Dette komer helt ann på hvor mye hesten vokser på beina, som regel holder det 8 uker..

Smed kan koste alt fra 600kr til 2000kr.. Det kommer helt ann på hva slags smed man får tak i.. Normalen ligger mellom 800-1000 ca..

Tenner bør minst raspes en gang i året, jeg pleide altid raspe mine to ganger i året..

Det koster ca rundt 1000 lappen++

5. Kan som sagt ikke ett kvekk om islandshest, bortsett fra at de er kle å sitte på når de tølter :)

Lykke til med hest!

PS: kom på en ting til! Vær nøye med vetrinærundersøkelse før d kjøper hesten, da er du helt sikker på at den er frisk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

tusen takk for svar!^^, Jeg skal undersøke hos vetrinær og hovslager =) må jo være helt sikker på hva man skal gjøre for man skaffer seg hest, syns nå jeg :lol: sikkert mye hjelp å få her på dyresonen ^^,

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 months later...

Skal man ha islandshest bør man også ha intensjon om å bruke gangartene dens;)

Akkurat som at man ikke bør kjøpe jakthund med mindre man skal jakte, bør man ikke kjøpe islandshest med mindre man har tenkt å bruke de kvalitetene som hesten er avlet for gjennom gangartene...

Drevet med islandshest i mange år, derfor dette er litt hjertesak for meg:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er jo ikke alle islandshester som har så fryktelig god tølt eller pass da, og som heller vil trave. De synes jeg ikke man behøver å tvinge fram tølten eller passen på, akkurat som man ikke tvinger fram tølt på en traver som nesten tølter av seg selv. For det har jo noe med genetiske anlegg og kroppsbygning og diverse, om hesten ikke har lett for det, har den kanskje ikke godt av det heller?

Ellers, så er det jo ikke sikkert du trenger hovslager, kan hende du vil bruke en barfotrøkter, hvis du vil ha hesten din uten sko. Mange mange islandshester fungerer KJEMPEfint uten sko, iallefall på vintern hvis det bare er snø og ikke isete, for uten sko kladder det ikke og de får godt grep i snøen. Man kan også bruke boots med brodder. For at de skal fungere bra hele året, må man ha litt tålmodighet, og en god barfotrøkter til å ta seg av høvene, alt mellom hver 4. til hver 8. uke i begynnelsen, alt ettersom hvor bra høvene er. Etterhvert kan du også lære selv å holde høvene på din egen hest i skikkelig stand, så du bare trenger barfotrøktern til å se over at det ser greit ut en gang i blant. Veldig praktisk og lærerikt, og ikke minst gir det en hesteeier så utrolig mye mer innsikt i hva som foregår i hoven. Vi beskytter bein med beinbeskyttere og bandasjer og arnika og blue lotion opp og i mente, men høvene skraper vi knapt ut av.

(ja, dette er en hjertesak for meg)

ta ihvertfall en kikk på www.barfothest.com :icon_confused:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei alle hundefolk! 😀 Jeg er på jakt etter en ny turkompis og følgesvenn. Jeg har tenkt på rase lenge og ønsker også innspill fra dere, så håper dere kan hjelpe meg. Jeg er tidligere vant med Alaska Husky da jeg har hatt 2 av den rasen, jeg elsker polarhunder og liker veldig personligheten og ærligheten til huskyene, så jeg var i utgangspunktet bestemt på en ny Alaska, men har senere sett mye på Siberian (SH grunnet at jeg liker at de er kraftigere) men så er det som trekker ned at jeg gjerne ønsker en som kan være litt løs i rundt meg når jeg holder på ute uten og stikke av, har også sauer beitende rundt eiendommen så det er jaktinstinktet som er litt vanskelig. Jeg bor på et stort småbruk med masse plass, går mye turer både i skog og på fjellet. Har også sett litt på rasen Lapsk vallhund, da de er litt like i utseende men den er en gjeterhund og har lite jaktlyst, gjeterhunder har jeg lite erfaring med og er redd det kan bli slitsomt mye lyd (helt greit med lyd når de er i aktivitet og lek) men vil ikke ha en som står å bjeffer hele dagen. Er også redd for at den skal begynne å gjete på alt. Jeg har gått litt tom for alternativer på eventuelt flere raser, og der håper jeg dere kan hjelpe. Er også interessert i å høre erfaringer fra folk som har Siberian eller Lapsk.
    • Vesle Yoshi er blitt over 2 år nå. Vi driver stort sett med blåbær løp da han er en smule overivrig på stevner og vil hilse på alle, så vi er avhengig av gjerder. Han har dog startet noen offesielle stevner. Han ble 3. beste agility hund i japaner klubben. Han er fremdeles minstemann i flokken og er kjempeglad for at båndtvangen er over, han elsker å løpe.
    • Han er helt nydelig😍  Blir veldig nysgjerrig på en sånn en dag😅
    • Tusen takk for det. Da er oppdretteren useriøs men jeg visste ikke om det før jeg kjøpte valpen. Ikke alt man kan lese om på dogweb eller Facebook.
    • Nei, seriøse oppdrettere lurer naturligvis ikke valpekjøpere. Useriøse oppdrettere gjør hva de vil.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...