Gå til innhold
Hundesonen.no

Stemmer det at d e best å ha ei kull m kattuner på ei hokatt?


ullsokk

Recommended Posts

  • 3 weeks later...
Har hørt at det er lurt å ha et kull kattunger på ei hokatt før ho steriliseres.... Blei litt skremt når e har to hokatter..... :lol:

La oss si at det er ca 700.000 katter i Norge. Dvs. 350.000 hunnkatter som i løpet av livet skal få ett kull hver.

Hvis vi sier at det er gjennomsnittlig fire kattunger som lever opp i hvert kull, blir det

1.400.000 katter, hvorav 700.000 er hunnkatter. La oss si at alle disse får fire kattunger hver innen de fyller to år. Dvs.

2.800.000 katter, hvorav 1.400.000 er hunkatter som får fire kattunger hver. Dvs.

5.600.000 katter, hvorav 2.800.000 er hunnkatter som får fire kattunger hver. Dvs.

11.200.000 katter, hvorav 5.600.000 er hunnkatter som får fire kattunger hver. Dvs.

22.400.400 katter, hvorav.... osv osv.

Altså, om alle hunnkatter skulle få et kull hver, ville vi drukne i katter i løpet av få år :)

Derfor er det ikke bare unødvendig for kattens del, men det ville til syvende og sist være katastrofalt for menneskeheten om alle hunnkatter skulle få et kull hver...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser mange plasser at folk tror det heter å kastrere en hunnkatt, men det er på hannkatter. Oprasjonen heter sterelisering på hunnkatter :lol:

Tull og tøys :)

Sterilisering er når man fjerner/knyter eggledere/sædledere. Kastrering er når man fjerner eggstokker (somregel også eggledere og livmor) hos hunnkatt og testikler hos hannkatt. Sterilisering er det ytterst få veterinærer som foretar, da det er kastrerings som anbafales både for å redusere kjønnsdrift (løpetid hos hunnkatt, og markeringsbehov, revirhevding (slossing..) hos hannkatt) og faren for kreft i forplantningsorganene -da spesiellt hos hunnkatt. Det er en gedigen misforståelse at det heter kastrering når det gjelder hannkatter og sterilisering når det gjelder hunnkatter, og dessverre er det også mange veterinærer som bruker begrepene feil - kanskje mye fordi de er så innarbeida hos folk flest. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hvor lenge varer et Back on Track dekken? Når blir det slitt? Hvor mye vask tåler det? Mitt er vel 10 år gammelt, så vurdere å kjøpe nytt.  Men noen som har noen info om dette? Har sjekket BOT sin side, men finner ikke noe om akkurat dette.   
    • Lange turer er ikke nødvendigvis veldig stimulerende. Det kan være, men det kan også øke stress, særlig hvis dere går mye i ukjente miljøer eller rundt mye andre folk og hunder. Stress og usikkerhet er i stor grad genetisk, og påvirkes såklart av hormoner. Søksarbeid er ofte god stimuli, og er bevist å øke selvtilliten hos hunder. Meld dere på et kurs i nosework, barn hunt eller annen type søk som dere kan bruke som aktivisering i hverdagen. Tren triks og lydighetsøvelser. Kjøp spill med utfordringer som hun kan løse for å få middag. Generelt vil jeg også skjerme henne mot å bli presset inn i situasjoner der hun føler hun må si fra. Det er ikke alltid mulig, men ikke la fremmede klappe henne, hold avstand til ting eller steder som stresser henne, osv. Hvis hun knurrer er hun for ukomfortabel, og hvis det signalet blir oversett er bitt ofte neste.
    • Har en mittelspitz tispe som har mye stress. Dette spesielt i de to røyteperiodene og under løpetid. Merker dette godt med økende varsling, knurring mot ukjente(hvis de forsøker ta på henne) og slikking av labber. Alt dette begynte etter første løpetid. Vi forsøker å gå lange turer og leke for å stimulere henne, virker noe... Ingen smerter.  Snakket med dyrlegen uten noe særlig gode råd. Har også hatt atferdsanalyse for noen år siden, hvor konklusjonen var mer stimuli og eksponering.   Er det noen med liknende erfaringer? Kan det være hormonelt betinget, eller er det en slags angstlidelse?   
    • Det er ingen grunn til å ikke bruke tørrfôr som godbiter ellers også, det er jo bare mat, så lenge hunden vil ha det. Og vær for all del ekstremt forsiktig med AI. De stiller ikke vesentlige spørsmål som en veterinær vet å spørre før man behandler en hund. Kildekritikk er fint, men det kommer helt an på hvilke kilder man bruker. Og har lov til å bruke. Så enten er AI-en trent på ulovlig materiale, eller så har den et begrenset spenn av kilder. I tillegg er det ekstremt stor forskjell på hundehold i ulike land, så selv forutsetninger for forskning og råd fra profesjonelle vil variere stort.
    • Altså hvorfor har ikke jeg tenkt på dette?!  Så genialt med AI altså👏🏻  Har snakket med vetrinær igjen i går, og vi skal forsøke med Hills sitt allergifor:) Vi startet overgang i går og lillemann ELSKET det og «sorterte» maten i skåla for han skulle spise Hills-bitene først🤣  Det som var et kjempepluss var at foret har godbiter med samme ingredienser, så de kunne han få 4 stk av om dagen, selv om han er på eliminasjonsdiett. Så GJETT om det ble fest hjemme i går. Første godbit på mer enn syv uker.  Fikk også sove natta gjennom uten magetrøbbel og i morres var avføring fast og fin!    Har skikkelig tro på at dette skal bli bra🫶🏻 OG når vi forhåpentligvis starter provokasjonsdiett om noen uker så skal vi starte med VOM fra taste!    Tusen takk for gode råd folkens👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 Dere er helt supre som tar dere tid til å svare, og nå er vi såå lykkelige i heimen😍    
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...