Gå til innhold
Hundesonen.no

Støttekontakt


Karina&Chica

Recommended Posts

Hei!

Jeg vurderer å bli støttekontakt dette året, men lurte på om noen her inne kanskje hadde erfaring med det å være støttekontakt(du som har hatt støttekontakt, må gjerne dele det du også. Evt. sende med PM)..

Hvordan går man fram for å bli det? Og hva skjer når du har blitt det? Lønn? Arbeidstimer? Noe annet fint å vite?

Jeg vet hva støttekontakt går ut på, at man støtter og finner på ting med en person som ikke har så lett for å sosialere seg pga pyskiske problemer, funksjonshemninger, dårlig nettverk, alderdom osv..

Men jeg skulle gjerne ha hørt andres erfaringer:) Tror det kan hjelpe meg med å bestemme meg for om jeg skal begi meg ut på det eller ikke!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har aldri vært det selv, men jeg har sjekka litt opp rundt det. Hvis du bor i oslo så er det greiest å gå inn på oslo komune sine sider. Fant en til deg her, den er sikkert ikke det du er ute etter, men uansett: http://www.bydel-gamle-oslo.oslo.kommune.n...0553-21429.html

Ang betaling, så er det absurd dårlig betalt, og man får ikke sykepenger og ikke feriepenger. Så vet du det. Har vært avlaster jeg, og vilkårene er omtrent de samme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er støttekontakt og har vært det i 2 1/2 år nå. Det kan være litt "ensomt", man har jo taushetsplikt og det er ikke alle som får allverdens med veiledning. Det kommer vel an på hvor krevende oppdraget er, men jeg synes det er fint å få veiledning 2 ganger per halvår av saksbehandler. Det er mye vanskeligere å gjøre en god jobb uten veiledning, så det burde være i alles interesse at man får jevnlig veiledning (også arbeidsgivers!). Felles veiledning har jeg lite sansen for, men det kommer helt an på hvordan det blir lagt opp. Arbeidet lønnes med ca 106 kroner timen, altså ikke noe særlig å skryte av, og man skriver selv timelister og fører på utgifter. Som oftest har man en viss sum man kan bruke enten på bare en selv per mnd som en får refundert etter vist kvittering, eller en felles sum for begge (sistnevnte mest vanlig i barnevernet). Feks hadde jeg tidligere inntil 6 timer per uke, og 800 kroner kunne jeg få igjen for om jeg viste kvittering. Om man ikke har så mye penger kan det være lurt å ikke drive med dyre aktiviteter i begynnelsen da lønnen og refusjon av utgifter kommer på etterskudd. Kommunen kan være ganske treige med lønnsutbetalingen, jeg får lønn 1 1/2 mnd etter jeg har levert inn timeliste og kvitteringer. Jeg trodde forresten jeg fikk feriepenger? :icon_confused: men nå ble jeg usikker.

"Oppdraget" har gjerne også et mål, når dette er nådd er det ikke behov for støttekontakt lenger. Uten veiledning (og med også, hehe) kan det være vanskelig å fokusere på overordnede mål. Det er personen/familien som sammen med feks saksbehandler finner ut hva målet skal være.

Det jeg synes er mest krevende er å skulle finne på aktivitetene, om man ikke har faste aktiviteter og faste dager blir det mye planlegging hver uke. Noen trives kanskje best med dette, da de kan skreddersy uken sin akkurat slik de vil, men for meg blir det slitsomt. Derfor har vi drevet mest med faste aktiviteter på faste dager det siste året, nå etter sommeren vil det bli litt mer variasjon igjen.

Om du bestemmer deg for å bli støttekontakt kan det være lurt å prøve å se lenger frem i tid enn 1 år, om det var det du mente i innlegget. De fleste brukere, enten om det er snakk om funksjonshemming, psykiatri, rus, barnevern osv, vil ha nytte av å ha fast støttekontakt i flere år. Det er såklart bare bra om de ikke trenger støttekontakt mer enn 1 år, men mange har bruk for det lenger. Det er trist at det er så store utskiftninger blant støttekontakter, for vi gjør en viktig jobb. Det har kanskje noe med lønnen og arbeidsforholdene å gjøre. Også her kommer veiledning inn som en viktig bit. Jeg tror at med god veiledning ville flere jobbet lenger som støttekontakt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg trodde forresten jeg fikk feriepenger? :icon_confused: men nå ble jeg usikker.

*klipp*

Godt mulig du får feriepenger hos deg, men i oslo (hvertfall i bydel st.hanshaugen) så regnes man som freelanser om man er avlaster eller støttekontakt, og har dermed ikke krav på en dritt. Veldig synd. For ja, det er en veldig viktig jobb. Jeg vurderer å finne meg en å være støttekontakt for på sikt, siden jeg syns sånt arbeid er veldig givende. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei alle hundefolk! 😀 Jeg er på jakt etter en ny turkompis og følgesvenn. Jeg har tenkt på rase lenge og ønsker også innspill fra dere, så håper dere kan hjelpe meg. Jeg er tidligere vant med Alaska Husky da jeg har hatt 2 av den rasen, jeg elsker polarhunder og liker veldig personligheten og ærligheten til huskyene, så jeg var i utgangspunktet bestemt på en ny Alaska, men har senere sett mye på Siberian (SH grunnet at jeg liker at de er kraftigere) men så er det som trekker ned at jeg gjerne ønsker en som kan være litt løs i rundt meg når jeg holder på ute uten og stikke av, har også sauer beitende rundt eiendommen så det er jaktinstinktet som er litt vanskelig. Jeg bor på et stort småbruk med masse plass, går mye turer både i skog og på fjellet. Har også sett litt på rasen Lapsk vallhund, da de er litt like i utseende men den er en gjeterhund og har lite jaktlyst, gjeterhunder har jeg lite erfaring med og er redd det kan bli slitsomt mye lyd (helt greit med lyd når de er i aktivitet og lek) men vil ikke ha en som står å bjeffer hele dagen. Er også redd for at den skal begynne å gjete på alt. Jeg har gått litt tom for alternativer på eventuelt flere raser, og der håper jeg dere kan hjelpe. Er også interessert i å høre erfaringer fra folk som har Siberian eller Lapsk.
    • Vesle Yoshi er blitt over 2 år nå. Vi driver stort sett med blåbær løp da han er en smule overivrig på stevner og vil hilse på alle, så vi er avhengig av gjerder. Han har dog startet noen offesielle stevner. Han ble 3. beste agility hund i japaner klubben. Han er fremdeles minstemann i flokken og er kjempeglad for at båndtvangen er over, han elsker å løpe.
    • Han er helt nydelig😍  Blir veldig nysgjerrig på en sånn en dag😅
    • Tusen takk for det. Da er oppdretteren useriøs men jeg visste ikke om det før jeg kjøpte valpen. Ikke alt man kan lese om på dogweb eller Facebook.
    • Nei, seriøse oppdrettere lurer naturligvis ikke valpekjøpere. Useriøse oppdrettere gjør hva de vil.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...