Gå til innhold
Hundesonen.no

Inkludering og hundespråk.


MarieR

Recommended Posts

Når Pondus, Ask og Stella er fx ute og løper/leker osv, så blir aldri Pondus inkludert, han får ikke være med, og blir kjeftet på å oversett av de to andre, spesiellt Stella. Om bare Stella og Pondus er ute går det bra. I morrest for eksempel var jeg nede i fjæra med dem. Ask og Stella hadde drakamp med lina til Ask og Pondus ville være med. Men "Problemet" med Pondus er at han vil være venner, og slikker Ask konstant i munnviken. Ask er pisslei, men sier aldri skikkelig ifra, han bare blir moderat sur og ikke forbanna. Ettersom Ask blir irritert fortsetter jo bare Pondus. Om Pondus går bort til Stella for å leke på hennes side får han ikke lov til det heller, og ender opp med å løpe bort til meg for så å prøve å bli med i leken igjen, men får aldri lov av Stella og han behandler Ask på feil måte om han vil bli venner der, men det skjønner jo ikke Pondus. :lol: Bør vi slutte å ha med alle tre ut samtidig og heller sørge for at Pondus blir inkludert? Når Ask er med gidder jo ikke stella å leke med Pondus. Eller er det greit at det er sånn? :ahappy:

Når det gjelder Pondus og slikkingen i munnviken til Ask så er jo det et underkastende signal. Men jeg skjønner ikke hvordan han ikke slutter. Han har bodd her i et halvt år snart, og har holdt på sånn med Ask hele tiden. Ask svarer med å knurre og gå unna, men Pondus fortsetter jo bare. Han gir seg etter en stund, men alikevell er jo dette en prosess som gjentar seg hver dag, hver gang an av dem kommer inn i hundegården osv. Jeg er egentlig glad han er sånn, jeg vil heller ha han underkastende enn høy på pæra, for da ville det hvertfall kræsjet mellom han og Ask. De er gode venner og overser hverandre når denne prosessen er ferdig. Pondus har nok skjønt at han er nederst i rang, derav slikkingen(?). Er det "Normalt" at hunder nederst i rang utfører dette hele tiden? Og ville dette gitt seg om Ask tok seg bryet med å si fra skikkelig en gang for alle? Jeg tenker ikke slosskamp, men at han sier noe litt annet enn "knurrknurr"? Pondus gir seg jo når han blir tiltalt, men senere er han jo like underkastende og slikkende igjen.

Noen som skjønte dette? Ble veldig rotete... :rolleyes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde gått i mellom mtp den slikkinga i munnviken.

Kjempebra at hunder gjør det altså, det er jo en klar underkastelse,

MEN det får ikke utvikle seg til å bli reneste tvangshandlingen spør du meg :ahappy:

Mine hunder HATER innpåslitne, ynge hunder som skal smiske, smiske, smiske med dem, de blir rett og slett, som du også nevner, irritert. De knurrer og går bort. Om ikke den unge jyplingen tar det hintet, så smeller det til slutt - og det er jo ikke bra egentlig fordi den unge kan bli skikkelig redd stakkar. Derfor går jeg imellom på mine hunder i allefall - det føles rett med de.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det finnes en sensitiv-utgave av Hill's i/d, kanskje hunden din tåler den? Litt avhengig av hva hun er allergisk mot.
    • Prøver å ignorere det faktumet at det kommer en pubertet... Ikke bare én, men to, faktisk. Tjohei! I mens koser jeg med med Ild (7mnd) som har begynt treningen sin som gjeterhund, hun har tent til og viser at hun er litt unghund allerede. Også denne lille spiren da, Pod (3mnd), det skal bli spennende å se om det blir noe av han også. Link til video
    • De fleste gjeterhunder har en lavsesong mellom innsett på høsten og lamming/beiteslipp på våren, det er helt normalt. Så det ser jeg ingen utfordring med, om man har andre aktiviteter hunden kan bedrive i tillegg Bare vær klar over at det å trene en gjeterhund tar mye tid og innsats, især om man ikke har gjort det før. Man må også forvente at det for din søster ikke bare er å overta hunden, også hun må trene og bli kjent med den. Det sagt, så må det da være en midt-i-blinken løsning, om hun ikke kan ha hund selv og dere likevel vurderer rasen. Som tips er å ta kontakt med lokale gjeterhundlag for bistand, og for all del kjøp valp etter foreldre hvor BEGGE er godkjente gjeterhunder, ikke bare annonsert som 'den gjeter'. Mine har lavsesong på vinteren, selv om vi prøver å ha tilgjengelig trening, så er det lite arbeid for dem og ikke alltid vær og føre spiller på lag. Vi driver da med litt annen trening sporadisk, og passer på å holde kroppene deres fysisk i gang med trekk og tur. Vi gleder oss alltid til våren! I høysesong både jobber og konkurrerer dem aktivt, da har vi lite tid og overskudd (for min del) til annen trening. Det sagt, så er en velbalansert border collie fullt i stand til lengre perioder med ro og lite aktivitet, man burde bare ikke ha det som utgangspunkt når man går til anskaffelse av rasen. Veit ikke om det var svar på spørsmålene dere skulle ha, men!
    • Tusen takk, alle, for deling av erfaringer. Nå er det slik at hunden har fôrallergi, og går på et Specific-fôr. Så jeg tør ikke skifte fôr uten videre, til for eksempel Hills. Men ringte dyreklinikken i dag, og fikk time i morgen, siden det nå har pågått i to uker. Vet ikke hvor lenge mage-/tarm-infeksjoner kan vare? Kjenner jeg er veldig spent, håper på en relativt "grei" diagnose. Men takk igjen for innspill! 
    • Personlig er jeg fortsatt litt skeptisk til miniaussie. Selv om det er blitt en mer etablert og godkjent rase så har det vært mye rusk på dem (dårlig mentalitet, og jeg aner ikke hvordan det er med leddproblematikken), og jeg aner ikke hvordan de er bruksmessig. Jeg ville ikke hengt meg så veldig opp i det med førstegangshund, så lenge dere er innstilte på å sette dere inn i hundehold og trening, og prioritere det hunden trenger. Om lydighet og agility er målet ville jeg valgt sheltie av de alternativene du nevner. De kan bjeffe en del, og krever litt pelsstell (børsting regelmessig), men er fine familiehunder, aktive og som oftest ganske lette å trene. Selv er jeg ganske svak for kooikeren, men den er litt særere og mer krevende å trene. Anbefaler dere å lese rasestandarden og RAS-dokumentet på NKK eller raseklubb-sidene, og dra gjerne på noen treff eller arrangement der dere møter flere hunder av rasen og får se hvordan de er. Snakk med eiere og oppdrettere og få ulike erfaringer, så blir det kanskje litt lettere å velge.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...