Gå til innhold
Hundesonen.no

På tide med en middagstråd igjen.


ida

Recommended Posts

Ja er ikke de helt fantastiske? Yum! :frantics:

Men oppskriften er litt innfløkt, så den får jeg ta en dag jeg har gidd til overs. :|

Tror jeg kjenner på meg at du har gidd til overs idag :o *blunkerintenstmedvakreblåøyneogsmilerdetsøtestesm

iletsomfinnes* :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror jeg kjenner på meg at du har gidd til overs idag ;) *blunkerintenstmedvakreblåøyneogsmilerdetsøtestesm

iletsomfinnes* :frantics:

Err'e mulig? Jeg har nettopp stekt minst 100 kjøttboller i dag som skal porsjonsfryses. For et sammentreff! Så nå er jeg klar for nytt besøk snart anebanana! :P

Egentlig er jeg litt dau etter all kamphundskrivingen, kyllingstekingen og bollelagingen, men for deg gjør jeg alt kjære. :|

Det er vel egentig enklere enn jeg først ga inntrykk av.

(Alt er circamål forøvrig, og dette gir mange boller)

500 gr kjøttdeig av okse

500 gr kjøttdeig av enten kylling eller svin

4 store egg

en kopp ferskrevet parmesan (ikke noe bokstull fra butikken!)

en kopp brødsmuler (helt tørre!)

To store /tre små fedd (fersk) hvitløk

En stor neve finhakket persille

minst en spiseskje salt

pepper etter smak

Bland alt sammen veldig veldig nøye. Ikkeno latskapselting her i gården, man blander dobbelt så mye etter at man er sikker på at alt egentlig er blandet. Kjøttmosen kan fint stå noen timer slik at all den gode smaken setter seg. Over natten er heller ikke noe problem, men da må den tas dagen etterpå.

Bollene ruller du til den størrelsen du ønsker. Jeg anbefaler mellom, som en femkroning pluss minus ca, men du kan godt variere størrelsen i samem porsjon. Oppskriften er jo unektelig stor. De får bare litt forskjellig bruksområde. ;)

Fres bollene mørkebrune på utsiden i glohet panne med olivenolje, og legg til side. Porsjoneres når de er blitt avkjølte.

De er fortsatt rå inni, så de må behandles på en eller annen måte før servering. Jeg pleier å la de putre i sausen de skal serveres i. Evt gir dem en omgang i stekepannen før de hives over en salat med god dressing. f.eks. Eller kaster dem rett på pizzaen før den settes i ovnen. Mulighetene er mange. :D

De er sååå gode!! :o

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Err'e mulig? Jeg har nettopp stekt minst 100 kjøttboller i dag som skal porsjonsfryses. For et sammentreff!

Sammentreff? Don't think so, jeg er jo synsk, visste du ikke det...? :|

Men de hørtes skikkelig mums ut, må testes en dag :frantics:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lagde en utrolig deilig rett til familien her om dagen. Here it goes:

- Scampi. Hvor mange kommer helt ann på hvor mange det er som skal spise, men en slik stor pose med nedfryste rå scampi pleier å holde en stund.

- Hvitløk. Hvor mange fedd kommer ann på hvor mange scampi. Si en ca. 2 fedd pr. 10 scampi. Litt smak og behag.

- Matolje

- Salat (ekeblad, raddichio rosso og litt ruccola)

- Melon (den oransje)

- Pinjekjerner

- Fløte (BARE kremfløte. Ikke noe matfløte skvip....)

- Balsamico

- Olivenolje

- Sukker

Scampi med fløtesaus:

Først freser du pinjekjernene i matolje i pannen. La dem bli lett gyldne. Hiv dem så over i en tallerken, og ta hakket hvitløk og litt mer olje i pannen. Fres den i ca. 30 sek før du putter opp i de ferdigskrellede scampiene (jeg anbefaler å skrelle scampi før du steker. Det er vanskelig å skrelle dem når de er stekt og de blir ikke like gode...) Stek dem til de er lyserøde (prøvesmak for sikkerhets skyld.) Nå kan du helle fløten oppi. Bare la alt sammen putre til det har "stekt godt sammen." Voila: Scampi med fløtesaus.

Salat:

Riv salatbladene opp i passe store biter, og legg dem på en tallerken. Hakk melonen opp i små firkanter, og legg den oppi. Hell pinjekjernene over.

Dressing:

Bland olivenolje, basamico, sukker og hvitløk. Her er det bare å prøve hva som passer en best :D

Nam :o

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er den store sommerslageren å racle :o

Raclette gjør seg definitivt best ute, blir gjerne litt stekeos.

En annen favoritt;

Stekt biff i pitabrød

med masse rødløk

ruccola

tomatskiver

ristede pinjekjerner

en skive camembert eller annen ost etter smak.

Ganske godt ja :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag har jeg marinert kyllingfilét som vi skal ha i wok i morgen:

- en solid dæsj med sesamolje

- et stort fedd fersk hvitløk

- en liten dæsj akasiehonning/sweet chili sauce

- en stor skvett med soyasaus

- en liten skvett med balsamico

- en finhakket rød chili (ta ut frøene)

- en stor (!) klump fersk ingefær som du river i sånn parmesanrivedings

- masse kvernet pepper

La stå i lufttett pose i kjøleskapet i 1-2 dager.

Forslag til bruk:

i wok med gode grønnsaker og brede glassnudler

i stekte nudler

i stekt ris

i en lun salat

Nammis, enkelt og sundt på samme tid! Kinderegget sitt det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 6 months later...

SUNN og dritt GOD pizza:

Trenger:

Pizzadeig

En boks kremost med kryddermix

En rødløk

spekeskinke

Strøost.

Gjør:

-Lag pizzadeigen.

-legg på små "hauger" med kremost (skal også smøres litt ned, skjønner?)

-Skjær opp løken log legg den på.

-Strø et tynt lalg med ost over pizzaen.

-Riv opp spekeskinken og legg den på pizzan.

Stekes som en vanlig pizza.

SYKT god, spiser nesten bare slik pizza nå, gjerne med en enkel salat til. Kan legge ut et bilde av den senere.

edit: Rettet opp, det er kremost ikke smørost :)

SP408%20annerledespizza%200708.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...