Gå til innhold
Hundesonen.no

På tide med en middagstråd igjen.


ida

Recommended Posts

Ja er ikke de helt fantastiske? Yum! :frantics:

Men oppskriften er litt innfløkt, så den får jeg ta en dag jeg har gidd til overs. :|

Tror jeg kjenner på meg at du har gidd til overs idag :o *blunkerintenstmedvakreblåøyneogsmilerdetsøtestesm

iletsomfinnes* :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror jeg kjenner på meg at du har gidd til overs idag ;) *blunkerintenstmedvakreblåøyneogsmilerdetsøtestesm

iletsomfinnes* :frantics:

Err'e mulig? Jeg har nettopp stekt minst 100 kjøttboller i dag som skal porsjonsfryses. For et sammentreff! Så nå er jeg klar for nytt besøk snart anebanana! :P

Egentlig er jeg litt dau etter all kamphundskrivingen, kyllingstekingen og bollelagingen, men for deg gjør jeg alt kjære. :|

Det er vel egentig enklere enn jeg først ga inntrykk av.

(Alt er circamål forøvrig, og dette gir mange boller)

500 gr kjøttdeig av okse

500 gr kjøttdeig av enten kylling eller svin

4 store egg

en kopp ferskrevet parmesan (ikke noe bokstull fra butikken!)

en kopp brødsmuler (helt tørre!)

To store /tre små fedd (fersk) hvitløk

En stor neve finhakket persille

minst en spiseskje salt

pepper etter smak

Bland alt sammen veldig veldig nøye. Ikkeno latskapselting her i gården, man blander dobbelt så mye etter at man er sikker på at alt egentlig er blandet. Kjøttmosen kan fint stå noen timer slik at all den gode smaken setter seg. Over natten er heller ikke noe problem, men da må den tas dagen etterpå.

Bollene ruller du til den størrelsen du ønsker. Jeg anbefaler mellom, som en femkroning pluss minus ca, men du kan godt variere størrelsen i samem porsjon. Oppskriften er jo unektelig stor. De får bare litt forskjellig bruksområde. ;)

Fres bollene mørkebrune på utsiden i glohet panne med olivenolje, og legg til side. Porsjoneres når de er blitt avkjølte.

De er fortsatt rå inni, så de må behandles på en eller annen måte før servering. Jeg pleier å la de putre i sausen de skal serveres i. Evt gir dem en omgang i stekepannen før de hives over en salat med god dressing. f.eks. Eller kaster dem rett på pizzaen før den settes i ovnen. Mulighetene er mange. :D

De er sååå gode!! :o

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Err'e mulig? Jeg har nettopp stekt minst 100 kjøttboller i dag som skal porsjonsfryses. For et sammentreff!

Sammentreff? Don't think so, jeg er jo synsk, visste du ikke det...? :|

Men de hørtes skikkelig mums ut, må testes en dag :frantics:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lagde en utrolig deilig rett til familien her om dagen. Here it goes:

- Scampi. Hvor mange kommer helt ann på hvor mange det er som skal spise, men en slik stor pose med nedfryste rå scampi pleier å holde en stund.

- Hvitløk. Hvor mange fedd kommer ann på hvor mange scampi. Si en ca. 2 fedd pr. 10 scampi. Litt smak og behag.

- Matolje

- Salat (ekeblad, raddichio rosso og litt ruccola)

- Melon (den oransje)

- Pinjekjerner

- Fløte (BARE kremfløte. Ikke noe matfløte skvip....)

- Balsamico

- Olivenolje

- Sukker

Scampi med fløtesaus:

Først freser du pinjekjernene i matolje i pannen. La dem bli lett gyldne. Hiv dem så over i en tallerken, og ta hakket hvitløk og litt mer olje i pannen. Fres den i ca. 30 sek før du putter opp i de ferdigskrellede scampiene (jeg anbefaler å skrelle scampi før du steker. Det er vanskelig å skrelle dem når de er stekt og de blir ikke like gode...) Stek dem til de er lyserøde (prøvesmak for sikkerhets skyld.) Nå kan du helle fløten oppi. Bare la alt sammen putre til det har "stekt godt sammen." Voila: Scampi med fløtesaus.

Salat:

Riv salatbladene opp i passe store biter, og legg dem på en tallerken. Hakk melonen opp i små firkanter, og legg den oppi. Hell pinjekjernene over.

Dressing:

Bland olivenolje, basamico, sukker og hvitløk. Her er det bare å prøve hva som passer en best :D

Nam :o

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er den store sommerslageren å racle :o

Raclette gjør seg definitivt best ute, blir gjerne litt stekeos.

En annen favoritt;

Stekt biff i pitabrød

med masse rødløk

ruccola

tomatskiver

ristede pinjekjerner

en skive camembert eller annen ost etter smak.

Ganske godt ja :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag har jeg marinert kyllingfilét som vi skal ha i wok i morgen:

- en solid dæsj med sesamolje

- et stort fedd fersk hvitløk

- en liten dæsj akasiehonning/sweet chili sauce

- en stor skvett med soyasaus

- en liten skvett med balsamico

- en finhakket rød chili (ta ut frøene)

- en stor (!) klump fersk ingefær som du river i sånn parmesanrivedings

- masse kvernet pepper

La stå i lufttett pose i kjøleskapet i 1-2 dager.

Forslag til bruk:

i wok med gode grønnsaker og brede glassnudler

i stekte nudler

i stekt ris

i en lun salat

Nammis, enkelt og sundt på samme tid! Kinderegget sitt det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 6 months later...

SUNN og dritt GOD pizza:

Trenger:

Pizzadeig

En boks kremost med kryddermix

En rødløk

spekeskinke

Strøost.

Gjør:

-Lag pizzadeigen.

-legg på små "hauger" med kremost (skal også smøres litt ned, skjønner?)

-Skjær opp løken log legg den på.

-Strø et tynt lalg med ost over pizzaen.

-Riv opp spekeskinken og legg den på pizzan.

Stekes som en vanlig pizza.

SYKT god, spiser nesten bare slik pizza nå, gjerne med en enkel salat til. Kan legge ut et bilde av den senere.

edit: Rettet opp, det er kremost ikke smørost :)

SP408%20annerledespizza%200708.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...