Gå til innhold
Hundesonen.no

På tide med en middagstråd igjen.


ida

Recommended Posts

Ja er ikke de helt fantastiske? Yum! :frantics:

Men oppskriften er litt innfløkt, så den får jeg ta en dag jeg har gidd til overs. :|

Tror jeg kjenner på meg at du har gidd til overs idag :o *blunkerintenstmedvakreblåøyneogsmilerdetsøtestesm

iletsomfinnes* :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror jeg kjenner på meg at du har gidd til overs idag ;) *blunkerintenstmedvakreblåøyneogsmilerdetsøtestesm

iletsomfinnes* :frantics:

Err'e mulig? Jeg har nettopp stekt minst 100 kjøttboller i dag som skal porsjonsfryses. For et sammentreff! Så nå er jeg klar for nytt besøk snart anebanana! :P

Egentlig er jeg litt dau etter all kamphundskrivingen, kyllingstekingen og bollelagingen, men for deg gjør jeg alt kjære. :|

Det er vel egentig enklere enn jeg først ga inntrykk av.

(Alt er circamål forøvrig, og dette gir mange boller)

500 gr kjøttdeig av okse

500 gr kjøttdeig av enten kylling eller svin

4 store egg

en kopp ferskrevet parmesan (ikke noe bokstull fra butikken!)

en kopp brødsmuler (helt tørre!)

To store /tre små fedd (fersk) hvitløk

En stor neve finhakket persille

minst en spiseskje salt

pepper etter smak

Bland alt sammen veldig veldig nøye. Ikkeno latskapselting her i gården, man blander dobbelt så mye etter at man er sikker på at alt egentlig er blandet. Kjøttmosen kan fint stå noen timer slik at all den gode smaken setter seg. Over natten er heller ikke noe problem, men da må den tas dagen etterpå.

Bollene ruller du til den størrelsen du ønsker. Jeg anbefaler mellom, som en femkroning pluss minus ca, men du kan godt variere størrelsen i samem porsjon. Oppskriften er jo unektelig stor. De får bare litt forskjellig bruksområde. ;)

Fres bollene mørkebrune på utsiden i glohet panne med olivenolje, og legg til side. Porsjoneres når de er blitt avkjølte.

De er fortsatt rå inni, så de må behandles på en eller annen måte før servering. Jeg pleier å la de putre i sausen de skal serveres i. Evt gir dem en omgang i stekepannen før de hives over en salat med god dressing. f.eks. Eller kaster dem rett på pizzaen før den settes i ovnen. Mulighetene er mange. :D

De er sååå gode!! :o

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Err'e mulig? Jeg har nettopp stekt minst 100 kjøttboller i dag som skal porsjonsfryses. For et sammentreff!

Sammentreff? Don't think so, jeg er jo synsk, visste du ikke det...? :|

Men de hørtes skikkelig mums ut, må testes en dag :frantics:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lagde en utrolig deilig rett til familien her om dagen. Here it goes:

- Scampi. Hvor mange kommer helt ann på hvor mange det er som skal spise, men en slik stor pose med nedfryste rå scampi pleier å holde en stund.

- Hvitløk. Hvor mange fedd kommer ann på hvor mange scampi. Si en ca. 2 fedd pr. 10 scampi. Litt smak og behag.

- Matolje

- Salat (ekeblad, raddichio rosso og litt ruccola)

- Melon (den oransje)

- Pinjekjerner

- Fløte (BARE kremfløte. Ikke noe matfløte skvip....)

- Balsamico

- Olivenolje

- Sukker

Scampi med fløtesaus:

Først freser du pinjekjernene i matolje i pannen. La dem bli lett gyldne. Hiv dem så over i en tallerken, og ta hakket hvitløk og litt mer olje i pannen. Fres den i ca. 30 sek før du putter opp i de ferdigskrellede scampiene (jeg anbefaler å skrelle scampi før du steker. Det er vanskelig å skrelle dem når de er stekt og de blir ikke like gode...) Stek dem til de er lyserøde (prøvesmak for sikkerhets skyld.) Nå kan du helle fløten oppi. Bare la alt sammen putre til det har "stekt godt sammen." Voila: Scampi med fløtesaus.

Salat:

Riv salatbladene opp i passe store biter, og legg dem på en tallerken. Hakk melonen opp i små firkanter, og legg den oppi. Hell pinjekjernene over.

Dressing:

Bland olivenolje, basamico, sukker og hvitløk. Her er det bare å prøve hva som passer en best :D

Nam :o

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er den store sommerslageren å racle :o

Raclette gjør seg definitivt best ute, blir gjerne litt stekeos.

En annen favoritt;

Stekt biff i pitabrød

med masse rødløk

ruccola

tomatskiver

ristede pinjekjerner

en skive camembert eller annen ost etter smak.

Ganske godt ja :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag har jeg marinert kyllingfilét som vi skal ha i wok i morgen:

- en solid dæsj med sesamolje

- et stort fedd fersk hvitløk

- en liten dæsj akasiehonning/sweet chili sauce

- en stor skvett med soyasaus

- en liten skvett med balsamico

- en finhakket rød chili (ta ut frøene)

- en stor (!) klump fersk ingefær som du river i sånn parmesanrivedings

- masse kvernet pepper

La stå i lufttett pose i kjøleskapet i 1-2 dager.

Forslag til bruk:

i wok med gode grønnsaker og brede glassnudler

i stekte nudler

i stekt ris

i en lun salat

Nammis, enkelt og sundt på samme tid! Kinderegget sitt det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 6 months later...

SUNN og dritt GOD pizza:

Trenger:

Pizzadeig

En boks kremost med kryddermix

En rødløk

spekeskinke

Strøost.

Gjør:

-Lag pizzadeigen.

-legg på små "hauger" med kremost (skal også smøres litt ned, skjønner?)

-Skjær opp løken log legg den på.

-Strø et tynt lalg med ost over pizzaen.

-Riv opp spekeskinken og legg den på pizzan.

Stekes som en vanlig pizza.

SYKT god, spiser nesten bare slik pizza nå, gjerne med en enkel salat til. Kan legge ut et bilde av den senere.

edit: Rettet opp, det er kremost ikke smørost :)

SP408%20annerledespizza%200708.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Dagen i dag var en kontrast til i går. Foruten en biltur til nærmeste bygdesentrum for å handle var vi bare hjemme. Vi hang utenfor mens naboen var inne og handlet. Ede var mer ufokusert og distrahert av de enkle omgivelsene med få mennesker enn han var på de travle stedene i går. Halvhjertede pliktsitter med beina i alle retninger med mange failed cues. Ingen iver av mestring, unntatt i det nyeste han har lært, som er å snurre en runde og rygge inn mellom beina. Den var han ivrig med. Ellers lett distrahert av de få forstyrrelsene som var. Hadde det ikke vært for HD-frykten hadde jeg benyttet "terrenget" til parkour trening, men jeg er livredd for hoftene hans, så den typen trening påbegynnes ikke før han er et godt stykke inn i puberteten. Håper fortsatt vi klarer utvikle god kroppsbevissthet og motorikk.  Gikk tom for godbiter til sladretrening et par minutter før naboen kom ut igjen, så jeg måtte overlate Ede til ham uten godis. Det ble visst konsert, med klimaks da Ede gjennom vinduet så meg stå i kassen. Han hadde fått panikkanfall da jeg gikk inn, på tross av at han har en kjempegod relasjon til naboen. Gjensynsgleden var 🐾💕 Fikk meg til å tenke på et visdomsord: — Lås bikkja og kona/mannen ned i bagasjerommet på en sedan i noen timer. Se hvem av de to som er glad for å se deg når du åpner igjen 😉 Viktig å huske om en noen gang befinner seg i konflikt med en kjæreste som stiller ultimatum om hunden. Aldri sett et eksemplar av den illojale arten homo sapiens over hunden. Det er uteliggere med hund som er lykkeligere enn ektefeller med fine hus.    Vi gikk en tur på kvelden som resulterte i sandyner inne, selv etter en grundig tørk i gangen. Riesen har ikke den mest funksjonelle og praktiske pelsen å ferdes på bygda med. Suger til seg. De MENGDENE størknet gjørmesand..  Første gang jeg har fått bruke ullrake på ham uten å måtte skjerme meg mot drapsforsøk. Som om han forstod at Coat Prince'n var hjelpsom nå. Ubehagelig, though, og klagde litt, men lot meg, uten en eneste godbit i nærheten. Etterpå ble det et bad. Beste så langt. Kun et par anledninger av lyst til å rygge ut av dusjen, ellers helt kewl med å bli sjamponert og skylt keitete med en hånd mens den andre holdt et steady supply av frosne kjøttboller å slikke på. Selv skjegget og barten fikk jeg sjamponere og skylle mens han klarte gomle uten å få såpe i munnen. Vi er et supert team 👍🏼 Måtte pause for å sjekke med Grok om han kunne komme opp med et like catchy navn på frosne råkjøttboller som "Ice Cream". Vi ble enige om Frostballs som er gøy å si, men det var mange kandidater i mange kombinasjoner av synonymer, derfor fikk Ede chillballs i dusjen, mens jeg fikk frostbites av å holde de.  Han klagde ikke. Var kosete og god og helt rolig ved håndkletørking uten bestikkelser etterpå. Helt utrolig hva et helt måltid av bare frostballs gjør med relasjonen 🥰 ..eller kanskje han var kald og frøs 🥶 og ville varme seg på meg. Også en mulighet. Nå sover han søtt og intetanende om at muttern har bestemt seg for å bare gå byturer på så ren asfalt som mulig de nærmeste dagene. Trenger lære ham å overlate husarbeid til husmor før han kan dra inn så mye sand igjen. Ikke helt enkelt når mopp og kost og kluter i bevegelse er de aller gøyeste lekene han vet om. I likhet med håndklær og klær og sengetøy og muttern og ting som dingler og gjenstander som ligger stille og whatever, så er rengjøringsutstyr også de morsomste bitelekene som finnes.  Plan for i morgen: Leave it med distraksjoner  Bli sittende/liggende/stående med distraksjoner  Hold posisjon urørlig (fordi vi skal opp i ansiktet nær øynene med saks snart  Klippe klør og potepels. Se an humøret hans og kanskje prøve med maskin på potene igjen. ...eller saks. Det blir antagelig saks fordi jeg blir utålmodig på et punkt hvor han bare øker i stress. Potene er precious. Veldig cautious om de.  Klippe kropp og bein med maskin Gå tur på tørr asfalt  Whatever vi får av innfall som passer i øyeblikket  Også, Milepæl: Første virkelige vokterbjeff, 14 uker. Det var alvor. Nabo som har vært bortreist en uke kom gående gjennom porten i mørket. Silhuett med stor bag. Det var reelt alvor for Ede. Dypeste vokterbjeffene lød plutselig fra den lille valpen, og han gikk selvstendig til enden av båndet med høy hale for å ta seg av denne trusselen selv. Reagerte på kontaktlyd fra meg og kom inn igjen, men lot ikke guard down før han var i nærkontakt og gjenkjente ham.  Usikker på om det var rett av meg å la ham selvstendig gå frem til naboen med den attituden der. Rådene fra de som driver med Den Typen Hund er å utøve lederskap ved å be ham bak meg. Jeg tenkte at siden han kjenner naboen skulle han få gå frem selv og oppdage at det ikke var noen trussel, men en bekjent. Jeg vet ikke helt hva fasitsvaret er. Antakelig er det at han går bak når jeg ber ham, men jeg trenger ikke be ham hver gang. Om jeg reelt ber ham bak fordi jeg frykter for noens liv og helse, så tror jeg ikke det vil berolige ham ^^ Om jeg ber ham bak fordi jeg ikke ønsker at han skal hilse ivrig på personen er det et annet scenario. Jeg ser ikke noe galt i å være inkonsekvent på det. 
    • Ok, det var bra. Ja det gir mer mening i land med større smitttepress. 
    • Dette med beskyttelse opp til 12 uker er en gammel greie, og mest utbredt i Utlandet, ja. Jeg ville definitivt unngår samvær med ukjente hunder fram til andre vaksine, men ikke noe særlig mer enn det tror jeg. Kanskje det hadde vært annerledes om jeg hadde bodd i et land med mer smittsomme dyresykdommer.
    • Hehe, ja tida går. Pax ble gammel og grå, og litt døv. Men ung til sinns hele livet   Godt å høre at de gamle bøkene gjelder enda. Har ikke glemt alt, men litt oppfrisking må nok til. Holder meg nok fortsatt på den positive delen av spekteret.  Blir ny rase også denne gangen så det blir spennende   Der bekrefter du inntrykket jeg også har fått av det som rører seg på sosiale medier. Mange selvoppnevnte eksperter og mer eller mindre kvalifiserte "trenere". Typisk at det går i pendler. Men som Simira sier så er det jo mye US/UK innhold. der, i hvert fall på mine feeds. Som sagt så holder jeg meg til det positive.  Men når sant skal sies høres det jo ganske kjent ut som for 10-15 år siden. Nye aktører, samme show 😋 Hørte/leste forresten noe om at valper ikke skal settes ned på gress/tas med ut i verden før de er vaksinerte? Må bæres rundt om de skal miljøtrenes og sosialiseres før 12 uker (og det bør de jo). Det er vel en UK/US greie? Har ikke hørt om slikt her før. Mener ikke hilse på alt som rører seg altså, men gå på bakken må da gå an? 
    • @MaskotMen alt det du nevner høres ut som amerikanske og europeiske trender. Selv om det såklart er mange som følger ulike sosiale media internasjonalt, så er det ofte ikke representativt for hva som faktisk beveger seg og skjer i de aktive hundetreningsmiljøene i Norge. Heldigvis. Dessuten, om du søker på begrep som "positive reinforcement" "fearfree" etc, så får du garantert masse innhold da også. Det handler litt om hva man velger å fokusere på, følge, og lytte til. Til en viss grad kan det være nyttig å følge med på hva som beveger seg utenfor egne kretser også, men det kan være greit å være litt bevisst på hvordan algoritmer fungerer i sosiale media. Samt at det du ser på blir også vist til din krets, så det spres ytterligere.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...