Gå til innhold
Hundesonen.no

På tide med en middagstråd igjen.


ida

Recommended Posts

Selvsagt!

Okey- for det første- salat. Bruk fantasien og bytt ut isberg'en, hiv i alt fra hakket chili til bønner til sukkererter- alt hva du måtte ønske. Kjøtt eller tunfisk, kylling, nøtter, cherrytomater og små ananas- eller melonbiter er digg i ha i. Kan lages og settes i kjøleskap til senere, og er lett å ha med på tur!

Grillmat: fisk og magert kjøtt er flott å hive på grillen. Strimle all slags grønnsaker og legg de innpakket i aluminiumsfolie, sammen med litt olje, krydder og salt og pepper. Nesten ALT kan grilles, og det er ikke vanskelig å få det sunt. Magre pølser er jo og et greit alternativ til vanlige. Og- et suupert turtips- pakk inn maiskolber i folie sammen med smør, salt og pepper. Pakk i sekken, dra til skogs (ha med grill da, det er jo ikke lov til å tenne bål), og kooos dere. Knask!

Til varme sommerdager er det godt med kald mat! Gå til bakeren og kjøp et godt, grovt brød. Hiv på salat og kalkun- eller kylling, pluss alt av grønne saker du har lyst på. Det er supergodt og man blir mett og god.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min favorittsalaet er:

Hjertesalat

Chili (skrap ut frøene og skjær den i små biter, da "fester" ikke den sterke smaken seg på tunga)

Rødløk

Fetaost (vasker av den oljen og krydderet under vann)

Mini grissini med hvitløk og urter

Litt olje oppå

To spray med balsamicoeddik

Litt salt og pepper

Mmmm

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Peanøtter

, røstet, hives over den varme woken med kylling og sprø grønnsaker.

Kyllingen har blitt marinert over natten, i sesamolje, chili, revet fersk ingefær, soyasaus og bittelitt balsamico. På slutten av wokingen hiver du med de nykokte brede glassnudlene og gir de en liten omgang slik at de trekker til seg masse smak.

winegums

.. av pasjonsfrukt danderes over en fruktig og sommerlig skogsbær-creme brulée med en knasesprø skorpe.

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

, røstet, hives over den varme woken med kylling og sprø grønnsaker.

Kyllingen har blitt marinert over natten, i sesamolje, chili, revet fersk ingefær, soyasaus og bittelitt balsamico. På slutten av wokingen hiver du med de nykokte brede glassnudlene og gir de en liten omgang slik at de trekker til seg masse smak.

.. av pasjonsfrukt danderes over en fruktig og sommerlig skogsbær-creme brulée med en knasesprø skorpe.

:)

Så bra at du er på bedringens vei, Mari! Inviterer du på middag en dag???

Har forresten hørt at rimiremaicaobskiwi eller noe sånt, har kryddermarinert, halv ørret som er veldig god å legge i ovnen (folie), serveres med nye poteter og en enkel salat (ymse salatblader og balsamico).

Hvem er det forresten som har kommet på å kalle "nye poteter" for "ferskpoteter"??!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så bra at du er på bedringens vei, Mari! Inviterer du på middag en dag???

Takk takk :) Og døra er selvsagt alltid åpen. Jeg er ikke så flink med sånne puddinger, så barna får være hjemme. :closedeyes:

Hvem er det forresten som har kommet på å kalle "nye poteter" for "ferskpoteter"??!

Jeg vet ikke, men der hvor jeg kommer fra heter det ikke "nye poteter" engang enda. Vi trøndere er stuck med "nypoteter" vi. Jammen bra jeg kun spiser poteter type en gang i måneden. Eller no.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mmmm. Wok er godt! Det heter da nypoteter i Oslo, også! :) Peanøtter er slikt vi har adrenalinpenn for her i huset, så det er bannlyst, men ellers var det lurt! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mmmm. Wok er godt! Det heter da nypoteter i Oslo, også! :)

Det var det jeg tenkte! Nå virker det som de heter ferske poteter i hele landet. Og de ferske potetene jeg kjøpte til å fløtegratinere i forrie uke var ikke så ferske at jeg imponertdånte akkurat...

Peanøtter er slikt vi har adrenalinpenn for her i huset, så det er bannlyst

Iik! Hold deg isåfall langt unna Lotta! Hun har spist så mye peanøtter at det kommer peanøtte-støv ut når hun puster. Bare sånn at du vet det. Lzm.

En annen idé til sommermat er pizza. Stikk ned på Grønland og kjøp sånne svære nan du får i grønnsakssjappene der nede. De er helt geniale pizzabunner! Lag en helt enkel tomatsaus hvor du steker knuste hvitløksfedd i god olivenolje til de blir myke på utsiden (ikke gyldne eller brune!), og rør inn noen bokser med gode bokstomater, men ikke ta med all juicen de ligger i. (Jeg anbefaler Mutti Pelati.) La den putre seg tykk, og hiv over en neve med ferske basilikumsblad.

Klæsk på hva du vil av topping. En pizza til hver betyr at man kan ha på det man liker best. Jeg har en variant jeg liker innmari godt med artisjokker, sorte oliven og parmaskinke, nammis! Toppes med en klump fersk mozzarella revet i biter, og stekes høyt i ovnen på ca 300 grader i en 5-10 min.

Ooh! Også har du skinkebiff med urtepesto. Stekes på grillen, eller i grillpanne. Serveres med ovnstekte grønnsaker (aubergine, squash, hele sjalottløk, paprika, tomat, fenikkel osv). Grønnsakene gir nok saus.

Ellers vil jeg slå et slag for suppe som sommermat. Hjemmelaget suppe er hinsides godt! Jeg lager en j@vel av en grillet paprika suppe fra scratch. Men sambo nekter på at suppe er mat...

Mari,

som er altfor glad i god mat, og er blitt en tjukkas. Men hun jobber intenst (alt er relativt?) med å bli en tynnas, og denne tråden hjelper ikke! :)

Ååh! Åh! Siden jeg nevnte stekte grønnsaker (på 180 grader i minst en halv time sammen med mye god olivenolje), så prøv det i couscous en gang!

Kok couscous, hiv gjerne en grønnsaksuljongterning i kokevannet, og sett til kjøling. Når det er lunkent, så kast opp i grønnsakene og en neve eller to med ferskrevet parmesan. Rør inn raften av ca en halv sitron (spørs hvor mye du lager). Snadder! Genial å ta med til lunsj på jobben, og greia holder seg i kjøleskapet i vaffal 4 dager. :)

*Dobbelpost. Mod Miriam*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var det jeg tenkte! Nå virker det som de heter ferske poteter i hele landet. Og de ferske potetene jeg kjøpte til å fløtegratinere i forrie uke var ikke så ferske at jeg imponertdånte akkurat...

Iik! Hold deg isåfall langt unna Lotta! Hun har spist så mye peanøtter at det kommer peanøtte-støv ut når hun puster. Bare sånn at du vet det. Lzm.

En annen idé til sommermat er pizza. Stikk ned på Grønland og kjøp sånne svære nan du får i grønnsakssjappene der nede. De er helt geniale pizzabunner! Lag en helt enkel tomatsaus hvor du steker knuste hvitløksfedd i god olivenolje til de blir myke på utsiden (ikke gyldne eller brune!), og rør inn noen bokser med gode bokstomater, men ikke ta med all juicen de ligger i. (Jeg anbefaler Mutti Pelati.) La den putre seg tykk, og hiv over en neve med ferske basilikumsblad.

Klæsk på hva du vil av topping. En pizza til hver betyr at man kan ha på det man liker best. Jeg har en variant jeg liker innmari godt med artisjokker, sorte oliven og parmaskinke, nammis! Toppes med en klump fersk mozzarella revet i biter, og stekes høyt i ovnen på ca 300 grader i en 5-10 min.

Ooh! Også har du skinkebiff med urtepesto. Stekes på grillen, eller i grillpanne. Serveres med ovnstekte grønnsaker (aubergine, squash, hele sjalottløk, paprika, tomat, fenikkel osv). Grønnsakene gir nok saus.

Ellers vil jeg slå et slag for suppe som sommermat. Hjemmelaget suppe er hinsides godt! Jeg lager en j@vel av en grillet paprika suppe fra scratch. Men sambo nekter på at suppe er mat...

Mari,

som er altfor glad i god mat, og er blitt en tjukkas. Men hun jobber intenst (alt er relativt?) med å bli en tynnas, og denne tråden hjelper ikke! :)

Du hjelper ikke akkurat oss andre som vil bli tynnaser heller da, med de lekre oppskriftene dine :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du hjelper ikke akkurat oss andre som vil bli tynnaser heller da, med de lekre oppskriftene dine :)

Kanskje det er greia? Pøse på med uimotståelige fristelser slik at hele resten av verden blir smellfeite og jeg virker som en smekring til sammenligning?

Amerikanerne har jo den effekten på resten av verden, så hvorfor kan ikke jeg liksom. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åååå, den pizzaen hørtes godt ut. Og jeg har en boks couscous som bare glaner på meg i skapet. Nå kan jeg bruke den til noe lurt.

Vi var på Grønand i går, men da kjøpte vi frukt. Plommer, vannmelon, honningmelon, jordbær, pakistansk mango og kirsebær. Jeg er så dum på alle de snåle grønnsakene der, men skal finne ut av ting....

Mari har jeg nok ikke sett, men Anette er ikke akkurat tjukk, da. :)

MER MAT!! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har møtt Mari, og etter hva jeg kan huske var hun omtrent like tjukkas som Anette...Jeg føler meg litt som en "amerikaner" i forhold, så takk for den liksom... :)

Men en genial tråd Ida, SUNNE og gode oppskrifter er fint å ha, for jeg har nemlig, etter at jeg har blitt så flink til å trene :angel: bestemt meg for at jeg også skal bli flink til å spise (nok og riktig). Mitt nye liv starter i ferien, som nå er kun en dag unna! :)

Flere oppskrifter!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har møtt Mari, og etter hva jeg kan huske var hun omtrent like tjukkas som Anette...Jeg føler meg litt som en "amerikaner" i forhold, så takk for den liksom... :)

Pøh! Det er lenge siden du har møtt Mari, og Mari har rukket å meske seg mye siden den tid! Så er det noen som er amerikaner, så er det meg! (en setning jeg forøvrig aldri trodde jeg hverken skulle skrive eller si...)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men Mari, fortell om dine kjøttboller! Mmmmm, Maris hemlagda köttbullar!

Ja er ikke de helt fantastiske? Yum! :ahappy:

Men oppskriften er litt innfløkt, så den får jeg ta en dag jeg har gidd til overs. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvilken del? :ahappy:

Et avkom med en liten oransje frøken. Solo og Bacon gikk godt overens. :P (Det var noe med broren til eksen til venninnen til datteren din. Tror jeg? :P)

Nå får dere prøve noen av idéene mine før dere avgjør om jeg er egnet til å komme med flere! Mulig dere synes de smaker høgg liksom. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et avkom med en liten oransje frøken. Solo og Bacon gikk godt overens. :P (Det var noe med broren til eksen til venninnen til datteren din. Tror jeg? :P)

Nå får dere prøve noen av idéene mine før dere avgjør om jeg er egnet til å komme med flere! Mulig dere synes de smaker høgg liksom. :P

Ane elsker staffer, pit bull og liknende hunder. Det gjør sikkert Solo også. Når det kommer til kjæresterier og slikt og særlig til venninnene må jeg nok melde pass. :P

Sålenge det er olivenolje, masse hvitløk og slikt i maten er den garanter kjempegod! :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg skal hente valp om 14 dager, og nå ser det ut som tispen min får løpetid svært snart. Har noen erfaring med å få en ny valp inn i familien samtidig med at den voksne hunden får løpetid? Bør jeg be om å utsette henting av valpen?
    • Det er mange måter å gjøre dette på. Og man bør definitivt ha en plan, for alenetrening fram til en hel arbeidsdag kan ta tid. Med den siste hunden vår tok det 6 mnd. Jeg var da delvis ufør, så mannen hadde ham med på kontoret de dagene jeg var på jobb. Personlig mener jeg at man bør være hjemme med valpen minimum en uke, helst to, for å bruke tid sammen, bli kjent både med hverandre og den nye hverdagen, og etablere litt rutiner, før man i det hele tatt kan starte alenetreningen gradvis. Så bruker man tiden man har, men minst et par uker med systematisk alenetrening hjelper for de fleste. Når man må tilbake på jobb er det mange muligheter. Det viktigste er å ikke pushe valpen for lenge for tidlig, da risikerer man i verste fall å få en hund som ikke tåler å være alene hjemme i det hele tatt, og det er ganske slitsomt. Hjemmekontor. Ta med hunden på jobb.  Hundepasser/hundebarnehage (NB! Vær ekstremt nøye på hundebarnehage, der trenger valpen også tilvenning, og 5 dager i uken er alt for mye. Det er MYE stimuli, stress og påvirkning på slike steder, og det bør være en god plan for hvordan hundene får nok ro i løpet av dagen. Sjekk gjerne at de som håndterer hundene til daglig, altså ikke bare daglig leder, har kursing og faktisk kunnskap om språk og adferd hos hund, å "bare være glad i hunder" er ikke nok på slike steder). Om man er flere i huset, kan man flekse på jobbtid slik at en kan dra tidlig på jobb og komme tidlig hjem, og den andre drar sent. Nabo/familie/venn som passer valpen på dagtid og etterhvert stikker innom og lufter. Omplasseringshund som er vant til å være alene hjemme, heller enn valp. Da bør man også bruke tid på å bli kjent, og starte rolig og gå forsiktig frem med alenetrening på nytt sted, men så lenge de er vant til (og komfortabel med!) å være alene så bør treningen gå ganske raskt.  
    • Jeg lurer på hvor lenge man bør ta fri fra jobb for å være hjemme med den nye valpen, dersom man ikke har mulighet for hjemmekontor? Jeg har en valpebok der det anbefales 5-6 uker, men dette er jo ikke så enkelt i praksis. Det kan sikkert variere mye når valpen er tilvendt å være alene hjemme også. Noen tips?
    • Har ikke egenerfaring, men omgåttes en håndfull whippets. Tur i typisk norsk skog er meg bekjent ikke noe nevneverdig problem. Herjer hunden i skogen kan det såklart bli en skramme her eller der uavhengig av rase, men jeg har aldri hørt at det er noe vesentlig verre med whippet. Når det gjelder munnkurv mtp. jaktlyst så vil det hindre skade og drap av byttedyr, men jagingen og stresset blir jo det samme. Hunden skal ikke jage vilt (eller tamt strengt tatt) så du bør ha tilgang til åpne og/eller inngjerdede områder som hunden kan få løpe fra seg på. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...