Gå til innhold
Hundesonen.no

Frivillig arbeid i Afrika


PhoNuLi

Recommended Posts

Jeg har spurt om hjelp på flere andre forum, men uten hell. Så jeg prøver her, håper det er noen som vet :ahappy:

Jeg, en vennine og en kompis har planer om å dra 6-8 uker til Afrika neste år, for å drive med frivillig arbeid.

Det som jeg først ville, var å reise til Namibia og jobbe med ville dyr ( http://www.atlantis.no/ ), men fant ut at det desverre blir for dyrt ( 30 000 kr for 6 uker+ fly og vaksine ).

Nå vil vi heller reise til Sør- Afrika med samme organisasjon og arbeide med mishandlede, syke, foreldreløse, misbrukte og syke barn. Også dette er dyrt (15 000 for 3 uker, + fly, mat og vaksiner), så vi vil derfor sjekke ut mulighetene våre før vi bestemmer oss.

Har funnet noen andre som tilbyr frivillig arbeid:

www.atlantis.no

http://www.x-plore.no/

http://internet.fredskorpset.no/templates/Page____178.aspx

De to øverste frister uten tvil mest, men de er også ganske dyre. Om fredskorpset synes jeg det er for lite informasjon, til at jeg føler det frister.

Er det noen som vet om andre organisasjoner som driver med frivillig arbeid? Det må ikke være høyere enn 18 års aldersgrense, og vi vil helst til Afrika :D

Hadde vært flott å kunne hjelpe til uten å måtte bruke opp alle pengene jeg har. Skal liksom ut å studere ikke lenge etter, så det hadde vært greit å ikke være blakk da :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det finnes flere religiøse organisasjoner som sender frivillige ut til slike steder, kanskje du kan høre med de, hvis det ikker er alt for avskrekkende? Tror ikke det koster så mye heller, men det skal jeg ikke si for sikkert. Vet i alle fall at det er noe som heter "ett-åringer", men da er de som sagt ute i ett år, og får vel godtgjørelse/dekket opphold. Aner ikke om du må være kristen/religiøs for å få være med eller ikke, og hvordan du evt forholder deg til det. Det finnes mange mange misjonsselskaper som altså driver med sånt "på si". Ellers finnes det skoler med linjer hvor dette er inkludert i opplegget. Da er man noen mnd i et annet land og driver med sånt arbeid, og du kan ta opp studielån for å få det dekket, og du får muligens studiepoeng, og du får det i alle fall på en cv/vitnemål. Fordelen er at det kan dokumenteres på en helt annen måte enn om du "gjør det selv". Vet ikke om Kilroy skriver ut attest for sånt, jeg?

Edit: typen tok valgfag på vgs, "Nord-Sør" het det, og de var da en 3ukers tur til Afrika; noe av det beste han har vært med på sa han. Da var det ikke sånn arbeid da, men de reiste mer rundt og opplevde ting og besøkte forskjellige folk og landsbyer og land, tror de var innom tre land.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er klart - man kan gå et år på folkehøgskole, det fins mange bistandslinjer, og da har man både opptil seks ukers praksis i et u-land i tillegg til teori, drøfting osv og andre praktiske oppgaver hjemme i Norge. Folkehøgskole er godkjent av Lånekassen, altså får man lån og stipend (når året er ferdig), to studiepoeng og vitnemål (ikke eksamen og karakterer og sånt, det står bare at man har deltatt i de og de fagene, og hvor stort fravær man har).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for hjelp, det var utrolig gode linker jeg fikk :)

Jeg er ikke religiøs, og det er heller ikke venninen min. Men, han gutten vi reiser med er strekt religiøs (kristen). For meg har det ikke så stor betydning, men jeg tror ikke hun andre ønsker å reise med en religiøs organisasjon. Hun har vært med på det før, og syntes visstnok at det ble litt mye..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

MÅ det være afrika da? Min bestevenninne drar til Romania i hele sommer for å jobbe på barnehjem, og de betaler ikke noe særlig mye selv (iallefal ikke sammenlignet med dine eksempler). Hvis du lurer på mer, send en PM så skal jeg sette deg i kontakt med henne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jan Kristensen driver stiftelsen "Gatebarn" i Kenya, akkurat nå er det farlig å være i Kenya, men det kan godt hende at han vet om andre prosjekter i Norsk regi.

http://www.prosjektgatebarn.no/index.php?sideID=47

Rachel Trovi driver Ma'Mas Children's senter of Norway i Manila (Fillipinene), de tar også i mot frivillige.

http://www.mama-children.org/organisasjon.htm

Palestinakomiteen driver solidaritetsabeid i Palestinske flyktningsleire, veldig viktig arbeid og jeg var på vei dit selv, men ble desverre syk og har i ettertid ikke kunnet fullføre engasjementet.

http://www.palestinakomiteen.no/content/blogcategory/47/261/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...