Jump to content
Hundesonen.no

En merkelig hund, kan noen hjelpe?


lise og bajas

Recommended Posts

Da jeg var ute i skauen i dag møtte jeg den råeste (merkeligste) hunden jeg har sett. Den lignet en pitbull på steroider, meget bredt hode og var en eneste stor muskelklump.

Jeg spurte hvilken rase det var men det var ett merkelig navn. Rasen var visst fra Kanariøyene? Kan det stemme? Var visst avlet fram fra mange forskjellige raser bl.a mastiff...

Mannen som hadde dette dyret i bånd klart ikke holde igjen hunden som ålte seg fram til min valp. Heldigvis var hunden grei med valper (puh). Den hadde lysebrune øyne, nesten gule, disse ga den et skummelt utseende gitt.

Noen som vet hva dette er? Vet noe om den?

Link to comment
Share on other sites

Har egentlig ikke peiling på disse "muskelrasene" da de ikke fenger meg noe særlig, men det var bare den første rasen jeg tenkte på.

Lignet den mer på noe sånn da?

Jepp.

Der tror jeg den er...

Den virket mye skummlere ute i skogen med en eier som ikke hadde sjans til å holde den.

Link to comment
Share on other sites

Cane Corso er en italiensk rase og har ingenting med Kanariøyene å gjøre. Jeg tror trådstarter har møtt en Dogo Canario av det kraftigere slaget.

Jeg vet at Cane Corso er italiensk, bare foreslo den, siden de jo er litt like. Tror nok også det er en Dogo Canario du har møtt, bare litt annerledes enn akkurat den på linken :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg vet at Cane Corso er italiensk, bare foreslo den, siden de jo er litt like. Tror nok også det er en Dogo Canario du har møtt, bare litt annerledes enn akkurat den på linken :)

Det kan godt hende, ja. Jeg er ikke noe god i disse rasene.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...