Jump to content
Hundesonen.no

V&H


comit

Recommended Posts

Av flere grunner så har jeg sluttet med helforing med V&H, bruker det bare stort sett som smaksforsterker, men det har slått meg hvor uovertreffent dette fòret her men er det for godt til å være sant ?

Har prøvd å lete etter litt dokumentasjon men har ikke klart å finne noe. Det jeg finner er at det er vitaminisert og at det består av vom , innmat og slakteriavfall. og at det er varmebehandlet

På mine besøk på slakterier så har vel det aldri vært i mine tanker at "dette skulle hunden ha hatt" avfall blir jo behandlet som avfall , og avfallet består jo bl.a av tarmer som igjen inneholder avfall og slagg rester fra dyrenes avføring.

Norske kjøttprodusenter bruker store mengder av kraftfor og dermed fores vel hundene delvis av rester fra industrielt kraft fòr.

Har dette fòret noen testresultater ? ikke det at slike resultater hadde spillt noen rolle da slike tester kun blir lest slik hunde eiere ønsker å lese dem (ref:Labb)

Å jada hundene lever sikkert godt på dette fòret, slik som min fars schaefer levde godt på middags rester.

Og de aller fleste hunde eiere vil selvsagt gi hunden det beste, men er kunnskapen like "høy" om hundefòr som vi mennesker har om menneskemat ?

Vi ligger vel som kjent på verdens toppen når det gjelder bruk av industriell mat, men for våre hunder er det vel ikke bra nok da enkelte av oss ukyndige fòrer ihjel bikkja på tørrfòr.

Link to comment
Share on other sites

øøøø... Hva er du ute etter egentlig? Skjønte ikke det helt jeg tror jeg...

Er poenget å skrive at du ikke liker V&H, og at det ikke er bra? (mulig jeg er tett, men tok liksom ikke helt poenget)

Og du.. bare en ting: V&H er IKKE varmebehandlet.. Og info om hva det er i det står på posen man kjøper det i..

Og.. *hehe* mesteparten av "avfallet" på slakteriet går faktisk til tørrforproduksjon :closedeyes:

Link to comment
Share on other sites

ok jeg vil vite hva det er og

Hvilken dokumentasjon er det på fòret, ligger det noe forskning, testresultater ?

(Det er slettes ikke alle tørrfor produsenter som bruker slakteavfall, sjekk de to størst tyske produsentene.)

Så enkelt var det egentlig, og jeg liker ikke noe slags hundefor, det har litt merkelig smak, men hundene spiser alt, de er slettes ikke merkesbeviste :D

Link to comment
Share on other sites

ok jeg vil vite hva det er og

Hvilken dokumentasjon er det på fòret, ligger det noe forskning, testresultater ?

(Det er slettes ikke alle tørrfor produsenter som bruker slakteavfall, sjekk de to størst tyske produsentene.)

Så enkelt var det egentlig, og jeg liker ikke noe slags hundefor, det har litt merkelig smak, men hundene spiser alt, de er slettes ikke merkesbeviste :D

Hvorfor ringer du ikke bare Magne og spør om forskning/testres?

Og for hva det er verdt; jeg har fòret opp 12 valper på V&H. Av disse har "jeg" oppnådd meget gode resultater og det mest på sport som krever høy ytelse både fysisk og psykisk. Ikke at det er noe "godkjent" testres, men så absolutt godt nok for meg.

Og at DU ikke liker hundefòr har jeg full forståelse for gitt ;) Ref en bekjent som "tok feil" av en pose V&H og kjøttdeig og laget lasagne......

Link to comment
Share on other sites

åkei, daså..

Da tror jeg også at det beste svaret får du av magne, så da er det bare å hive seg på telefonen;)

Men jeg ser også på det som en ganske god test at det er så mange hunder som går godt på det!

hehe.. personlig så prøver jeg å holde meg unna hundematen jeg.. prøvesmakt hestefor (kraftfor) men det er ikke spesielt smakfult det heller, og anbefales ikke..:D

Link to comment
Share on other sites

Og at DU ikke liker hundefòr har jeg full forståelse for gitt :D Ref en bekjent som "tok feil" av en pose V&H og kjøttdeig og laget lasagne......

Skal legge meg dette på minne og ALDRI spise noe som er tilbredt med kjøttdeig hos deg og flere..... :barfy:yakk

Jeg er glad får at jeg har egen fryser til vh så det ikke er mulig å ta feil !

Link to comment
Share on other sites

Jeg kan informere om at mat produsert til dyr, herunder både produksjonsdyr som kuer og griser, og hunder, skal produseres med de samme hygienekravene som mat til mennesker. Det er derfor man ikke lenger kan dra til slakterier og kjøpe slakteavfall slik som man gjorde tidligere. Det er derfor bare tull at det er rester av avføring i hundemat og at dette er "avfall".

V&H må derfor gjennomgå de samme hygienekravene under produksjonen som all annen mat. Det er nok også derfor dette foret ble påtenkt. Før kunne man hente avfall på slakteriet. Det kan man ikke nå. Hundekjørerene trengte noe skikkelig mat, og måtte derfor lage det selv!

Link to comment
Share on other sites

takk- har snakket med Magne og fått svar.

Og siden dere nevner lasagne- jeg trodde det var kjempelurt å steke V&H, som vanlig kjøttdeig få å bruke som belønning, men du verden, for en stank......................... :drool: lufta i flere timer så å stekebehandle innmaten var vel rett og slett tåpelig :ahappy: men jeg lærte jo noe da også he he

Link to comment
Share on other sites

Søren og! Jeg skrev jo en aldri så liten "avhandling" om bla V&H, og der brukte jeg en kilde, en nettside, hvor det stod beskrevet alt mulig rart. Det var en lærebok fra Gilde, som beskrev hva slakteavfall var, hvordan det ble håndtert og hva det ble brukt til. Der stod det spesifikt at det gikk til hundemat, bla frossen hundemat. Og at det var flere sbruksområder for dette avfallet. Bla ble noe brukt i lungemos og andre slike "avfallsprodukter" (!), men det var fremdeles myyye igjen, og dette gikk til hundemat. Altså: akkurat samme greia! Og at hundematnæringen krevde like stor hygiene som menneskematnæringen. Hunder som spiser V&H spiser ikke ku-bæsj, om du trodde det... Linken har jeg fremdeles, men den fungerer dessverre ikke mer, siden Gilde nå har blitt Nortura... beklager så mye, hvis ikke skulle du fått lest det med dine egne øyne.. Kan derimot komme med en annen link, som går til V&H sine sider. Jeg finner ikke linken på sidene deres, men den funker enda. Det er en analyserapport for V&H. Håper det er av interesse. :ahappy: Skulle virkelig ønske jeg hadde Gilde-linken, for den var veldig interessant. Det er ikke dritt og "avfall" (søppel) som er i V&H, det er skikkelige ting som vi msk også spiser når vi spiser Gildeprodukter, bare at vi ikke spiser så mye av det, sånn at det er til overs for å lage hundemat av det. Hvis du setter deg ned og leser innholdsfortegnelsen i diverse kjøttprodukter, så ser du raskt at ikke alt er "rent kjøtt", og det meste annet er pr definisjon avfall.... Noe å tenke på? :lol:

Link to comment
Share on other sites

Jeg kan informere om at mat produsert til dyr, herunder både produksjonsdyr som kuer og griser, og hunder, skal produseres med de samme hygienekravene som mat til mennesker.

Har du sett Smaken av hund?? Hvis mat til mennesker lages/blir behandlet på samme måte som det slakteavfallet som går til svinefor, da... spiser jeg ikke industrimat mer. Det gjør jeg jo heller ikke, så den er grei. Og bikkja får litt av hvert, men hadde jeg vært rik hadde det ikke blitt mye ferdigpakka, nei!

Link to comment
Share on other sites

Har som sagt aldri påstått at hundene spiser dritt- jeg stilte spørsmål, og fikk svar. Og skulle det være noe negativt så hadde det helt sikkert kommet fram på dette forumet :rolleyes:

Huldra nevner Gilde sitt produkt og da er det vel Labb vom på box hun snaker om, er det ikke ? produsert av Nortura.

De eksporterer jo boksmat til Tyskland for over 90 mill. Kr i året

Om jeg ikke forteller det til noe , så fikk jeg lyst til å prøve litt Labb :P hermetikk, men ikke si det til noen , for Labb er vel ikke den beste merkevaren her på huset :P

Link to comment
Share on other sites

Vom lukter i utgangspunktet ikke noe godt.

Har kjøpt noen labb bokser med vom opp gjennom tiden, og den var ekstremt luktende. Men fungerte strålende til en matlei hund :rolleyes: Oppførte seg omtrent som en katt gjør der den stryker seg inntil beina mine. Litt komisk å se en border oppføre seg slik.

Liker aller best vom som er frysetørket :rolleyes: Lukter kun når det blandes med kokende vann <_<

For en måneds tid kjøpte jeg en del struter på Tam Lade, og tre av dem var vom. Skulle dele dem i tre og måtte derfor vente til dem hadde tinet litt. Og for ei lukt, men ikke så ille som vom på boks. Så de bitene med vom ligger trygt og godt i fryseren til jeg har mot til å ta dem opp. Bikkja er ikke så begeistra i maten når den er fryst :P Og da må det tines først. Ikke så populært i et kollektiv :P Hun får det servert når hun er ute, for da plages ingen av lukta. Og bikkja kan ha det herremåltidet.

Men har kjøpt litt større strimler med tørket vom, og det er visst saker det :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Øh, nei, det er ikke kun Labb Vom det er snakk om.. Hva får deg til å tro det? Artikkelen jeg henviser til skrev flere produsenter, ikke bare en. Og apropos Labb Vom på boks; fy fasan for en lukt! Jeg trodde jeg skulle daue da jeg kjente den lukta første gangen (og alle de andre gangen også for den saks skyld...) Yuk!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
  • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...