Jump to content
Hundesonen.no

Valpekurs


PolkaLotte

Recommended Posts

Er blitt den stolte mammaen til lille Hedda for to uker siden. Vi er blitt en liten lykkelig famile men har selv aldri hatt hund og har lyst å få Hedda med på dressurkurs. Men har lest litt om dette og det er en del ulike meninger på hvor gammel valpen skal være før man tar de med på dette. Lurte kanskje på om det var noen her som vet dette. Har også lagt merke til at Hedda er meget sky ovenfor andre mennesker og til dels andre hunder. Dette bekymrer meg litt til tross for at hun bare er to og en halv mnd. prøver og være sammen med andre som har hund og ser at hun blir trygg etter et par besøk. Men mitt ønske er selfølgelig at jeg ikke trenger å bekymre meg om vi er ute i "offenlighet" at hun skal knurre eller i værste fall bite noen andre om jeg ikke er nok oppmerksom. Igjen, gode råd noen?

Nybakt mamma

Link to comment
Share on other sites

Hei!

De fleste hundeskoler jeg har sett som har valpekurs pleier å si at det er best å starte på kurs ved tre måneders alder, også litt med tanke på vaksiner o.l.

Og det med skyheten kan du jo ta opp med instruktøren du får, det er som regel lettere å si noe om hva du kan gjøre og hva det skyldes når man har sett det selv :) Men sånn i utgangspunktet ville jeg nok sagt at det er viktig at hun bare får gode opplevelser med andre mennesker og hunder.

Gi også gjerne en liten presentasjon av dere i "Presenter deg selv" :o

Mvh Miriam

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...