Jump to content
Hundesonen.no

Kostnad for schäfer ?


EliseKathinka

Recommended Posts

Vida er en 4 års gammel schäfertispe i størrelsen 28 kg. Hu spiser ca 500g mat om dagen, og med en kilopris på 30 kr/kg for V&H, havner hun på ca 5500 kroner i året for fôr. Den utgiften varierer jo veldig etter hva du fôrer på, hvor aktiv hunden er mm. I tillegg kommer jo godiser, tyggebein etc. Men jeg trur nok jeg hadde satt meg et budskjett på fôr på 600 kr/mnd på en schäfer i hvert fall.

Forsikringa hennes koster ca 1200 i året i Agria.

Vaksiner er vanlig pris på, og varierer sikkert fra sted til sted. Nå vaksinerer jeg som oftest flere i gangen, eller i andre sammenhenger, så jeg husker ikke helt hva det koster. Ellers kommer det HD/AA rønking.

Utstyr. Vel. Det kan være alt fra noen hundrelapper i året, til ganske mange tusen kroner. Kommer an på hva du skal bruke hunden din til, hvor utstyrfreak du er og slikt. Mye av utstyret er jo en engangsutgift, mens annet er jo ting som må byttes ut.

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar !

Er V&H ett hundefor ? Å isåffall er det bra ?

Hvilket for bør hunden ha hvis den skal gå M

Det er et såkalt våtfôr, kjøpes frossent i pølser eller blokker, ligner på kjøttdeig, består av slakteravfall, kjøtt og vom. Noen har kylling i seg, andre fisk, osv. Det finnes flere varianter. Om det er bra? Tja, JEG synes jo det! :) Noen fôrdiskusjon vil jeg ikke ta her, men det er et fôr som jeg har inntrykk av at blir mer og mer populært.. Du kan jo søke på det under Fôring og Ernæring, så ser du massevis av emner om både fôr og V&H. (V&H = Vom Og Hundemat)

Link to comment
Share on other sites

30kr/kg for V&H?? :wub: Vi betaler 12 (eller 13 hvis vi vil ha det opphogd)..

Nå kjøper jeg 1/2 kg pølser, siden jeg ikke har store nok frysemuligheter til å kjøpe store kvanta... Og betaler 15 kr for ei pølse (eller 150 for 11 pølser...). Kunne sikkert bli billigere om jeg kjørte til Trøgstad, men jeg gidder simpelthen ikke å gjøre det for å hente noen få kg bare...

Link to comment
Share on other sites

Vår schæfer kostet oss... *regne* jevnt over sånn ca

-1000 kr pr år i forsikring (dette var tegnet i Gjensidig i 1999)

-i snitt 1800 kr i året på mat (vom og hundemat, hentet hos leverandør. De første tre årene var vel utgiftene på mat ca 7800 kr på et år)

-ca 500 kr for vanlig og rabies vaksine pr år

I tilegg kom hu på 150.000 i veterinærutgifter (heldigvis hadde vi forsikring, men denne dekket ikke spesialfor, et par av opersajonene, medisiner osv osv)

Og selvfølgelig hundeutstyr, godbiter osv...

Men, det er en grunn til at jeg ikke har schæferhund nå.... med en inntekt på 120.000 i året, så sier det seg selv at 35000 i året i veterinærutgifer i snitt ikke funker så bra...

:wub:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...