Jump to content
Hundesonen.no

Hunde sitat :)


siljestokka

Recommended Posts

Border Collie Sitat

-To maratonløp på en dag. Ikke noe problem.

Border collier som driver med gjeting, kan løpe opptil en distanse, som tilsvarer to maratonløp på en dag. Utrolig. Her er det i alle fall ikke mangel på krefter. De er i alle fall veldig utholdene både fysisk og sykisk. Du må være ganske smart for å klare å flytte sauene med øyenen som denne rasen gjør

-Sauer er livet

ikke noe er så flott som å se en border collie i sitt rette element. Det er dette dem er skapt for, og det viser tydelig igjen. De må i alle fall elske det svært høyt, siden dem er så fokusert når dem jobber.

-Hva skal jeg gjøre nå... he? he? Sånn kanskje. Ånei, nei vell. Dette da.

Border collien er en treningsnarkoman. Dersom den ikke får brukt hodet sitt, så finner den gjerne på ting selv (Og det er ikke alltid en bra ting). Den er en uffatelig smart og selvstendig rase. En Border collie som blir trent riktig tilbyr gjerne eieren adferd. Men det må selvfølgelig være et bra forhold. Og dette er noe som gjør at dersom eier belønner feil, så lærer den seg kjapt denne feilen

-Visst ingen andre gidder å finne på noe, så finner jeg på noe selv.

En ekte Border Collie vil ikke sløse bort livet med å bare ligge der. Det hender jeg ser Border collier, som løper etter biler rundt omkring. Det sier jo seg selv at eier ikke gir dem det de trenger. Noe som er svært synd. Siden dette er en så fantastisk flott rase

-Jeg følger deg til verdens ende.. Du er alt for meg =)

(Noe jeg har hørt) En border collie er en enmanshund. Den trenger en eier, men kan godt være hos andre folk, om dere forstår. Min kan godt være med andre familiemedlemmer, men helst så holder han seg rundt meg. Har dere et bra forhold, så ville nok bikkja følgt deg til verdens ende. En veldig trofast hund =) .

Hihi. Jeg laget denne til Bc-rasen =).. For morro skyld. Vil du lage til din?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
  • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...