Gå til innhold
Hundesonen.no

Hjelp!Hun mjauer natten lang!


ladyjazz

Recommended Posts

Katten vår Rusalka er akkurat blitt 6 måneder gammel, og har allerede sin andre løpetid. Den første løpetiden hadde hun fra helga 1 februar, og nå, klokken halv seks om morran, mandag den 18 februar, sitter eg oppe igjen, etter MEGET lite søvn i natt. Hu mjauer, og mjauer og mjauer.. Kossen går det an? Er det ikke veldig tidlig dette her? Hu hadde jo løpetid for 2 uker siden... Syns det er litt tidlig å sleppe henne ut i en "så ung alder", men ka skal man gjøre da? Hører folk sier det beste er å parre henne en gang, før man eventuelt steriliserer henne...men, hu e jo bare 6 måndeder, litt ung for barn ennå??

Eg e søvnløs, og dau. Og har mest lyst å kaste henne ut av vinduet, men hun er jo så søt.

Er det noen som har en magisk "kur" til meg, eg e desperat! Har ALDRI hørt så mye mjauing før, ALDRI! :blink:

Hilsen Tina

post-3468-1203309551_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den magiske kuren ville vært å kasterere henne! Katten trenger ikke et kull først, det er bare en gammel myte og tull! Vist "folk" sier dette er det beste så ikke hør på de. Det er din katt og du gjør som du vil, katten får det ikke bedre etter et kull.

Og nei for all del, ikke kast henne ut. Vent til denne løpetiden er ferdig å ta henne med til dyrlegen, vist du ikke ha råd til kastering nå så gi henne p-piller i mellomtiden. En katt bør aldri gå på p-piller for lenge, så det bør bare være i mellomtiden.

Vet hvordan du har det, en katts løpertid kan være en prøvelse :rolleyes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oki... hmm... folk sier så utrolig mye forskjellig.... jeez!

Men altså, andre løpetid i løpet av 2 uker, i en alder av 6 måneder...? :blink:

Uff...

Eg fortsatt våken, sto opp kl 0430, og sitter her enda...

Er nødt å ha henne i fanget hele tida, da hun ligger der og maler...

Går eg ut av rommet, hyler hun så høyt hun kan...

Åh, eg e så trøtt!

Snart er det kjæresten sin tur, for eg har tenkt å legge meg......

god natt! :rolleyes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eneste fornuftige er å kastrere henne, ja. Har hun hatt løpetid (til og med to stykker) så må det da være greit å få gjort dette så fort som mulig, synes jeg..

Da er dette "styret" en saga blott - og dere kan kose dere året (døgnet) rundt uten denne enorme frustrasjonen - både for dere og for henne!

Og nei - like lite som om mennesker automatisk blir sunnere eller friskere av å få barn, så gjør selvsagt ikke dyr det heller.

Lykke til!

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oki.. men eg vil liksom ha barn på henne også.....?

Men 6 måneder er kanskje litt tidlig?

P-piller, er det bra? Og hvor lenge kan hun gå på det uten at hun "tar skade" av det..... og finnes det eventuelt noen andre p-produkter som er bedre..?

Hilsen Tina

Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 månder er alt for tidlig, hun bør være over året.

Nå er jeg veldig imot huskattformering og bevisst avl av de. Det sitter alt for mange kattunger på forskjellige dyrehjem og venter på et hjem.

Det er mye jobb med kattungekull, og ikke så lett som mange tror. Komplikasjoner kan fort skje desverre.

Jeg har aldri vært så blakk som jeg var da jeg hadde kull i fjor, og dette lell om jeg fikk 6000 per kattunge.

I hvertfall vist du er helt bestemt på å få kull så bør du sette deg ned å tenke, og skaffe deg så mye informasjon som mulig. Ikke bare få et kull på katten din fordi hun er søt..

Hva gjør du vist moren ikke vil ha noe med kattungene å gjøre, og du må håndmate kattungene hver andre time, dag og natt til de kan spise selv?

Har du penger til evt komlpikasjoner? Keisersnitt +++

Kattemor bør også få kvalitetsfor beregnet for kattunger under drektigheten. Det tar på for kattemor å bære fram kattunger.

Kattungene bør være hos mor og søsken i 12uker.

Hva gjør du f.eks vist du får 9 kattunger og bare blir kvitt 3?

Og det værste av alt, man blir så forbannede glad i disse kattungene. Jeg gråter enda når jeg tenker på de, og var på god vei til å legge ned hele oppdrettet mitt fordi jeg ikke ville gå gjennom denne sorgen en gang til.

Dette er ikke ment som en belæring, bare informasjon.

Har du ikke kunne tenkt deg å være forvert i stedet? Dette er en fin måte å få oppleve kattunger på, lærerikt og utrolig koslig:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oki.. men eg vil liksom ha barn på henne også.....?

Men 6 måneder er kanskje litt tidlig?

P-piller, er det bra? Og hvor lenge kan hun gå på det uten at hun "tar skade" av det..... og finnes det eventuelt noen andre p-produkter som er bedre..?

Hilsen Tina

Hvorfor vil du ha kattunger på en blandingskatt? Skal du beholde alle selv? Eller skal du gi dem bort? Får hun kattunger nå, så blir disse leveringsklare nær sommerferien. Vil du at noen skal skaffe seg en billig feriekatt?

Å sterilisere katten er det smarteste du kan gjøre. Det koster deg ca det samme som det ville gjort å få et kattungekull, vaksinere og fore opp disse. Og hva koster p-piller til katt i 20 år? Har du lyst på flere katter, så anbefaler jeg heller å kontakte dyrebeskyttelsen i nærområdet ditt. Da kan du redde en hjemløs kattunge :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

Jeg anbefaler å sterilisere. (Det er så innmari mange katter uten hjem her til lands, så man kan vel heller få seg en katt hos omplasseringa enn å øke anntallet?)

Ja, kattunger er søte, men er det grunn nok til å sette flere katter til verden?

Min forrige hukatt fikk p-piller, men når de tok slutt ville ikke vetrinæren min skrive ut fler til henne pga den store faren for jurkreft. Så vetrinæren anbefalte meg å sterilisere.Det gjorde vi. Pusen mista løpetida, men ellers var hun akkurat som før (herlig!).

Står forresten i katteboka mi at det føles som tortur for en katt å hyle og slite seg ut i løpetid og at de kan bli veldig stresset av det. Nei, det beste er nok sterilisering tror jeg :) !

Lykke til:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat den tråden eg leita etter! :) Har samme dilemma sjøl, men katten her fyller 1 år i mai :) Men min veslesyster skal absolutt ha kull på ho, men eg nekta blankt! Denne tråden skal eg vise ho i morga!

Tenk på alle dei stakkars katteungene og vaksne kattene som ikkje har noko heim fordi det er for mange katter.. Tenk om alle hadde sterilisert kattene sine, så hadde det vore mindre katter, og alle dei kattane som ikkje har eit heim i dag ville sannsynlegvis levd det gode liv som familiekatt! Hadde det bare vore så enkelt...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oki.. men eg vil liksom ha barn på henne også.....?

Men 6 måneder er kanskje litt tidlig?

P-piller, er det bra? Og hvor lenge kan hun gå på det uten at hun "tar skade" av det..... og finnes det eventuelt noen andre p-produkter som er bedre..?

Hilsen Tina

Nå ser jeg at andre har svart det samme som jeg hadde tenkt, men likevel. Det er enda flere katter som lider under omsorgssvikt og vanskjøtsel enn hunder. Det er en trillion kattunger som blir født hvert eneste år, uten at noen vil ha dem. Hver så snill å steriliser katten din, før den får unger. P - pillen er ikke bra for katten i lengden. Dessuten lurer jeg litt på om det er løpetid, siden hun akkurat har hatt en. Reker det hannkatter utenfor? Eller kan det være at hun er syk?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skjønner godt at du blir frustrert over kattens mas, hunnkatter med løpetid kan være utrolig slitsomme! Hyler og bærer seg, og byr seg fram til alt og alle... Du har min fulle medfølese der!

Pusen din har nok ikke hatt to løpetider, da en løpetid faktisk varer i noen uker. Det går nå mot lysere tider, og kattene får løpetid oftere nå enn i mørketida. Spesiellt innekatter kan få hyppige og langdryge løpetider. Dette er faktisk svært så slitsomt og stressende for katten, og katter som ikke skal brukes i målrettet avl bør få slippe å ha løpetid.

Katter kan sterilieres når de har blitt kjønnsmodne, men de fleste veterinærer ønsker helst at de er utvokste. Mange anbefaler da å bruke p-piller mens man venter for å unngå at flere kattunger kommer til i denne allerede overfylte verden. P-piller anbefales ikke i det lange løp fordi de rett og slett er kreftfremkallende.

At det fremdeles er veterinærer som anbefaler at kattene får et kull før de steriliseres er rett og slett hårreisende. For det første så er kattene somregel ikke utvokste i kroppen når de får sin første løpetid, noe som fører til større belastninger på kroppen og gir økt fare for komplikasjoner ved drektighet og fødsel. For det andre så er det slettes ikke sikkert at kattene er psykisk modne til å ta seg av og oppdra kattunger når de selv ikke er voksne. For det tredje så er det for mange unønskede katter i verden som det er, katter avlives hver eneste dag fordi folk ikke kan eller vil ha de lengere, og ikke klarer å få gitt de bort. Til og med hele kattungekull avlives fordi det er ingen som vil ha de! Triste greier, men det er realiteten.

Å la katten parre seg fordi en selv har lyst på kattunge etter denne er ikke annet enn egoistisk. Hva om det kommer en hel skokk med unger i kullet, og man ikke klarer å få gitt dem vekk? Hvis man er så heldig og får gitt vekk alle, hvor mange av de kommer egentlig til et godt hjem? Fordi katter er gratis er det lettere å skaffe seg katt på impuls, og fordi katter er så selvstendige er det utrolig enkelt å la dem gå for lut og kaldt vann... Og dessuten, kattunger fra et slikt jeg-vil-ha-kattunge-kull tar faktisk også vekk muligheten til et nytt hjem for alle de kattene som allerede lever og trenger et sted og bo...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei! Med straff mener jeg noe som avbryter og på sikt reduserer den uønskede adferden. Hva det er og hvor hard straffen er vil selvsagt avhenge av hund og situasjon. For mitt eget vedkommende er det i en del tilfeller nok med et bestemt "nei" for å avbryte stirringen. Men det er jo per def straff det også. Ja, leash-pop kan funke på noen hunder, men i slike situasjoner er min erfaring at man også bør være litt forsiktig med det, da leash-pop faktisk også kan trigge utagering.   Ja, enig i det du sier om å bruke metode som kan utvikle stress ved passering. Det er også noe av grunnen til at jeg bruker motbetinging når avstanden er stor nok. Jeg har forøvrig god erfaring med å benytte motbetinging på langt mindre avstand etter å ha straffet tidligere. Dermed unngår man også stress og at hunden assosierer motgående hunder med noe negativt.   PS! Veldig bra jobbet at det har funket for deg kun med motbetinging.
    • Jeg tenker det kommer an på hunden. ..og hva du mener med straff. Er det en innarbeidet lyd som indikerer avbryt, ellers..? Hva ellers?  Fra YouTube ser det ut som såkalt "leash pop" fungerer på mange hunder. Det finnes jo mange grader av det, det trenger ikke være så kraftig at det gjør vondt, og det kan fungere som Caesar Millans: "Tssscht!" for å få kontakt på en måte som ikke fungerer som belønningsmarkør, men advarsel om at nå blir jeg sur og det blir kjip stemning her? Mange hunder tar det til seg at fører er misfornøyd. Mer interessant å gjøre fører happy. Så er det andre hunder som ikke kunne brydd seg mindre om det.  Personlig er jeg skeptisk til å gjøre noe hunden kan utvikle stress ifbm passeringer av. Motbetinging har alltid fungert for meg, men det kan som du sier ta tid, og jeg vet om TO meget erfarne som ikke har lykkes med den metoden på sine hunder selv etter to år med konsekvent trening, så 🤷🏼‍♀️ Privattimer med erfaren instruktør?    Edit: Av alternativ adferd virker sitt litt kjedelig. Hvor mye begeistring og belønning er hunden vant med at en plain sitt utløser? Jobbe den opp litt om det har gått rutine i den?
    • Hei! Slik jeg ser det er det i hovedsak tre metoder hvis man har passeringsproblemer: 1) motbetinging/sladring, 2) alternativ adferd (f eks sitt eller fot), 3) straffe uønsket adferd (f eks straffe/avbryte stirring, da det gjerne er steget før utagering). 2) og 3) kan selvsagt overlappe, f eks om man vil kreve en alternativ adferd. Men så til spørsmålet: Er motbetinging uforenlig med å straffe uønsket adferd? I utgangspunktet skjønner jeg at man vil svare at metodene er helt uforenlige. Jeg mener at motbetinging i utgangspunktet er en fantastisk metode, uten risikoen for uønskede "bivirkninger" hvis det gjøres riktig. Problemet med motbetinging er at det tar lang tid å komme i mål og i hverdagen vil man gjerne, selvsagt litt avhengig av hvor man bor, møte en hund som er så nær at motbetinging ikke funker. I disse tilfellene vil jeg heller avbryte/straffe stirring for å være i forkant, og så kreve at hunden min følger meg forbi, og deretter belønne rett adferd når fokuset er på meg. Dette kan virke som nærmest det motsatte av motbetinging, men det er stor forskjell på å se/registrere den andre hunden og å stirre på den. Når avstanden er stor nok vil jeg imidlertid benytte motbetinging for å passere. Tenker dere at jeg kombinerer metoder som er uforenlige? Burde jeg heller bruke kun én av dem?
    • En han. Har merket meg at andelen testosteron på kurs og trening er påfallende mye lavere enn østrogen. Ofte er det eneste testosteronet til stede i følge med sin mykere halvdel, som har dratt dem dit. Resten av testosteronet kom ferdig utlært og er ute med hundene løse i parken, hilser på fremmede i bånd, og deler villig sin ekspertise med random damer som antakelig ikke kan like mye om hund som dem selv.  #notallmen men når den taggen føles nødvendig..
    • Jeg er ute og går tur med hunden min i belte. Det er mellom 2-3 m. langt og gjør at jeg har god kontroll på henne. Hun går stort sett fint og rolig ved siden av meg. Hun kan trekke litt i begynnelsen da hun har høy energi, men ellers rolig og fint kroppspråk.  Jeg ser en fyr som kjører sikk sakk i veien på skateboard med en bulldog/boxer. Hunden stopper opp og bjeffer på min. Som den ansvarlige hundeeieren jeg er går jeg inn en sidevei for å vente på at de passerer på hovedveien. "Er hun ikke gira?" "Er det tispe?" "Dette er gutt. Han er ikke farlig?" Han spør igjen to ganger om hun ikke er gira. Jeg har sagt at hundene har møtt hverandre før og det ikke er en god match og at avstand over greit.  Hundene er tydelig usikre på hverandre og viser det gjennom kroppsspråket sitt. Dette er ikke situasjonen for å hilse. Begge hundene er i bånd. Det var forøvrig flere mennesker rundt og en vei det også ferdes mye biler fra folkene som bor der. Hvorfor så vanskelig å lese situasjonen? Eller ser jeg flere som går tur og snakker i mobil, eller med headset som stenger ute lyd og er i egen verden. Det mest frustrerende er kanskje de som snakker i tlf. som stopper midt i veien (som forøvrig er trang) med hunden sin slik at du bare må vente på at de ser deg og dere blir enige på en eller annen klønete måte om hvordan passeringen blir.  For egen og andre sin del forsøker jeg å være oppmerksom på både egen hund og omgivelser på tur. Da blir det hyggeligere og enklere for alle andre.  Sånn, det var dagens utblåsing for egen del. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...