Jump to content
Hundesonen.no

Melkeskurv


OME

Recommended Posts

Hei,

jeg har nettopp fått en Pomeranian på 11 uker som dyrlegen i Sverige (kjøpte han hos oppdretter der) har sagt har melkeskurv med påfølgende pelstap. Jeg fikk beskjed om at det ikke er noe å bekymre seg for og at pelsen ville vokse ut igjen.

Nå har jeg snakket med veterinær her og skal til kontroll for dette, men de var ikke optimistiske hvis det er melkeskurv! Deres erfaring med dette var at det varer stort sett hele livet og pelsen ville alltid se "skabbete" ut.

Noen med erfaring med dette???! Vet ikke hva jeg skal gjøre nå! har gitt beskjed til oppdretter om tilbakemeldingen jeg fikk fra veterinær i Norge.

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville ganske enkelt ha tatt en ringerunde til en god del veterinærer her (og kanskje også i Sverige?), og fått flere synspunkt på saken. Vet ikke hvor mange du har hørt med her, men jo flere, desto bedre. :) At en veterinær kan si at det er "alvorlig" trenger ikke å bety at det stemmer. Dyrleger kan ta feil, de er mennsker og de har bare en utdannelse, ikke en nådegave. :) Ta gjerne prøver av det, sånn at de faktisk VET hva det er for noe. Vær godt over på den sikre siden før du tar noen avgjørelser, og ikke stol på kun en dyrlege! :closedeyes:

Håper du finner ut av det, og at det ikke er noe alvorlig! ;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...