Jump to content
Hundesonen.no

valp og bein


lise og bajas

Recommended Posts

vår valp er så selskapsyk at når han får bein legger han seg helst oppå barna mens han tygger og koser seg . jeg har lært mine barn at hunden skal være alene og ikke røres når den har bein men dette blir vanskelig da hunden ligger nesten oppå barna...hehe...den minste gutten min er ett typisk mattebarn ,han elsker å sitte/ligge i gulvet ,der gjør han lekser,leser,ser tv osv...nå er barnet sykt og ligger i gulvet å ser barne tv. med valpen som hodepute er alt i skjønneste orden. valpen ligger uforstyrret og spiser sitt bein og har vell ingen aning om hva matforsvar er...ennå hvertfall...de er fryktelig søte da!

kan dette trigge matforsvaret?? jeg bare lurer...gutten har aldri tatt ifra hunden noenting da. :)

Link to comment
Share on other sites

Nå skal jeg tørre og si at forsvar mot godbiter/bein osv og mat er to helt forskjellige ting... pga min hund f.eks takler ikke at andre dyr og enkelte mennesker roter i matskåla mens hun spiser. men når det kommer til godbiter/bein/griseører osv osv så har hun ikkenoe forsvar i det hele tatt. så sånne ting tror jeg er opp til ver enkelt hund osv. Men nå er jeg langtifra noen ekspert på området men tenkte jeg skulle bare dele min erfaring med min hund

Link to comment
Share on other sites

Idet at din hund selv opsøger selskab når han har ben tror jeg ikke der kommer de store problemer, hvor imod, hvis han havde trukket sig bort fra jer når i nærmede sig ham, så skulle i nok træne på at han enten lå et "privat" sted kun til når han ville være alene med godter, eller træne væk evt. madforsvar.

Men hvis du har lyst til at have dem adskilt når han har ben og andre godter, så ville jeg træne på at han skulle lægge sig på det sted i har bestemt er hans, med sit ben, og enten forlade benet der når han gik eller blive til det er spist.

Mange af mine venner der har barn og hund, har lært deres hunde den kommando, når de får ben så trækker deres hunde automatisk hen til deres sted(selv om det går helt fint og ligge ved siden af barnet uden at der sker noget), og hundene bruger det også som et form for helle, når de vil være alene.

Link to comment
Share on other sites

jeg må nok inrømme at jeg ikke føler meg 100% sikker på situasjonen når barn og hund ligger så tett når det spises på bein.

nå har jo min lille luring av en valp slike bein over alt i huset da han gjemmer dem (graver ned) sine bein inne. derfor er det ofte han tygger på ett bein han har "gravd opp".

valpen har aldri sagt ifra om mat av noe slag før,men jeg vet jo at det kan skje...

det går jo selvfølgelig fint an å innøve en fast plass for gnaging...fint råd!

de to minste i huset ser ut til å virkelig kose seg i hverandres selskap så langt i hvertfall.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
  • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...