Jump to content
Hundesonen.no

Sprø, dårlige negler


Jane

Recommended Posts

Søndagstur i skogen endte med nok et blodbad for stakkars Sara..

Kloa ( tommelen ) sprakk og delte seg, såpass høyt opp så nerven stikker ut. Fått stoppet blodet og renset med pyrisept, men neglen henger igjen i vevet under så tørr ikke å ta klosakse å bite den helt av.

Dette er tredje gangen dette har skjedd, er neglene hennes helt sprø som vaffelkjeks ? Og hvordan kan jeg unngå dette igjen, noe man kan gi hunden for at klørne skal bli sterkere/mere solid ? Hun har aldri lange negler, da jeg er veldig påpasselig med det siden jeg trodde det var grunnen for at det skjedde første gangen.

Drar til dyrlegen i morgen dersom ikke den faller av selv, redd det blir ny runde med bedøvlse hos dyrlegen, noen nye sting og på med bandasje.

februar2008030sh4.jpg

Link to comment
Share on other sites

En venn av meg hadde samme problem med sin hund (rottwailer). Hun byttet fòr og tilsatte i tillegg lakseolje i maten, og etter 8 uker så var klørene mye bedre. Nå er de helt "normale" (må vel legge til at hunden gikk på Labb, og ble satt over på Royal Canine).

Link to comment
Share on other sites

Sara har gått på Royal Canin, Eukunuba, Hills, Pro Plan hele livet, så hun har ikke smakt så mye som en kule Labb.

Og Omega-3 tilsetter jeg föret her eneste dag, så der har jeg god samvittighet :P

Har bestilt time hos vetrinær nå, så da får vi bare vente å se hva hun sier ! :P

Bonitapia : skal sjekke den hjemmesiden og lese litt, hadde vært fint å fått tak i noe så dette ikke har så lett for å skje igjen :P

Takk for råd og tips, folkens! Deilig å vite man kan lufte sine "problemer" og få hjelp også !:P

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...