Jump to content
Hundesonen.no

Hundefolk er ikke som andre


Wulfi

Recommended Posts

Hundefolk

- Hundefolk er en spesiell rase som ikke er godkjent av NKK.

- De har ofte bur i huset.

- De har rotete hus, men deres kennel er flekkfri.

- De har alltid en oversikt over utstillinger innen en arms rekkevidde.

- Og de har unger som vet mer om blomster og bier når de er fem enn de

fleste andre folk vet når de er 40.

- Hundefolk vill kjøre mange mil, bruke hundrevis av kroner på bensin,

hotellrom og mat for å hente hjem en premie.

- Hundefolk har biler, campingbiler og campingvogner med bur inni.

- De er aldri å treffe i helgene, hvis du ikke tilfeldigvis befinner deg på

samme utstilling.

- De har trøbbel med å komme til jobb tidsnok, men er ved vaksinasjonssjekk presis kl. 0800.

- Hundefolk vil selge sitt luksushjem i beste bydel til fordel for et lite

skur med 10 mål tomt hvor de kan ha kennelen sin.

- Hundefolk har unger som vokser opp og tror 'tispe' er et helt vanlig ord.

- Hundefolk har alltid grønn plen og kjøper aldri gjødsel.

- Hundefolk betaler regningen ti dager for sent, men glemmer ALDRI

betalingsfristen for utstillinger.

- Hundefolk bruker hundeforposer til søppel, og søppelspann til hundematen.

- Hundefolk snakker times vis i telefonen med andre hundefolk på et språk bare hundefolk skjønner.

- Hundefolk har foreldre og familie som tror de er sprø, naboer som tenker de er rare og hundevenner som mener de er fantastiske!

Link to comment
Share on other sites

Du vet att du är en hundmänniska när..

1. Du har fler hundsängar, tuggleksaker, halsband, koppel, selar och hundburar än du har hundar.

2. Du träffar andra människor med hund och minns hundarnas smeknamn efter 30 sekunder, men inte lär dig hundägarens namn förrän du träffat dem 2 eller 3 gånger.

3. Du inte tvekar ett ögonblick när det gäller att dela en glasstrut med din hud.

4. Dina föräldrar ger upp tanken på barnbarn och börjar tala om dina hundar som "dina ungar" eller "dina barn". (Bonus de börjar kalla dem "sina hundbarn".

5. 90% av din tid tid uppkopplad på Internet har hundanknytning(du kollar vad för nytt som dyker upp när du skriver in din ras i sökmotorn, läser listor, kollar bilder, ljud och FAQ:s, etc.)

6. Du har hundratals bilder av dina hundar på skrivbordet på jobbet, i plånboken och så vidare, men inte ett enda av din familj eller dig själv.

7. Ingen vill åka i din bil eftersom de vet att deras kläder kommer att bli täckta av hundhår.

8. Du stoppar handen i fickan för att hitta småpengar- och tappar hundgodis och svarta bajspåsar överallt. (Bonus. Du har gjort det här på en finare inrättning.)

9. Du har haft långa och ingående diskussioner med dina vänner om bäst sättet att klippa hundens klor, men har inte själv fått manikyr eller pedikyr i hela ditt liv.

10. Böcker och filmer är helt förstörda för dig om detaljer med hundanknytning är felaktiga.

11. Det bästa med hela dagen är när du spenderar med din hund.

12. Du ser ur usla filmer bara för att din hundras antingen finns i en liten roll eller finns med i en 3 sekunders sekvens över en folksamling.

13. Det är hundhår på alla dina kläder, till och med när du just tvättar dem eller kommer direkt från kemtvätten.

14. Det första dina vänner, arbetskamrater och ytliga bekanta säger till dig när ni ses är antingen"Hur mår hundarna" eller " Hur många hundar har du nu?"

15. De specialbeställda julkorten av dina egna foton föreställer dina hundar (med eller utan människor).

Link to comment
Share on other sites

Vanvittig bra! :) Ha-ha! Det er faktisk det inntrykket jeg har av mange hundefolk. Og sikkert det inntrykket mange har av meg (sånn sett bort i fra at jeg ikke her hus, bil og barn.. helt enda..:))

Hundefolk er ikke som andre!

Link to comment
Share on other sites

Hehe...jeg kjenner meg igjen i de fleste punktene her.. :P

Det meste i mitt liv dreier seg om hund og hunderelaterte ting..

For eksempel..

Ser jeg en mann sammen med en hund, må den mannen være UTROLIG kjekk hvis jeg i det hele tatt skal legge merke til hvordan han ser ut.. (..og jeg er single.. :) ) <_< Men hunden hans gransker jeg nøye.. :rolleyes:

Jeg jobber på et hotell, i restaurant/bar, og gjestenes prat går meg oftest hus forbi...men hører jeg ord som f.eks. "(hann-)hund", "tispe", "valp", "parring" ( :blush: ), så spisser jeg ørene.. :)

Når jeg er på butikken, legger jeg sjelden merke til hva andre kunder kjøper...men ser jeg en sekk med butikk-tørrfor i vogna deres, så må jeg ta meg sammen for ikke å starte en fordiskusjon..

Jeg har bæsjeposer og godbiter i de fleste jakke/bukse-lommene.

Jeg kjøper meg veldig sjelden fin-klær, men leter alltid etter praktiske og gode turklær. Buksene mine handler jeg for det meste på Felleskjøpet og Wistex. :P

All ekstra kapital blir brukt på ting til hundene, utstillinger osv.

Like før jeg fikk min første hund, kjøpte vi oss stasjonsvogn, enda vi hadde kjøpt ny bil året før.. Den passa bare ikke til en Berner.. :)

Jeg kunne ha ramsa opp en hel del flere ting, men det får holde...

Konklusjonen er at vi er vel litt smågale..i likhet med andre som brenner for sin store interesse...hva det nå måtte være.. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...