Jump to content
Hundesonen.no

Bilyd på hjertet


Dina

Recommended Posts

Var hos vetten i dag for å gi hunden min vaksine og samtidig få tatt en litt grundig sjekk av ham. Jeg fikk litt sjokk når hun sa at det var en bilyd i hjertet. Fikk ikke summet meg nok til å spørre om alvoret i det osv. Han er en to år gammel bichon frise, og er ellers en glad og vilter liten krabat.Er det noen som vet noe om dette, eller kan henvise meg til et nettsted for mere informasjon?

Link to comment
Share on other sites

Bilyder blir vel satt i grader av alvorlighetsgrad. 1-4 om jeg har fått det med meg riktig.

En bilyd kan være alt eller ingenting. Om veterinæren ikke satte deg ned og forklarte alvorsgraden med dette, og at det har en effekt på din hunds helse med nødvendige tiltak, ville jeg faktisk ikke tatt det så alvorlig. Er bilyden liten har det nok ikke store effekten på hunden din. :whistle:

En telefon til veterinæren vil vel gi deg bedre svar på det du lurer på enn et nettsted kan. De kjenner jo hunden din. :P

Link to comment
Share on other sites

Kan ikke så mye om akkurat dette, men litt generelt er det jo: Be om å få utskrift av journalen din tilsendt, så du har det svart på hvitt hva veterinæren observerte/hørte og så videre. Les deg også litt opp, så du litt bedre "vet" hva du skal spørre om.

Snakk først med din veterinær, og spør om alt fra hvorfor/hvilke konsekvenser det har for hunden både nå og over tid (over mot høy alder), konsekvenser i forhold til for eksempel bedøvelse siden (hvis det skulle skje noe, kan det være kjekt å å vite før man gjør noe), om det er noe som kan gjøres etc, og om dette er konstant - eller om det vil bli verre?

Får du ikke "nok" svar, eller kanskje uansett, så be om en "second opinion" - ring en annen veterinær, fortrinnsvis en som "kan" hjerte og/eller din rase.

Jeg opplever det på bekjente som ikke er så "krevende" pasienter som jeg sjøl gjerne er (jeg vil/skal ha svar, og har hundreogørten spørsmål gjerne også :whistle: ) - så får de ofte ikke svar på spørsmålene de kanskje egentlig har, men ikke tør/kan spørre om. Ofte kan man ikke nok selv i utgangspunktet av anatomi/fysiologi, og det er ikke så lett alltid å spørre. Men man betaler så fett, så man får være litt krevende!

Leser du engelsk, står det litt her:

http://www.nerdbook.com/sophia/article1.html?num=88

http://www.bichonhealth.org/HealthInfo/CanineCardiac.asp (den amerikanske bichonklubbens hjemmeside)

http://www.bichonhealth.org/HealthInfo/CongenitalDefects.asp

Her er en norsk redegjørelse:

http://www.dyrlegenett.no/Hjertelidelser.htm

En homeopat anbefaler "styrkende" midler:

http://www.canis.dk/ekspertpanel/spmsvar.p...t=1&lang=dk

Fra en norsk diskusjon på Dyrenett:

http://forum.dyrenett.no/forum/showthread.php?p=976815

"Jeg har hatt 3 (rasenavn), alle har utviklet bilyd på hjertet......dessverre har alle tre dødd av dette, før de fyllte 4 år. Det finnes medisiner, som kan styrke hjertet og dermed forlenge livet. Ale ine har gått på dette. Det er det som er hovedbehandlingen forebyggende, samtidig som det er viktig å unngå overvekt og saltinntak. Hvis hunden begynner å vise symptomer på hjertesvikt, som hosting og væske i kroppen kan man få vanndrivende medisiner. Har hunden din noen symptomer da?"

og

"Men XX (hundens navn) har en bilyd i hjerte, vi har egentlig ikke tenkt noe på det siden dyrlegen sa dette var normalt for små hunder. Men (XX) var hos dyrlegen i begynnelsen av januar hvor det påpekes at denne ulyden blir bare værre og værre. Jeg fikk beskjed om å komme tilbake om noen uker for å ta en ultralyd av hjertet, blodprøver og EKG".

Så jeg hadde kanskje ikke "bare" slått meg til ro, før jeg hadde visst mer - og visst hva man kunne vente seg. Kanskje er det helt uskyldig, men det skader ikke å vite og spørre litt mer.

http://www.moss-avis.no/apps/pbcs.dll/arti...26020/1051/ABON

Her står det generelt om hund og hjertelidelser, og navnet på en spesialist også.

Link to comment
Share on other sites

Min hund (5 år) fikk konstantert bilyd på hjertet da hun var 1 år gammel, men veterinæren sa at det var uten betydning og jeg har ikke merket noe til dette senere. Ingen annen veterinær har heller påpekt det ved senere helsesjekk, så den "observasjonen" har gått i glemmeboka her i huset.

Link to comment
Share on other sites

Hyggelig for deg, Terrier. Men da jeg søkte, så kom jeg over et BARN som hadde fått konstatert bilyd på hjertet, mens allmennlegen sa det ikke var farlig i det hele tatt. Så trodde moren rett etterpå at barnet var allergisk på grunn av litt formsvikt, gikk til legen, og dermed var det full hjerteoperasjon to uker etter.

Så det "beviser" jo bare at det kan være fullstendig ufarlig - eller tilsvarende farlig, kanskje over sikt, og da hadde jeg kanskje valgt å sjekke litt mer ut før jeg slo meg til ro med at det er "bare" noe som helst. <_<

Link to comment
Share on other sites

Har selv vært utsatt for at dyrlegen har hørt bi lyd på hjerte, tok hunden til en annen dyreklinikk og der var det 3 dyrleger som sjekket hunden og fant ikke noe.

Har hørt det om flere, enkelte dyrleger har en tendens til å finne bi- lyder. Om de finner en lyd, så skal den gradere 1 - 5.

Sjekk hos en annen dyrlege du, så lenge hunden din er frisk og rask så ikke vær bekymret

Link to comment
Share on other sites

Hyggelig for deg, Terrier. Men da jeg søkte, så kom jeg over et BARN som hadde fått konstatert bilyd på hjertet, mens allmennlegen sa det ikke var farlig i det hele tatt. Så trodde moren rett etterpå at barnet var allergisk på grunn av litt formsvikt, gikk til legen, og dermed var det full hjerteoperasjon to uker etter.

Så det "beviser" jo bare at det kan være fullstendig ufarlig - eller tilsvarende farlig, kanskje over sikt, og da hadde jeg kanskje valgt å sjekke litt mer ut før jeg slo meg til ro med at det er "bare" noe som helst. <_<

Og derfor har jeg spurt andre veterinærer om dette når vi har vært til helsesjekk, men siden bilyden har sett ut til å forsvinne, så er ikke det noe som opptar oss til vanlig. :)

Link to comment
Share on other sites

Mine foreldres Bichon fikk og konstantert bilyd på hjertet i ung alder... Han hadde og ett hjerte som vokste og ble fra ca 6-7 års alder medisinert for sine hjerteproblemer.

Som en bivirkning av dette (jeg vet fryktelig lite om dette, så jeg bare refererer det jeg har hørt) fikk han som gammel mann også vann i lungene som han ble medisinert mot... Først når han ble vel 13 år viste han tegn på sykdom, så han fikk slippe rett før 14-års dagen sin...

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk til dere alle sammen for svar. Jeg skal ta ham med til en annen vet å få en second opinion. Har for øvrig hatt kontakt med oppdretter, som sier at både bestemor( rask som en ungfole i en alder av 11 år), og en bror av min hunds mor har den samme bilyden. Så det er vel muligens en genfaktor med i bildet. Hun sa at ingen av dem var merkbart plaget av det. Jeg er i alle fall litt beroliget nå :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...