Jump to content
Hundesonen.no

hva er egentlig bra?


Zoey

Recommended Posts

Jeg satt å leste på en annen tråd her på forumet, "siste pølse med V&H" Og der kom det plutselig opp en diskusjon hvor det sies at V&H ikke bør brukes som fullfor??

Det sies også at hunder kan få stoore fettlagre rundt indre organer, nyresvikt osv..

Men så sies det jo også at tørrfor ikke er bra pga alt kornet i det..

Jeg kan selv alt for lite om råforing, og ønsker å lære mer, men blir jo kjempeforvirra når det kommer sånne innlegg..

Har selv en Whippet som hater tørrfor, hun spiser akkurat det hun må for ikke å daue, noe som resulterer i en tynn skranglete hund med lite energi..

Når hun har vært foret på V&H set hun godt ut.. Burde ikke det være nok at dyret ser bra ut, blank pels, myke poter, klare øyne og masse masse deilig energi å bruke på lek og trening, eller kan det da ligge usynlige og livsfarlige "skader" under fasaden og lurer..?

Hjelp meg nå, en eller annen, for hjernen min har gått helt i stå den når det gjelder foring av hund :icon_redface:

Link to comment
Share on other sites

Vom & Hundemat *er* et fullfor, mange tenker nok på det gammel V&H sakene som ikke var det. Brukt V&H som fullfor siden Lockheed var 4mnd gammel og vi har aldri angret eller hatt problemer.

Om det er noe man får nyresvikt av må det vel være stivelsen i tørrfor, opptil 36%! Sier seg selv at dette ikke er bra for hunden. For å ikke snakke om korn, vegetabilsk fett og proteiner. Råforing er animalsk, noe som er naturlig for hunden. Hunder er ikke alt-etere "egentlig", sjekk tenna til hunden din og du ser hva de er beregnet på.

Har aldri hørt om en hund som har fått nyresvikt eller fettlager rundt indre organer, derimot har min onkel mistet 2 hunder til nyresvikt/mage-problemer som begge var 5 år gammle, de brukte Labb tørrfor.

Ser hunden din flott ut, har bra med energi og har god allmenn tilstand så bør du være fornøyd, du sier jo selv at hunden nesten ikke spiser når det er tørrfor, sikkert ikke uten grunn - Kroppen sier ifra om hva den trenger og øker lysten til det, minsker lysten til ting som ikke er så bra eller ikke trengs, dette gjelder hunder også.

En av verdens eldste hunder, en hund fra Australia ble råforet, han ble 27år gammel.

En annen ting å tenke på er at kreft/tarmkreft er utrolig utbredt hos hunder i dag, det sies også at Kreft er en mangelsykdom, finnes det en forbindelse? Kanskje, jeg er hvertfall ikke villig til å fore på hunden min noe mindre enn optimalt! :icon_redface:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...