Jump to content
Hundesonen.no

kakadue


janne&kenny

Recommended Posts

Hei:)

jeg har noen spørsmål ang. kakadue som jeg håper noen kan svare meg på...

er det mulig å finne ut hvilket kjønn pappen er uten å gå til dyrlegen?

SKAL pappen spise sand? i buret mitt har jeg sprinkler i bunnen slik at jeg har ikke noe underlag. skal jeg da gi pappen sand i ei skål for at han skal spise det? noen sier det er farlig, mens andre sier det er viktig for tarmsystemet.. ??

jeg bor sammen med en veninne og hunden min. det er veldig rolig hjemme hos oss.. jeg sitter kanskje på pcen mens veninna mi leser. bør jeg sette på tven eller radio for at det skal være mer støy?

skal pappen vaksineres? jeg var hos dyrlegen å spurte, men han hadde ikke peiling på fugl...

Pappen sitter på dusjkabinettet mens jeg dusjer, men han får ikke så mye vann på seg.. hvordan kan jeg venne han til vann? han er 3 år om jeg ikke husker feil, men jeg tror ikke forrige eier badet han..

hvor lang tid pleier det å ta før fuglen føler seg hjemme? han virker litt skeptisk og kommer ikke ut av buret når døra er open i timesvis.. kanskje det er pga hunden? men det ser ut som han koser seg veldig når han først er ute :lol: han er veeeldig kosesyk og liker å sitte i fanget når jeg sitter å ser på tv:)

noen som har noen linker til kakadue? jeg har nakenøye kakadue.

hadde vert kjekt om dere kunne svare meg på noen av spørsmåla jallefall..

til slutt vil jeg si at jeg visste ikke at det var så kjekt med fugl:D

Link to comment
Share on other sites

ingen som kan svare meg???????

er det sant at jeg ikke kan ha kakaduen sammen med andre fugler? jeg vil ha en venn til dyret mitt... hvis jeg skal ha dvergpapegøye må jeg ha to stk i et annet bur.. men det kan jeg jo.. men vil gjerne høre andre fugler... kanarifuglen blir ikke tam og trenger ikke så mye oppmerksomhet, men jeg er redd at det kommer til å bli kjedelig med en kanarifugl. men kanskje det blir kjekt for kakaduen å høre på en annen fugl:)

Link to comment
Share on other sites

Eh jeg har ikke mye svar til deg, men kanskje jeg er med å dytte tråden slik at noen andre svarer :ahappy:

Du finner ut kjønn hos dyrelegen ja (noen fugler kan man vel se forskjell på, men jeg vet ikke hvordan det er med disse fuglene).

Kakadue er utrolig kule fugler :D

Hvorfor ikke få en til av samme type ?

Link to comment
Share on other sites

fordi det er ikke sikkert de går sammen. Kakaduene er veldig sjalu og det er ikke sikkert den går sammen med samme type. jeg henta to nymfeparakitter i går. vi får se om de klarer å holde hverandre med lag.

et spm til.

nymfeparakitt dama legger egg, men de er tomme... hva kan være grunnen til at de ikke parrer? liker de ikke hverandre? kanskje hannen er for liten? når eg hannen kjønnsmoden? andre grunner?

Jeg har funnet ut det jeg ville...

utrolig lite aktivitet her på fuglesonen.

Dobbeltpost & fjerning af link mod. Einstein&Charlie

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
  • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...