Gå til innhold
Hundesonen.no

Julemat


HHC

  

60 stemmer

  1. 1.

    • Ribbe
      13
    • Pinnekjøtt
      20
    • Julepølse/Medisterkaker
      8
    • Grandiosa
      2
    • Annet
      6
    • Lutefisk
      1
    • Kalkun
      8
    • Skinkestek
      2


Recommended Posts

Skrevet

Når jeg åpnet lokalavisa TA her om dagen var denne i den:

19pon_2908_desember_julemes.jpg

Ok jeg lo, men i tillegg så er det jo helt fælt at ca 1,4% av befolkningen spiser pizza på julaften spør du meg. Ca 56 000 personer det! :-/ Men så er det spørsmålene:

1. Hva spiser du på julaften? (poll)

2. Hvorfor, og hvem er de 1,4% som spiser grandisen?

Si gjerne i fra om det er flere alternativer som burde vært med :lol:

  • Svar 60
  • Created
  • Siste svar
Skrevet

1. Hva spiser du på julaften? (poll)

Pinnekjøtt

2. Hvorfor, og hvem spiser grandisen?

Tradisjon i famillien med pinnekjøtt. Men jeg har en bror som spiste grillet kylling fram til han ble voksen. I min famillie er Kalkun en god nr.2 om det ikke hadde blitt pinnekjøtt (Vi har kalkun på nyttårsaften)

Skrevet

Ser spml 2 ble litt dårlig formulert, har endret det nå.

Det skal være hvem dere tror er de 1,4% - hvilke typer mennesker liksom.

Skrevet

Pinnekjøtt :P

Eller, skal ha ribbe i år da, for andre gang på 19 år.. Men skal ha pinnekjøtt på 1.juledag :lol:

Skrevet

Jeg krysset av på pinnekjøtt da det er dette jeg er mest glad i men vi har jo; pinnekjøtt, ribbe, medisterkaker, noe sånne andre kjøttkaker aner ikke hva det heter og før vi begynte å feire jul på hytta hadde vi også sånn fisk, lutefisk heter det vel.

Grunnen for at vi har så mye forskjellig er at mamma er fra oslo og vil ha ribbe, pappa er fra vestlandet og vil ha pinnekjøtt, bestemor, bestefar og tante vil ha lutefisk og søsteren min, kusinen min og ungene der er veldig glade i medisterkake og sånn annen og da må jo de få det :lol: Hmm de som spiser grandiosa er kanskje de som ikke har noe spesielt for jula/julematen og derfor ikke stresser med det, eller kanskje de som rett og slett ikke har råd til ordentlig julemat også kanskje de som er veldigveldig glad i grandiosa og spiser dette ved alle høytider? Nei jeg aner egentlig ikke hvordan type folk det er jeg :P

Skrevet

Ribbe eller pinnekjøtt her. Jeg tror det er mange, mange ensomme mennesker på julaften, enslige eller par uten noe særlig familie, og da er det ikke noe gøy å spise mat som for de aller, aller fleste bringer minner og familie og sånt. Eller kanskje man har elendige minner fra barndommenes jul, og ønsker å komme lengst mulig bort fra de som mulig.

Skrevet

1. Hva spiser du på julaften? (poll)

Sosisser og stekt medisterpølse med tilbehør. Siden jeg spiser hverken ribbe, pinnekjøtt eller lutefisk, blir det "kjedelige" pølser på meg. Skal prøve meg på en hjortestek i løpet av året, og blir det veldig vellykket, så kan det hende det blir litt nye tradisjoner i matveien her.

2. Hvorfor, og hvem er de 1,4% som spiser grandisen?

Nå stopper faktisk ikke verden opp, selv om det er julaften. Noen leser til eksamen, andre jobber, mens noen feirer faktisk ikke jul av forskjellige årsaker. Så hvorfor ikke grandis om man har lyst på det?

Skrevet

Hos er er det alltid ribbe, medisterpølser og medisterkaker. Jeg vil gjerne ha pinnekjøtt, men blir nedstemt siden resten av familien ikke spiser lam...

Forøvrig synes jeg Nirm hadde et godt poeng. Det er faktisk ikke alle som kan prioritere julen, noen feirer ikke, og noen sitter alene osv. Litt stusselig å lage festmåltid til en person kanskje?

Og 1,4 % er da ikke mye?

Skrevet
Hos er er det alltid ribbe, medisterpølser og medisterkaker. Jeg vil gjerne ha pinnekjøtt, men blir nedstemt siden resten av familien ikke spiser lam...

Forøvrig synes jeg Nirm hadde et godt poeng. Det er faktisk ikke alle som kan prioritere julen, noen feirer ikke, og noen sitter alene osv. Litt stusselig å lage festmåltid til en person kanskje?

Og 1,4 % er da ikke mye?

Njaa, i forhold til juletradisjoner og slikt i dette landet syntes jeg jo egentlig det da..

Skrevet
Njaa, i forhold til juletradisjoner og slikt i dette landet syntes jeg jo egentlig det da..

Hva med alle som ikke er etnisk norske? De færreste av dem feirer jul... Og dersom man tenker på muslimer, kan de jo faktisk ikke spise ribbe, medisterpølser og kaker. Og hvorfor lage mat som ikke tilhører deres tradisjon? Og det ER faktisk en del som ikke er etnisk norske i Norge, og som derfor ikke feirer tradisjonell norsk jul.

Skrevet
Hva med alle som ikke er etnisk norske? De færreste av dem feirer jul... Og dersom man tenker på muslimer, kan de jo faktisk ikke spise ribbe, medisterpølser og kaker. Og hvorfor lage mat som ikke tilhører deres tradisjon? Og det ER faktisk en del som ikke er etnisk norske i Norge, og som derfor ikke feirer tradisjonell norsk jul.

Og siden man ikke feirer jul er grandiosa naturlig?

Grandiosa er vel ikke typisk muslim mat heller? Trodde de helst skulle ha all man laget selv ovs..

Skrevet

Vi varierer litt faktisk. Før hadde vi alltid ribbe, så hadde vi en periode med lutefisk, de senere årene har vi hatt rømmegrøt. Noen ganger har det også vært pinnekjøtt. Uansett så bruker vi å være gjennom alle disse rettene i løpet av mellomjula. Jeg spiser derimot ingen av delene..:P Tør jeg si hva jeg spiser da?

Nei, det er ikke Grandiosa, kan ikke fordra det. Spiser...damdidam... ris, sweet and sour saus, svinekjøtt og salat. Det er det absolutt beste jeg vet, og det er jo det juleaften handler om :lol: Nå skal det sies at jeg er svært kresen på mat da..

Skrevet

I fjor hadde vi det veldig travelt på julaften på formiddagen, da varmet vi opp to grandiosa til lunch :P

Ellers spiser vi ribbe og sosisser :lol:

Skrevet
I fjor hadde vi det veldig travelt på julaften på formiddagen, da varmet vi opp to grandiosa til lunch :P

Ellers spiser vi ribbe og sosisser :lol:

sossiser er på norsk? :P

Men helledussen alle varmer seg vel en grandis innimellom? Men som selve julematen liksom? :-/

Skrevet
sossiser er på norsk? :lol:

Men helledussen alle varmer seg vel en grandis innimellom? Men som selve julematen liksom? :-/

Sossiser er jo sossiser. De små pølsene?!

Skrevet
Njaa, i forhold til juletradisjoner og slikt i dette landet syntes jeg jo egentlig det da..

For mange er 24. desember en helt normal hverdag eller helgedag. Bortsett fra at butikkene stenger litt tidligere da. På en normal hverdag spiser mange grandis, så hvorfor ikke den 24.12? Dersom man ikke feirer jul, hva er forskjellen mellom 24.12 og 24.4? For du hadde vel ikke reagert om noen hadde spist grandis 24.4? Skal man velge menyen etter hva "alle andre" spiser? Andre relgioner har andre høytider de feirer. Og de har sikkert sine variasjoner av tradisjonell mat da. Er vi rare/ensomme/you name it, om vi spiser grandis den dagen, selv om vi ikke tilhører den relgionen? Litt sneversynt å tru at alle andre feirer jul med de mattradisjonene vi har, bare fordi vi gjør det selv.

24. desember i år er middagsmenyen bestemt til salat og omelett her i huset faktisk. Som jeg nevnte, så stopper ikke landet opp, selv om enkelte sitter til tider med den trua. Det er ganske mange som må jobbe julaften, også ettermiddag/kveld, og for alle er ikke diger julemiddag det som frister mest da.

Skrevet

Jojo, for all del.. At noen gjør det skjønner jeg jo. Men om man regner 4mill her i landet er det ca 60 000 pers som gjør det, og vi er jo flere enn det... At noen gjør det skjønner jeg, men selv om dette er bare tall var det høyere enn jeg trodde.. Dessuten - grandis? Hva med fjorland? ;D

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...