Gå til innhold
Hundesonen.no

Julemat


HHC

  

60 stemmer

  1. 1.

    • Ribbe
      13
    • Pinnekjøtt
      20
    • Julepølse/Medisterkaker
      8
    • Grandiosa
      2
    • Annet
      6
    • Lutefisk
      1
    • Kalkun
      8
    • Skinkestek
      2


Recommended Posts

Når jeg åpnet lokalavisa TA her om dagen var denne i den:

19pon_2908_desember_julemes.jpg

Ok jeg lo, men i tillegg så er det jo helt fælt at ca 1,4% av befolkningen spiser pizza på julaften spør du meg. Ca 56 000 personer det! :-/ Men så er det spørsmålene:

1. Hva spiser du på julaften? (poll)

2. Hvorfor, og hvem er de 1,4% som spiser grandisen?

Si gjerne i fra om det er flere alternativer som burde vært med :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 60
  • Created
  • Siste svar

1. Hva spiser du på julaften? (poll)

Pinnekjøtt

2. Hvorfor, og hvem spiser grandisen?

Tradisjon i famillien med pinnekjøtt. Men jeg har en bror som spiste grillet kylling fram til han ble voksen. I min famillie er Kalkun en god nr.2 om det ikke hadde blitt pinnekjøtt (Vi har kalkun på nyttårsaften)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg krysset av på pinnekjøtt da det er dette jeg er mest glad i men vi har jo; pinnekjøtt, ribbe, medisterkaker, noe sånne andre kjøttkaker aner ikke hva det heter og før vi begynte å feire jul på hytta hadde vi også sånn fisk, lutefisk heter det vel.

Grunnen for at vi har så mye forskjellig er at mamma er fra oslo og vil ha ribbe, pappa er fra vestlandet og vil ha pinnekjøtt, bestemor, bestefar og tante vil ha lutefisk og søsteren min, kusinen min og ungene der er veldig glade i medisterkake og sånn annen og da må jo de få det :lol: Hmm de som spiser grandiosa er kanskje de som ikke har noe spesielt for jula/julematen og derfor ikke stresser med det, eller kanskje de som rett og slett ikke har råd til ordentlig julemat også kanskje de som er veldigveldig glad i grandiosa og spiser dette ved alle høytider? Nei jeg aner egentlig ikke hvordan type folk det er jeg :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ribbe eller pinnekjøtt her. Jeg tror det er mange, mange ensomme mennesker på julaften, enslige eller par uten noe særlig familie, og da er det ikke noe gøy å spise mat som for de aller, aller fleste bringer minner og familie og sånt. Eller kanskje man har elendige minner fra barndommenes jul, og ønsker å komme lengst mulig bort fra de som mulig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1. Hva spiser du på julaften? (poll)

Sosisser og stekt medisterpølse med tilbehør. Siden jeg spiser hverken ribbe, pinnekjøtt eller lutefisk, blir det "kjedelige" pølser på meg. Skal prøve meg på en hjortestek i løpet av året, og blir det veldig vellykket, så kan det hende det blir litt nye tradisjoner i matveien her.

2. Hvorfor, og hvem er de 1,4% som spiser grandisen?

Nå stopper faktisk ikke verden opp, selv om det er julaften. Noen leser til eksamen, andre jobber, mens noen feirer faktisk ikke jul av forskjellige årsaker. Så hvorfor ikke grandis om man har lyst på det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hos er er det alltid ribbe, medisterpølser og medisterkaker. Jeg vil gjerne ha pinnekjøtt, men blir nedstemt siden resten av familien ikke spiser lam...

Forøvrig synes jeg Nirm hadde et godt poeng. Det er faktisk ikke alle som kan prioritere julen, noen feirer ikke, og noen sitter alene osv. Litt stusselig å lage festmåltid til en person kanskje?

Og 1,4 % er da ikke mye?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hos er er det alltid ribbe, medisterpølser og medisterkaker. Jeg vil gjerne ha pinnekjøtt, men blir nedstemt siden resten av familien ikke spiser lam...

Forøvrig synes jeg Nirm hadde et godt poeng. Det er faktisk ikke alle som kan prioritere julen, noen feirer ikke, og noen sitter alene osv. Litt stusselig å lage festmåltid til en person kanskje?

Og 1,4 % er da ikke mye?

Njaa, i forhold til juletradisjoner og slikt i dette landet syntes jeg jo egentlig det da..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Njaa, i forhold til juletradisjoner og slikt i dette landet syntes jeg jo egentlig det da..

Hva med alle som ikke er etnisk norske? De færreste av dem feirer jul... Og dersom man tenker på muslimer, kan de jo faktisk ikke spise ribbe, medisterpølser og kaker. Og hvorfor lage mat som ikke tilhører deres tradisjon? Og det ER faktisk en del som ikke er etnisk norske i Norge, og som derfor ikke feirer tradisjonell norsk jul.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva med alle som ikke er etnisk norske? De færreste av dem feirer jul... Og dersom man tenker på muslimer, kan de jo faktisk ikke spise ribbe, medisterpølser og kaker. Og hvorfor lage mat som ikke tilhører deres tradisjon? Og det ER faktisk en del som ikke er etnisk norske i Norge, og som derfor ikke feirer tradisjonell norsk jul.

Og siden man ikke feirer jul er grandiosa naturlig?

Grandiosa er vel ikke typisk muslim mat heller? Trodde de helst skulle ha all man laget selv ovs..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi varierer litt faktisk. Før hadde vi alltid ribbe, så hadde vi en periode med lutefisk, de senere årene har vi hatt rømmegrøt. Noen ganger har det også vært pinnekjøtt. Uansett så bruker vi å være gjennom alle disse rettene i løpet av mellomjula. Jeg spiser derimot ingen av delene..:P Tør jeg si hva jeg spiser da?

Nei, det er ikke Grandiosa, kan ikke fordra det. Spiser...damdidam... ris, sweet and sour saus, svinekjøtt og salat. Det er det absolutt beste jeg vet, og det er jo det juleaften handler om :lol: Nå skal det sies at jeg er svært kresen på mat da..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I fjor hadde vi det veldig travelt på julaften på formiddagen, da varmet vi opp to grandiosa til lunch :P

Ellers spiser vi ribbe og sosisser :lol:

sossiser er på norsk? :P

Men helledussen alle varmer seg vel en grandis innimellom? Men som selve julematen liksom? :-/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Njaa, i forhold til juletradisjoner og slikt i dette landet syntes jeg jo egentlig det da..

For mange er 24. desember en helt normal hverdag eller helgedag. Bortsett fra at butikkene stenger litt tidligere da. På en normal hverdag spiser mange grandis, så hvorfor ikke den 24.12? Dersom man ikke feirer jul, hva er forskjellen mellom 24.12 og 24.4? For du hadde vel ikke reagert om noen hadde spist grandis 24.4? Skal man velge menyen etter hva "alle andre" spiser? Andre relgioner har andre høytider de feirer. Og de har sikkert sine variasjoner av tradisjonell mat da. Er vi rare/ensomme/you name it, om vi spiser grandis den dagen, selv om vi ikke tilhører den relgionen? Litt sneversynt å tru at alle andre feirer jul med de mattradisjonene vi har, bare fordi vi gjør det selv.

24. desember i år er middagsmenyen bestemt til salat og omelett her i huset faktisk. Som jeg nevnte, så stopper ikke landet opp, selv om enkelte sitter til tider med den trua. Det er ganske mange som må jobbe julaften, også ettermiddag/kveld, og for alle er ikke diger julemiddag det som frister mest da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jojo, for all del.. At noen gjør det skjønner jeg jo. Men om man regner 4mill her i landet er det ca 60 000 pers som gjør det, og vi er jo flere enn det... At noen gjør det skjønner jeg, men selv om dette er bare tall var det høyere enn jeg trodde.. Dessuten - grandis? Hva med fjorland? ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...