Gå til innhold
Hundesonen.no

drikker mye, spiser kull osv


PsychoLynx

Recommended Posts

Bridie ble sterilisert for litt over 1 mnd siden. Hu kom seg igjen fort, såret grodde veldig bra, og da stingene ble tatt var det full fres i skogen med engang.

For 2-3 uker siden fikk Bridie lammekoteletter til mat noen dager, og i forbindelse med dette syns jeg hun drakk veldig mye vann. Men jeg konkluderte med at det var maten som var grunnen. Men, i ettertid, da hu nå kun får vom og hundemat igjen, så har drikkinga fortsatt å øke, og det er nå såpass mye at hu tømmer begge husets vannkopper i løpet av dagen. Litt vanskelig å måle nøyaktig, men tipper det dreier seg om 1,5 l, MINST... Før operasjonen drakk hu kanskje 3-4 dl om dagen vil jeg anta.

I tilegg har hu begynt å spise kull fra ovnen. dette KAN jo selvfølgelig være årsaken til drikkinga også da. Uten at jeg vet dette sikkert. Hu rensker gulvet foran ovnen for kullrester om det faller ut noe. Har ikke sett hu har tatt varmt kull enda...

Var innom veterinæren idag, og de anbefaler å ta en urinprøve med tanke på diabetes, så vi skal få til det i løpet av uken. Men jeg glemte å nevne kullet for dem.

Er det noen som har noen formeninger?

I tilegg til dette har Bridie gått tilbake til stadiet hun var på når hun kom til oss. Alt som ble trent på siden hu kom, er blitt "glemt" etter steriliseringen virker det som. Men dette er vel vanlig kanskje?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som jeg nevnte på sms, så kan hunder drikke 1 dl + pr kg kroppsvekt før det pleier å bli krise. (Nettopp vært gjennom en periode med målig av væskeintak på Knøttis.) Siden B spiser kull, så vil jeg tippe at det er en ganske logisk forklaring på økt drikke. Du kan jo ta en kjapp test med kullet da. Droppe å fyre i peisen eller vær hypernøye med å fjerne alle kullbiter i noen dager og se om vannintaket reduseres.

Men, du skriver at hun har endret adferd også, det kan jo ha en sammenheng og da er det straks verd å spandere noen kroner på en urinprøve ol. for å utelukke ting.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

i går sa jeg nei hver gang jeg så hu spiste kull, og da drakk hu faktisk mindre også.. Så anser nok muligheten der for at det var kullet som utgjorde drikke biten.

Ang atferdsforandring så tror nok både jeg og veterinæren at dette kommer av steriliseringen. Så inntil videre så legger jeg urinprøven på is (mulig jeg ombestemmer meg i morra, men NÅ legger jeg den på is:P), så får vi heller se åssen det går.

Nå er vesle frøken snupp nybadet, nyklipte og filte klør og børstet! Alt klart til å møte tidligere eier med datter på lørdag :lol: Så mangler det vel bare at hu finner sg noe dritt å rulle seg i på tur i morra da... <_<

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
    • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...