Jump to content
Hundesonen.no

Sliten og overarbeidet PC


Vala

Recommended Posts

Maskinen min har det jammen ikke godt for tiden. Det tar en evighet før programmene åpnes og den sukker og stønner høylytt.

Jeg vil ikke ha noe pes for gamle modeller eller feil merke ( -> Scorpionen :lol:)

Men, hva heter nå igjen de forskjellige tingene man kan laste ned og få ryddet opp med?

Jeg har seff antivirus program, denne hjelper jo lite i denne forbindelsen men tenkte at jeg skulle nevne det iaf.

Videre har jeg:

Spybot- Search and destroy

AdAware

Mente det var noe som het "reg" et eller annet... husker ikke helt..

Har noen en link til en fiiiin oppslagsliste på nettet, over hva man kan gjøre, så er det også helt toppers!

Link to comment
Share on other sites

Ta en titt på denne:

http://baregratis.start-1.info/?p=443

Her står det litt om annen rydding som kan gjøres, ikke bare fjerning av spyware/adware. Det er ikke alltid bare slike programmer som gjør at ting går tregt på gamle pc-er. Det kan være at det er for mye som startes ved oppstart (ligger i oppstartsmeny), for mange temporære filer m.m. Denne artikkelen beskriver mye av dette.

Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

* Du har grei beskyttelse mot spyware og virus

* http://www.ccleaner.com/ fjerner det meste av unødvendig skrot

* Kjør en diskdegfragmentering - Start - kjør - skriv: dfrgui.exe / Trykk Enter

* Slå av visuelle effekter i windows:

1. Åpne Systemegenskaper (Start → Kjør → skriv inn sysdm.cpl → klikk OK).

2. Gå til kategorien Avansert og klikk Innstillinger under Ytelse.

3. I kategorien Visuelle effekter klikk på Egendefinert.

4. Fjern merket for alle elementene i listen bortsett fra disse:

- Bruk skygger for ikonnavn på skrivebordet

- Bruk vanlige oppgaver i mapper

- Bruke visuelle stiler på vinduer og knapper

- Kantutjevning på skjermskrifter

- Menyer tones eller glir inn

- Vis innhold i vindu ved flytting

- Vis skygger under musepekeren

5. Klikk OK og OK på nytt.

Undersøk om du kan skaffe deg mer minne, har du en stasjonær eller bærbar ? Hva har du i Minne idag? Hva slags operativsystem har du?

Link to comment
Share on other sites

Ta en titt på denne:

http://baregratis.start-1.info/?p=443

Her står det litt om annen rydding som kan gjøres, ikke bare fjerning av spyware/adware. Det er ikke alltid bare slike programmer som gjør at ting går tregt på gamle pc-er. Det kan være at det er for mye som startes ved oppstart (ligger i oppstartsmeny), for mange temporære filer m.m. Denne artikkelen beskriver mye av dette.

Lykke til!

Ja, det er nemlig det som irriterer meg. At det altså ikke bare er spyware/adaware som sinker prosessen. Det har jeg nemlig grei kontroll på.. Men tusen takk for linken, den skal tittes mer nærme på!

*klippet*

Undersøk om du kan skaffe deg mer minne, har du en stasjonær eller bærbar ? Hva har du i Minne idag? Hva slags operativsystem har du?

Hallais E.

Jeg har en bærbar. Dell Inspiron 6000. Den kjører på XP - Home Edition 2000. Vedr. minne så er den 1.6 GHz prosessor og så står det 512 mb ram... Men eh.. kan det stemme da? Det hørtes jo jæ** lite ut :S Men dette fant jeg under egenskaper (høyreklikk "min datamaskin"), det må da være noe feil her??

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det ER vanvittig slitsomt med valp. Fire år etter første hund var jeg fortsatt ikke klar for valp igjen, vi fikk det likevel, og nå blir det garantert omplassering om vi skal ha hund igjen. Du vil lære deg å se tegnene og tidene der hunden må gjøre fra seg. Pass på å gå ut ofte nok. Jeg pleier å gå ut minimum annenhver time med valp, kanskje oftere hvis de drikker mye rett etter å ha kommer inn osv. La ham undersøke i eget tempo ute, det er ikke viktig å gå tur i denne alderen. Lek og belønn med godbiter ute, all kontakt og interesse, for deg eller andre ting. Det er viktig å ikke gi hunden oppmerksomhet hele tiden også, så den greier å legge seg ned og slappe av. Han kan godt ligge sammen med deg på fanget, i sofaen, sengen eller hvor det nå er, men pass på at det ikke skjer noe hele tiden. Det blir bedre, og det blir verre. Han vil lære å gjøre fra seg ute, og trenger ikke å følges med hele tiden. Men med alderen kommer nye utfordringer, hormoner, bjeffing, passeringer, innlæring av hverdagslydighet, og alt de finner på. Det tar noen år før du har en formet voksen hund og kan lene deg tilbake. Og jeg kan garantere deg at du vil lære mye på veien. Anbefaler at dere kommer dere på valpekurs så snart som mulig, der kan du også stille spørsmål og få hjelp og støtte til det som er vanskeligst. Lykke til!
  • Hei alle hundefolk. Har fått i hus en liten Dvergpuddel gutt på 9 uker, vært her i 4 dager nå. Kjenner at dette er veldig utfordrende og noe jeg ikke vet om jeg får til/ er ett sånt liv jeg vil ha.    Har lest, snakket med andre hundeeiere og lest mere om valp og hund, og puddel ofc. Men har aldri fått ett inntrykk om at det var så slitsomt og så hardt og utfordrende som jeg syns det er. Han er ikke vandt med å være ute, gjemmer seg i huset når han vil bæsje og tisser på kladd. Helt greit, all hans våkentid er jeg med han, og jeg er blitt ufattelig glad i han. Er bare mitt ansvar, min hund og det er min tid som skal gå til dette. Får litt hjelp av mamma, at hun ser til han når jeg er feks på do, steller meg eller trenger å sove en times tid.  Men dette er gått sykt inn på meg, jeg vet ikke om jeg klarer og om jeg mestrer det. Å vet ikke om denne følelsen blir å gå bort, han er en valp, og jeg vet at man ikke skal forvente noe av han, han biter, sutrer og er rolig som alle andre valper. Men det er meg, ikke han- haha. Trenger bare noen hjelpende ord, eventuelt noen råd, eventuelt at noen sier rett ut «lever han tilbake, det blir være senere»  Åh, håper at noen forstå mvh. Førstegangshundeeier  
  • Planen var jo egentlig lage et nytt flokktilskudd selv nå rundt nyttår, men det ble jo ikke noe av mår vi plutselig mistet Fern. Det ble litt tomt uten en svenskjävel i hus, så si hei til Ild, Ferns tantebarn! Hun er nå 12 uker (bilder fra 9-10 uker) og lever opp til navnet sitt 🔥
  • Hentet Aiko i helga, og er blitt så glad i han. Er mange tanker og ting jeg tenker på nå. Førstegangs hundeeier og er veldig spent på denne valpetiden. Liten Dvergpuddel gutt på 9 uker💙
  • Vri opp en vaskefille eller tyggeknute i vann og legg den i fryseren. Kulden lindrer kløen i tennene.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...