Jump to content
Hundesonen.no

Bilderedigeringsprogram til mac


Artemis

Recommended Posts

Helst gratis? :closedeyes: Har lett på nett, men enten er jeg blind eller usedvanlig dårlig til å lete... Noen anbefalinger? Det jeg har mest behov for er et program som kan redigere bildestørrelse, for har tilsynelatende ikke noe program på mac´en som kan gjøre dette... Sukk.

Link to comment
Share on other sites

Det var det ikke så helt enkelt å finne ut av, nei, det er nesten så jeg er glad jeg ikke kjøpte mac <_< .

Jeg tar alle mulige forbehold her fordi jeg ikke kjenner mac og ikke vet hvordan man installerer ting osv, men det ser ut til at du kan laste ned gimp her:

http://mac.softpedia.com/get/DTP-Prepress/Gimpapp.shtml

Link to comment
Share on other sites

Takk for hjelpen, ble klokere på hva jeg lurte på, men så dukket det opp nye problemer <_< Blir gal her. Altså: Jeg laster ned gimp. Får opp melding om at jeg ikke kan bruke gimp før jeg har fått Apples´s X11. Jeg laster ned Apple´s X11 men får ikke lov til å installere det fordi jeg har nyere programvare på maskinen allerede. Argh! :lol: Hva gjør jeg nå da? Kunne ønske jeg var et datageni!

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Let opp en applebutikk med adobe studentpakke... Det gjorde jeg og fikk 5-6 adobe programmer + dreamweaver til litt over 2000 kr. En dyr pakke, men normalt ville jo dette kostet kanskje 20 000 (bare photoshop koster vel borti 6-7000?)

Det funker iallefall kjempefint på min mac:)

Link to comment
Share on other sites

Photoshop elements er veldig bra, det er det jeg bruker selv. Lightroom er vel mer et slags "mørkerom" for digitale bilder, spesielt ifht konvertering av raw-filer. Jeg kan ikke så mye om det, men innbiller meg at det kanskje er litt på siden av dine behov. Photoshop elements er nok mer et allround-program. Det har redigeringsfunksjoner nesten tilsvarende photoshop, i tillegg har det gode muligheter for å katalogisere bildene. Men de koster vel også penger <_< .

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteheller etc langs gjerdet sånn at den ikke graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...