Jump to content
Hundesonen.no

Undulat - skal jeg kjøpe nå, eller vente?


Vilma

Recommended Posts

Gikk forbi en dyrebutikk i dag, og så noen veldig søte undulater der (eller alle er jo søte da). Da våknet undulatinnstinktet mitt til liv, og jeg tenkte kanskje å kjøpe en.

Dette hørtes kanskje veldig spontant og uoverveid ut, men det er det forsåvidt ikke, er godt vant med fugler, og har hatt 3 undulater opp gjennom årene. Så det blir ikke noe nytt jeg går til, så jeg lurer ikke på noe i den forstand.

Det som er nemlig, er at de på dyrebutikken ikke vet nøyaktig hvor gamle undulatene er, men de sier da at de fikk dem da de var leveringsklare for en uke siden. Hvor gamle er leveringsklare undulater? De undulatene vi har hatt kom til oss da de var 5 uker, og de har alle blitt utrolig tamme. Jeg vil jo selvsagt at undulaten jeg kjøper nå skal bli like tam, men siden det virker som om de er noe eldre, lurer jeg på om det er mulig i det hele tatt, eller om det løpet er kjørt. Vi har jo fått våre undulater før de har fått farge på nebbet, men den jeg så meg ut nå så man tydelig var en gutt. De sorte pannestrekene gikk alikevel helt ned.

Er det noen som har innspill, burde jeg vente til et nytt kull kommer, eller vil det omtrent bli det samme?

Det blir i såfall over helgen jeg kjøper den, men fortsatt er jeg litt usikker. Bur og alt er klart, så nå mangler bare fuglen..

Håper på svar :)

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
 • 3 weeks later...

han var nydelig :P .... :blink: .. Gratulerer. Vi hadde en helt lik undulat engang. Han het Kallle :P ... Og han var tam da vi kjøpte han :P ... Hvordan går det.. Hva gjør dere med undulater for at de skal bli tamme?

EDIT.. elsker undulater, men vil ikke ha nå, siden jeg bor i dette huset =/...Får vente til jeg flytter ut :P.. Er litt tryggere for selve fulen :P .. Og da skal jeg ha en blå gutt ved navn Kalle :P ... Gleder meg :P

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Vri opp en vaskefille eller tyggeknute i vann og legg den i fryseren. Kulden lindrer kløen i tennene.
  • Hei! Etter å ha vært uten hund en stund nå er tiden innen for å begynne planleggingen av neste, tenkt til 2025. Jeg har noen tanker om rase selv, eller rettere sagt det er flere raser som ikke er aktuelle. Hunden kommer til å leve i en familie på fire(to barn på 5 og 7 år) å ha mulighet til å enten være med på jobb eller være hjemme med den andre parten på hjemmekontor.  Hunden kommer til å få ca. 1 time med fysisk aktivitet hver dag, pluss mental trening retning av det vi skal drive med.  Planen min er å konkurrere i lydighet å håper vi klarer å klatre oppover i klassene. Ellers litt smeller og nosework på si.  Det er viktig for meg at hunden(rasen), selv om man selvfølgelig må ta høyde for individuelle forskjeller er en stødig og trygg hund som kan være med familien på det meste. Ønsker en hund som har høy samarbeidsevne. Det er også et stort pluss om den ikke flyr etter vilt i skogen. Størrelse og pels har ingenting å si.  Forslag til rase? 🙂
  • Jeg vet at svar mitt er preget av at vår tispe ble operert for halvannet uke siden. Så jeg vil ikke skremme deg. Men med løpetid og redusere matlyst så ville jeg fulgte nøye med på formen. For livmorbetenelse er skummelt.  Om dere er usikre så ta en telefon til vetrinær og spør.  Men det kan være så enkelt som nye hannhunder i nærheten.     
  • Hei Kløing i tennene er satt i gang for fullt, og tennene faller fortere enn jeg rekker å følge med føler jeg. Med det så kommer også BITING! 🥲 Finnes det noe jeg kan gi valpen min som kan hjelpe mot kløen? Han har et bein spesielt for kløe i tenna (Nylabone), men hendene til mor er mye morsommere å tygge på. I tillegg så får han vanlige tyggebein han kan kose seg med (de med kylling rundt). Er det også vanlig at de sover mindre på denne tiden? At det gjør vondt når voksentennene kommer ut, og at han ikke vil sove pga. det?
  • Jeg har nylig kjøpt meg valp selv og bor i leiebolig. Huseier har på en måte tatt en risk med å leie ut til meg som har katter og nå hund i tillegg, men jeg har gjort så godt jeg kan for å unngå skader. Valpen min hadde grinder, men han hatet å være i de (han liker å sove i gangen) så de er ikke veldig i bruk lenger. Han har ikke ødelagt noe som jeg har sett, og jeg har en relativt liten leilighet (45kvm) hvor han er avgrenset til stue, kjøkken og gang. Boden har han null tilgang til (lukket dør til enhver tid), badet har jeg grind til (han gikk i kattedoen) og soverommet får han kun være i på natten. Da har jeg mest mulig oversikt over han. Uhell på gulvet skjer, det gjelder bare å tørke det opp fortest mulig tenker jeg. Har du gulvtepper og hunden tisser på de så pass på at du lufter og sjekker at det er tørt under teppene, så unngår du skader i gulv. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...