Gå til innhold
Hundesonen.no

Hopping


maja80

Recommended Posts

Be folk om å snu ryggen til å bli helt passive når han hopper. Når alle fire benene er plantet på bakken/gulvet så gir de han oppmerksomhet. Hopper han igjen blir de passive igjen. Osv.. Kan ta en liten stund før hunden skjønner tegningen de første gangene, men etter hvert vil han ta hintet! lykke til, og hold ut! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

du gir jo ikke hunden oppmerksomhet NÅR den hopper. Hele poenget er jo at hunden skal få belønning når den er flink og lar vær å hoppe; ergo den får oppmerksomhet når den er flink og har alle fire benene på bakken..

Kommer til å ta mye lengre tid å få hunden til å skjønne hva den gjør galt hvis den ikke får oppmerksomhet uansett. Da kommer suget etter å få oppmerksomhet være der hele tiden. Da vil hunden komme til å hoppe mer. Tror jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

du gir jo ikke hunden oppmerksomhet NÅR den hopper. Hele poenget er jo at hunden skal få belønning når den er flink og lar vær å hoppe; ergo den får oppmerksomhet når den er flink og har alle fire benene på bakken..

Kommer til å ta mye lengre tid å få hunden til å skjønne hva den gjør galt hvis den ikke får oppmerksomhet uansett. Da kommer suget etter å få oppmerksomhet være der hele tiden. Da vil hunden komme til å hoppe mer. Tror jeg.

Jeg tror det har svært liten betydning for ivrige hunder i det hele tatt, jeg. Min hund ble for eksempel helt høyt oppi skyene av oppmerksomheten han fikk dersom han satt stille etter påhopp. Så med mindre tålmodigheten min (som forøvrig kan strekkes veldig langt) hadde vært evigvarende, kunne vi stått der en god stund og holdt på. Cluet var liksom bare å huke opp folk på gata som var lysten på å trene litt med deg. Hopper han, snu seg og snu seg igjen om hunden sitter og gå videre sammen. Om oppmerksomheten han fikk etter litt av lengden vi gikk ble for mye, gjentok vi. De skal jo ikke ha så himla høye forventninger til alle de møter heller.

Men hva som funker for oss, behøver ikke å funke for deg. Du og jeg og våres hunder er alle forskjellige individer, så det er bare å prøve seg frem til hva som kan passe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

*Tråkk på båndet så den ikke får hoppet

*Lær inn alternativ kommando Sitt som du gir i forkant av hoppingen og deretter belønner.

Å be ('fremmede') folk stå og la seg bli hoppet på av en svær sak og snu seg bort til de blir svimmel - jeg synes det blir en litt 'lettvindt' løsning som tar lang tid og går unødvendig utover omgivelsene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er noen folk som absolutt må hilse på. Og de kan man jo advare og si ifra om at hunden hopper og fortelle hva de skal gjøre. En annen metode er å ikke la noen hilse på til du har bukt med problemet. Vipsen sin metode er jo et alternativ hvis han er overivrig og har beina plantet et kvart sekund av gangen..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Egentlig veldig enig med Anebanana her...

Blir hunden belønnet med kos og hilsing av samme personen den hoppet på, lager hunden fort en kjede. Hoppe opp først, for så å sette seg og få kos...

Det beste er vel å alliere seg med flere, feks på kurs eller trening. Hopper hunden på noen, har den mistet sjansen til å hilse på denne personen for denne gang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sier som Vipsen, jeg - dette må du som hundeeier styre. Jeg, som er såpass opptatt av hunder, gidder IKKE være særlig tålmodig med andres bikkjer som hopper og herjer på meg, de åker fort ned - fortere, jo større de er og eldre de er. Men nå ser jeg gjerne på hunder hvem som er potensielle hoppere, så jeg holder ut hånden foran meg og sier litt strengt at de må bli på bakken, og så roser jeg heller.

Som eier er dette en av de tingene man må fikse mens valpen er liten nok til at folk orker å ha tålmodighet. Styr det sjøl, jeg antar du ikke slipper en voksen hund som hopper opp på alt og alle?, så hold i båndet, ros når den er på bakken, lær den en sitt, og så skal den belønnes rikelig og godt for at den blir på bakken.

Anebanana er også inne på noe vesentlig, nemlig hvor mye hundene plukker opp av det vi bedriver.

Minste hunden er avskyr forøvrig å bli hoppet og herjet på av valper. Han er hyggelig og søt så lenge de befinner seg på sine fire bein, og det er forbløffende å se hvordan en litt streng kroppsholdning, eller et knurr, eller litt kjeft, virker på det ALLER meste av valper. Men nå er det ikke HAN som kommer stormende bort til valpene heller - de oppsøker ham, da må DE oppføre seg. Kanskje litt å tenke på når man har valp, og alle vil hilse og dikke og lar valpen få gire seg opp? At man styrer også hilsingen på folk, så ikke opphissede "åååå såååå søøøøt"-stemmer girer valpen hinsides opp, kanskje også såpass intenst at den vil dempe litt gjennom å prøve å slikke i ansiktet, og får inn gode og "normale" hilsevaner på den måten?

Vipsens råd er det gode, gamle - og det funker. Bare husk på ros, ikke minst fra deg, når hunden faktisk BLIR på sine fire bein. Masse ros, men på en måte som gjør at den ikke "eksploderer" i glede - og prøver å hoppe opp igjen :)

Det er bra du gjør noe med det, det er mange - ikke minst barn - som kan bli veldig redde selv av en hyggelig og blid hund som hopper opp for å hilse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg tenker det må vera slitsomt å fortelle alle personer som du møter på at dei må snu seg rundt viss hunden hopper opp.

Så for å sleppe det, så tenker eg at ein mulighet må vera at med ein gong hunden setter i å hoppe opp, tar du hunden med deg og går vekk. Hunden får ikkje helse på personen viss den hopper opp. Og så prøver du igjen. Selfølgelig masse ros når hunden klarer å ha 4 bein i bakken..

Og når du tråkker på båndet lærer ikkje hunden at den ikkje skal hoppe opp, du tar rett og slett berre muligheten til å hoppe opp vekk..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Har bedt folk om å snu ryggen til, og ikke gi han noe oppmerksomhet når han hopper.. Det funker der og da, men neste gang man treffes er det på han igjen. Hvis jeg står å prater med noen og han begynner å kjede seg så begynner han å hoppe på meg. Jeg har prøvd alle tips med å snu meg og gå, få han til å sitte osv. Men tror jeg må få han til å sitte hver gang vi skal hilse på noen, ellers får han ikke hilse. Men hva gjør jeg når han begynner å hoppe på meg??

Buddy er en ivrig hund på 35 kg og større skal han bli så det er veldig slitsomt med denne hoppingen. Kanskje hvis jeg går ut av rommet uten en lyd hver gang han hopper.. Snur jeg ryggen til fortsetter han å hoppe. Og hvis jeg heller ikke skal gi han oppmerksomhet på hoppingen blir det vanskelig hvis jeg skal få han til å sitte. For da blir vell selve kommandoen en type oppmerksomhet..? :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og hvis jeg heller ikke skal gi han oppmerksomhet på hoppingen blir det vanskelig hvis jeg skal få han til å sitte. For da blir vell selve kommandoen en type oppmerksomhet..? :lol:

Sittkommandoen gir du selvsagt før hunden begynner å hoppe for så å belønne den når den sitter :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å få bukt med slik hopping handler jo faktisk også om lydighet da... at du faktisk SKAL kunne si til hunden at "nei, det er ikke lov".....

Om det handler om en stresset hund som driver aktiv hilsing for å smiske, en overglad hund som ikke kan styre seg, eller om det er en hund som rett og slett aldri ble helt oppdratt til å la være - så han har "lært" at "sånn hilser man".... det vet du jo best selv.

Men dette med å overse (sjekk forresten tråden om biting under valpepraten) tror jeg neppe "virker" nå - du har en 16 måneder gammel stor, vilter, og ja - faktisk - uoppdragen hannhund, som kanskje rett og slett har moro av å hoppe opp!? Han har jo "fått lov" til det lenge, siden du ikke har klart å få det vekk hittil - så det å overse er igjen ikke det rådet JEG ville anbefalt til denne hunden.

Er det ingen som du kan spørre om hjelp, som trener hund på hyggelig vis men som også kan vise deg hvordan du bør trene ham?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vil si at Buddy er en glad hund som rett og slett ikke klarer å styre seg. Han er blitt godt sosialisert fra dag en og er derfor like glad i mennesker som andre dyr. Han hopper ikke bestandig på folk, det skjer som oftest når han ikke har sett folk på en stund eller når han kjeder seg, og vil ha oppmerksomhet. Går på lydighetskurs en gang i uka, og der får jeg mange gode råd fra erfarne folk. Jeg trener på dette hver dag og ser allerede resultater, og det er godt! :icon_redface:

Jeg har aldri hatt hund før og ser selv at jeg har gjort en del feil da han var liten som jeg nå får svi for. Buddy er vell litt bortskjemt, og har fått litt for mye oppmerksomhet. Siden jeg er nå er blitt nødt til å overse han mer og ikke kose så mye så tror jeg han hopper på meg for å få oppmerksomhet. Men jo mer jeg overser han jo bedre oppfører han seg! Heldigvis er han veldig lærevillig, så jeg håper og tror at med trening hver dag så er dette problemet snart løst. :icon_redface:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg hadde tatt henne til en kiropraktor/rehab og fått en skikkelig gjennomgang. Er hun røntget (hofter/albuer/rygg)? Det KAN være hun har vondt, og rett å slett knurrer fordi hun er redd folk skal komme for nærme. Knurring er jo ett signal på at hun ønsker å være i fred.
    • Dette står på DKK's sider: Visse kategorier af hunde kan ikke udstilles: Hunde, der mangler den ene eller begge testikler (kryptorchister) kan ikke udstilles. (Testikler skal være normale og på normal plads). Undtagelse: For hunde, som har fået fjernet den ene eller begge testikler på grund af en skade eller sygdom, er det muligt at søge dispensation hos DKK. Dette foregår ved at søge om dispensation fra dopingreglerne ved at udfylde en særskilt dispensa- tionsansøgning, som ligger på DKK’s hjemmeside – link: https://www.dkk.dk/alle-emner/sundhed- og-sygdom/doping Sammen med dispensationsansøgningen skal der indsendes dokumentation for, at hunden har haft ”normale testikler på normal plads” før operationen. Dette kan være i form af en dyrlægeer- klæring eller dokumentation fra tidligere deltagelse på udstillinger eller prøver, hvor hundens te- stikelstatus er blevet tjekket. Herudover skal der vedlægges dokumentation fra en dyrlæge, hvor den præcise årsag til fjernelsen af den ene eller begge testikler fremgår. Det er kun i tilfælde af tilskadekomst eller alvorlig sygdom (f.eks. kræft), at hunden kan opnå dispensation, og det altid er op til DKK at vurdere, om den bag- vedliggende årsag og/eller den indsendte dokumentation er tilstrækkelig. Den dispensation, DKK kan give, gælder alene hundens mulighed for at deltage på en udstilling el- ler en prøve. Det vil sige, at dommeren ikke kan undlade at bedømme hunden eller diskvalificere hunden pga. testikelmangel. Det vil dog stadig være op til den enkelte dommer at vurdere, om der f.eks. er fejl (ud over testi- kelmangel), som ikke længere kan konstateres grundet indgrebet, så DKK vil aldrig kunne forud- sige, hvordan en hund, der mangler den ene eller begge testikler, vil blive bedømt. Kopi af dispensationen skal vedhæftes hundens tilmelding eller indsendes til arrangøren inden til- meldingsfristens udløb - og medbringes på selve udstillingen.
    • Dette står på SKK's sider: Detta gäller vid kastrering Här finner du svar på frågor om kastrerade hundar och deras rätt att delta vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Nationella Dopingkommissionen berättar vad som gäller. Kastrerad hanhund Kirurgiskt kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats kirurgiskt medges generell dispens att delta vid prov, tävling eller beskrivning. Detta innebär att ansökan om dispens inte behöver ske. Kemiskt (medicinskt) kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats genom medicinsk behandling medges inte dispens för deltagande vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning, oavsett bakomliggande orsak till behandlingen. I begreppet beskrivning innefattas olika former av mentaltest/-beskrivningar. För hanhund som kastrerats via medicinsk behandling råder 6 månaders karenstid innan deltagande återigen kan ske vid någon form av utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Har den kemiska kastrationen skett med chipimplantatet Suprelorin gäller 6 månaders karenstid utöver angiven verkningstid enligt FASS vet. Vilket innebär för; Suprelorin 4,7 mg: Verkningstid enligt FASS vet 6 mån + 6 mån karenstid = 12 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Suprelorin 9,4 mg: Verkningstid enligt FASS vet 12 mån + 6 mån karenstid = 18 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Observera att verkningstid samt karenstid kvarstår oförändrat även om hanhunden under denna period blir kirurgiskt kastrerad. Veterinärintyg för kirurgiskt kastrerad hanhund När veterinärintyg åberopas för en kastrerad hanhund ska detta vara utfärdat på av SKK godkänd blankett (se exempelvis F145 Sveriges Veterinärförbund eller motsvarande). Uppgifter som ska finnas med för att intyget ska accepteras är: ras, registrerat namn, registreringsnummer, ID-nummer, vad ingreppet avser, åtgärd, anledning till åtgärd och kommentar om testiklarnas utseende och placering Hva andre land sier, vet jeg ikke. Vil tro det er likt DKK.
    • Hei! Jeg har verdens snilleste hund på 1,5 år. En labrador. Jeg har hatt veldig lite problemer med henne og hun er en veldig omgjengelig hund. Hun har derimot det siste halve året begynt å av og til knurre når folk kommer for nærme henne når hun slapper av. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg mistenker at dette skjer når hun er sliten og overstimulert. Skjønner at hun selvfølgelig skal få lov til å ligge i fred når hun er sliten, men dette er ikke alltid like lett i praksis når hun knurrer selv når vi går forbi flere meter ved siden av henne. Hun legger seg også gjerne der folk er som under spisebordet, og kan knurre om en person går fra bordet og så kommer tilbake for å sette seg. Forsøkt å få henne til å legge seg andre plasser, men da kommer hun tilbake ikke lenge etterpå. Dette kan også skje på utsiden når hun ligger en plass (er uten bånd) og folk kommer forbi flere meter ved siden av. Hun har aldri glefset men knurrer og kan av og til gi et bjeff. Selv om personen som går forbi ikke går direkte mot henne, men bare forbi. Dette skjer som sagt ikke ofte, men ønsker gjerne tips til hva som er best å gjøre slik at man kan få en god løsning før det evt blir verre. Hun er ellers veldig glad i folk, og liker best å være helt oppi folk. Hun har ikke noe fast plass hun legger seg (som hun vokter f.eks) men det kan være hvor som helst. Noen som har noen tips, og tanker om at det kan være som jeg tenker at hun er sliten og at hun knurrer for å forsikre seg om at hun blir værende i fred? Visst jeg roper på henne og får henne bort fra der hun ligger knurrer hun ikke lengre, og oppleves som glad. 
    • Bruk kode "alrute15" for å få 15% rabatt på ruta, rutebånd, blindspots og targets hos Drammen Hundepark. Gyldig til 15. oktober 2024 https://www.nettbutikk.drammenhundepark.no/categories/rute
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...