Jump to content
Hundesonen.no

Export til USA


Inustaff

Recommended Posts

Er det mulig og få exportert en "stor valp" på snart 1 år til USA som ikke har noe rabies vaksiner osv?

-Siden Norge er rabiesfritt?

Noen som vet hva det ca vil koste med transport?Og hvem som reiser dit?

Hvordan gjør man med betaling ?

Betaler mottaker for hund og reise på forhånd slik at sender får betalt flyturen/buret som hunden reiser i osv før avreise?

Hvordan skjer dette?

All info mottas med stor takk!

Link to comment
Share on other sites

Vet ikke hvordan import reglene er i USA, men når det gjelder betaling, betalte jeg alt før hunden ble sendt fra Australia nå i september.

Betalte hund til oppdretter og kostnader for transport direkte til transport selskapet. :icon_redface:

I Australia var det ett selskap som bare holder på med transport av dyr, så det var supert, og de fiksa alt når det gjaldt den biten.

Betalte over bank, viktig da med noe som heter SWIFT kode og/eller IBAN nr og BIC kode, til den som skal ha pengene, hvis de skal overføres til utland..

Disse nummerene får man ved henvendelse til banken sin. :)

Vet ikke om dette var mye hjelp, men...

Link to comment
Share on other sites

Det kan være forskjellige import/vaksine-regler fra stat til stat i USA. Be valpekjøper undersøke hva som er gjeldende for akkurat den staten valpen skal til. Stort sett krever de at det er satt en rabies-vaksine, men krever ikke "bevis" for at det er dannet anti-kropper (hva pokker heter det på norsk?). Men viktig...hvis valpen skal mellomlande i USA, det går ikke alltid direktefly til akkurat "din" stat, man må mellomlande enten i Europa eller i USA, er det reglene i den staten den først kommer til som er gjeldende. Anbefaler mellomlanding i Europa.

Den skal også ha en veterinærattest, normalt ikke eldre enn 10 dager før avreise, men igjen, det er forskjell fra stat til stat. USA har et eget "helseskjema" for import som kan være greit å bruke, da får de alle opplysninger de vil ha. De kan være ganske firkantet i toll/import-seksjonen.

Du kan enten reise med valpen selv og betale overvekt på flyet eller du kan sende den med Trust. Første alternativ er definitivt billigere om du får tak i en rimelig billett til deg selv.

De er strikte på burstr, se hjemmesiden til Trust for hvordan måle hund/bur. Om du må bruke det største buret vær klar over at ikke alle innenlandsfly i USA tar den str, sjekk nøye på forhånd.

Håper dette var til hjelp og lykke til med exporten.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lenge siden jeg målte henne, men 50 - 55 ish cm høy og ca 20kg.    og som simira nevner så er det nok værre med butikker og sånt ja. Du får nok sitte på uteservering da. ☺️
  • Jeg kjøpte meg leilighet med slitemerker etter dyr. Er det parkett der kan du nesten banne på at det blir merker etter klør etterhvert uansett. Jeg har også leid ut leilighet til noen som skaffet seg valp mens de bodde der og der så vi ingenting på gulvet, men der var det også linoleum som stort sett tåler mer.    Utleier vet hvilken risk de tar tenker jeg når de leier ut til noen med dyr, og uhell kan skje den beste. Det er derfor man har depositum. Som utleier kan man også ha utleieforsikring som også eventuelt dekker sånt.    Som leietager så hadde jeg nok lagt opp til suksess med valpebinge/bur når jeg ikke kan følge med/til hjemme alene bruk. Jeg husker vi hadde beaglen løs på badet når han var liten for der var det mest hardført og minst ting å ødelegge. (Gikk løs på innholdet i bosset noen ganger da 🤮 ) Dog må man jo da ta hensyn til eventuelt gulvvarme og sånt da.   Hamstre inn diverse tygg og leker som er lov for hunden å eventuelt ødelegge når det klør i tennene og har lopper i blodet. Fylt kong/toppl/sodapup/lickimat, eventuelt også fryse dem er fint tidsfordriv for dem. Gå valpekurs også så får du hjelp også om det er noe du sliter med. Og også husk å lære valpen ro, ikke alle som helt klarer å finne roen selv når de er alene uten søsknene sine lengre. 
  • Gleder meg så på dine vegne! Og spent på hva du ender opp med! 😁
  • Har med hensikt leid eldre leilighet med noe slitasje fra før av med valp, og passet godt på at det ikke ble unødvendig slitasje selvsagt. (Nå som vi eier nesten ny bolig og hatt valp ser man bruksmerker veldig mye lettere for å si det sånn.) Synes ikke det er helt god dyrevelferd å la en valp være mer i binge enn løs, så noe slitasje må man regne med selv om man passer godt på. 
  • Tispen hadde stådager, sto for andre hannhunder, men ikke den utvalgte. Ble inseminasjon.  Har det noe å si for valpene? og kullet sånn i helhet? Er det negativt??  Hadde dere kjøpt fra denne tispen?  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...