Jump to content
Hundesonen.no

LANG rosa tråd som henger ut av dvergguramien!


Tinka-jenta-mi

Recommended Posts

Ja, det henger en rosa tråd ut av "baken" på den ene dvergguramien, jeg lurer på om ikke det er tarmen? Hva skal jeg gjøre? Må jeg avlive den, eller se hva som skjer? Har den det vondt?

-----------------------------------

Pjoh, nå er den ikke så lang lenger, er bare 1-2 cm lang nå. Fisken var slik i går kvled og, lurer på fælt på hva dette kan være?

*Dobbelpost, bruk redigeringsfunksjonen. Mod. Josie&Miriam*

Link to comment
Share on other sites

Tror nå fortsatt det er bare bæsj jeg da :rolleyes: hehe spesiellt hvis det detter av igjen.. nå er jeg ikke den glupeste på akvarie fisk, men husker gullfiskene mine var ivrige med og "gå på do" og da hang det ut i lange snorer..

Link to comment
Share on other sites

Sykdom hos fisk

"Endetarmsorm:

Endetarmsorm (Camallanus sp, m.fl). Parasitten henger ut fra tarmåpningen til smittede fisker, og er rødgrå. Vil trekke seg inn i tarmen igjen så snart fisken begynner å bevege seg. Smittede fisk er gjerne avmagret. Parasitten må ikke forsøkes fjernet med pinsett, da dette vil skade tarmen til fisken. I tilfeller med store mengder orm i tarmsystemet til fisken, vil fisken kunne få en knekk i ryggen etter hvert. Spesielt Guppy er utsatt for denne parasitten, men alle fisk kan rammes."

Om du forer med vanlig fiskemat pleier avføringen være mørkere enn rosa, min erfaring hvert fall.

Link to comment
Share on other sites

Uffda :S Jeg fòrer helt normalt, dvergguramien ser helt lik ut som den andre jeg har. De får flak et par ganger om dagen, også får de mygglarver en gang. Er det noe jeg kan gjøre for å kurrere dette på fisken? Får man kjøpt medisiner på dyrebutikken?

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Det kan være en bakterieinfeksjon, da...

:lol:

Eller så kan det hende at det har fulgt med parasitter i mygglarvene du forer med... (Selv fikk jeg med snegleegg sammen med frosne mygglarver en gang. Utrolig irriterende <_< )

Men hvis det er parasitter eller bakterier er det rart at ingen av de andre fiskene har samme symptomer... :unsure:

Du får kjøpt medisin på dyrebutikken, men ofte er det vanskelig for dem å vite hvilken medisin de skal selge til deg, hvis de ikke har sett fisken så de kan vite akkurat hva den feiler.

Håper det går bra :P

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lenge siden jeg målte henne, men 50 - 55 ish cm høy og ca 20kg.    og som simira nevner så er det nok værre med butikker og sånt ja. Du får nok sitte på uteservering da. ☺️
  • Jeg kjøpte meg leilighet med slitemerker etter dyr. Er det parkett der kan du nesten banne på at det blir merker etter klør etterhvert uansett. Jeg har også leid ut leilighet til noen som skaffet seg valp mens de bodde der og der så vi ingenting på gulvet, men der var det også linoleum som stort sett tåler mer.    Utleier vet hvilken risk de tar tenker jeg når de leier ut til noen med dyr, og uhell kan skje den beste. Det er derfor man har depositum. Som utleier kan man også ha utleieforsikring som også eventuelt dekker sånt.    Som leietager så hadde jeg nok lagt opp til suksess med valpebinge/bur når jeg ikke kan følge med/til hjemme alene bruk. Jeg husker vi hadde beaglen løs på badet når han var liten for der var det mest hardført og minst ting å ødelegge. (Gikk løs på innholdet i bosset noen ganger da 🤮 ) Dog må man jo da ta hensyn til eventuelt gulvvarme og sånt da.   Hamstre inn diverse tygg og leker som er lov for hunden å eventuelt ødelegge når det klør i tennene og har lopper i blodet. Fylt kong/toppl/sodapup/lickimat, eventuelt også fryse dem er fint tidsfordriv for dem. Gå valpekurs også så får du hjelp også om det er noe du sliter med. Og også husk å lære valpen ro, ikke alle som helt klarer å finne roen selv når de er alene uten søsknene sine lengre. 
  • Gleder meg så på dine vegne! Og spent på hva du ender opp med! 😁
  • Har med hensikt leid eldre leilighet med noe slitasje fra før av med valp, og passet godt på at det ikke ble unødvendig slitasje selvsagt. (Nå som vi eier nesten ny bolig og hatt valp ser man bruksmerker veldig mye lettere for å si det sånn.) Synes ikke det er helt god dyrevelferd å la en valp være mer i binge enn løs, så noe slitasje må man regne med selv om man passer godt på. 
  • Tispen hadde stådager, sto for andre hannhunder, men ikke den utvalgte. Ble inseminasjon.  Har det noe å si for valpene? og kullet sånn i helhet? Er det negativt??  Hadde dere kjøpt fra denne tispen?  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...