Jump to content
Hundesonen.no

Holder på å lære Mike å rydde


Turnip

Recommended Posts

I den siste tiden, så har jeg prøvd å lære Mike å rydde inn lekene sine og putte de i lekekassen sin. Dette syns han er kjempeartig, og er ganske flink faktisk, men han rydder opp en haug av andre ting som ikke skal oppi lekekassa si, hvordan lærer jeg at det skal oppi kassen men ikke det? Skal jeg la vær å klikke når han prøver å putte sofaputen i lekekassa?? Han gjør det jo på en måte riktig, men vil ikke at han skal rydde opp alle mine ting oppi der, bare han sine ting som han drar uttover hele tiden. Hitill så har jeg ikke belønnet at han tar mine ting oppi kassen, men da blir han forvirret... Noen som skjønner? Eller vet hvordan jeg kan forklare han at det er KUN han sine ting som skal oppi der og ikke alle ting som ligger løse overalt..

(er ikke fordi jeg er lat eller noe jeg har lært han å rydde, men hodebry for han rett og slett)

Link to comment
Share on other sites

Hva med å legge hans ting lett tilgjengelige ikke langt fra kassen, sammen med noen av dine ting som han vet han ikke får lov til å leke med og sånt.. Og så klikker du kun for at han legger riktig ting oppi? Sånn at det går raskere tid mellom hvert klikk..

Jeg tror du er på rett vei altså, han skjønner det sikkert etter mer trening vil jeg tro..

Eller kanskje avbryte når han gjør feil, gå vekk eller noe...

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Jeg er ikke helt sikker på om dette vil hjelpe Mike, men det fungerte i hvertfall for Josie. Saken var at jeg hadde lært henne en grisefin apportering, hun plukket opp det aller meste med liv og lyst og det virket nesten som om hun plutselig oppdaget at hun var en retriever - og at hun dermed var "skapt" for å hente og bære. skulle jeg lære henne å tråkke på matta, men det var klin umulig. Hun skulle bare apportere den, og var så fast bestemt på at det var sånn det egentlig skulle være (jeg hadde bare ikke skjønt det :) ). Det jeg gjorde var å lære henne et feilsignal; i all enkelhet sa jeg bare "Feil" når hun apporterte den og klikket når hun lot den være og bare sto og lurte på hva hun skulle da. Det gjelder å være tålmodig (kan tenke meg at han kan være noe sta som cockere flest), og være bestemt/konsekvent. Josie skjønte det relativt fort, så kanskje det kan hjelpe for Mike også? :)

Link to comment
Share on other sites

mange måter å gjøre det på, men som miriam sier. Jeg har også lært inn et feil-signal på han her, da han hadde lett for å henge seg opp eller da etter mye forsøk ta alt han kunne og røre sammen i en stor suppe og fremføre til slutt i ren frustrasjon:) ha et signal som sier "nei, det er ikke akuratt detta jeg er ute etter, prøv noe nytt"

Ellers kan du jo samle alle tingene hans veldig nær lekekassa og ha alt annet godt unna slik at du viser at det er visse objekter dere skal bruke. Og hvis han velger å gå å hente noe annet så ikke belønn. Det blir prøve og feile. Hva skal oppi kassa? Nei, det er ikke hva som helst. La hunden jobbe litt og tenke selv også. Kan han det godt og kan klikketrening nå så kan du kreve mer av han og at det faktisk er visse regler på hva som nå skal oppi.

Link to comment
Share on other sites

Takk for hjelp! Da skal jeg lære inn et "feil" signal, i går så begynte han å ta ting ut av hyllene for så putte inn i lekekassa si... ganske artig å se på han prøvde å presse en sofapute nedi lekekassa si :closedeyes:

jeg tror han egentlig vet godt hva som skal i kassa si, men når det ikke er mer å rydde opp, så drar han ut andre ting og henter mine ting for å rydde opp. Han har også begynt å dra ut alle lekene sine for å rydde de opp igjen. Men vi er ganske i startfasen på dette her, så noe tull bli det jo.

En ting som hvertfall sitter er at han rydder opp matskåla si etter seg når han har spist ferdig. :)

Link to comment
Share on other sites

det som også kan være lurt er å ha et avsluttningssignal/ avluttnings rituale. Sånn som du sier at etter at han er fedig med å ta sine ting så begynner han med alt annet.

Så med en gang han tar siste tingen sin, hva med å vise han at nå er oppgaven slutt i form av å gå til et annet rom å belønne med lek, eller belønne også sette seg ned med han og roe ned litt?

Dette er hvertfall noe jeg har brukt mye også i tillegg til "feilsignal" fordi hundene skal lære seg at nå er vi ferdig med en treningsøkt så nå kan du gå og lagre/koble ut litt også begynner det en ny snart. Kunne skille mellom økter/øvelser. Også får man en hund man lettere kan skru av og på under trening og man bruker ikke masse ekstra/unødvendig energi og stress.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteheller etc langs gjerdet sånn at den ikke graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...