Gå til innhold
Hundesonen.no

velge rett valp fra kullet


Thyfire

Recommended Posts

Kort og greit, valget står mellom tre små søte valpe jenter... Valpene er bare 5 uker nå, og vi skal besøke de hver uke fram til vi kan overta de ved 8 uker.. men.. Hvordan velger vi den "rette" valpen utav kullet? :) er det noe man kan vite om valpen bare ved og oppservere den? (temperament, rolig/aktiv, lodden, kosen, liten, stor ect ect) :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kort og greit, valget står mellom tre små søte valpe jenter... Valpene er bare 5 uker nå, og vi skal besøke de hver uke fram til vi kan overta de ved 8 uker.. men.. Hvordan velger vi den "rette" valpen utav kullet? :D er det noe man kan vite om valpen bare ved og oppservere den? (temperament, rolig/aktiv, lodden, kosen, liten, stor ect ect) :D

Å klare å tyde hvordan en valp er iløpet av ett par timer er faktisk ganske vanskelig (om ikke umulig). En valp kan være trøtt å sove seg igjennom alle timene (og egentlig være den mest aktive) osv.

Det beste er om du stoler på oppdretter og lar h*n velge valpen. Oppdretteren ser valpene hver dag nesten 24t i døgnet.

Siden du skal være der 1 gang i uken så vil du klare å få ett lite innblikk, men samtidig ikke oversikten ettersom dem utvikler se forskjellig og i "rykk og napp", noen diskusjoner med oppdretteren er nok på sin plass :)

Men sånn generelt: om du ikke har ett spesiellt ønske om visse egentskaper og kullet er vell planlagt og jevnt og fint så kan du egentlig velge hvem som helst i kullet. Når valpen kommer hjem så vil du uansett fortsette å forme hårballen.

Lykke til :icon_fun:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...