Gå til innhold
Hundesonen.no

Litteratur om fôring og ernæring?


JailyTina

Recommended Posts

Min forrige hund hadde særdeles sterk fôrallergi. Hun reagerte til og med på alt vi prøvde av allergifôr. Mikey viser samme symptomer nå og etter et besøk hos veterinæren for å få utelukket f.eks. parasitter ser det ut til at det er fôrallergi her å. Jeg har lest litt om fôring og ernæring på både hund og hest, men ikke veldig mye og ønsker nå å lære litt mer. Er det noen som har forslag til litteratur som omhandler ernæring av hund? Alt er av interesse..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

Første gang jeg hører om råfor, og ble nyskjærrig. Hunden min er kresen sånn sett at han ikke spiser mye, faktisk ganske lite, er tynn (20 kg) ca 70 cm lang og 65 cm høy. Det er ikke jeg som har oppdratt han, han kommer ikke til meg før om 3 uker og da er han ca 10 mnd gammel. Hittil har han levd på huskost, mest suppe med pasta og grønnsaker, lite kjøtt og noe ben (mest kylling). Nå spiser han noe tørr for og fortsatt huskost, men jeg vil forandre på dette. Han er veldig energisk og hyper, frisk sånn sett, men han har tørr/sprø halvlang pels, tørre og sprukne poter, og sprukne negler. HAn er livsglad og det syns ikke at noe er galt, men jeg vil helst at han blir friskere slik at alt er 100% bra. Hvem vil ikke det?

Så jeg lurer på, har nåe lest linken om V&H og ser veldig bra ut som fôr. Men hva burde jeg velge innenfor, altså hvem type? våtfor eller tørrfor? og hvilket nr?

Er det noen som har erfaring og kunne gi meg tips?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • At man ikke bør skaffe seg valp når man er student er en påstand helt uten hold, etter min mening. Det kommer helt an på hvert enkelt tilfelle. Det virker på meg som at dere har tatt alle de viktige faktorene i betraktning, og håper dere velger å gå for det, uavhengig av hva andre skulle ha og si om den saken!
    • Hei! Litt bakgrunnsinfo om oss: jeg og min kjæreste diskuterer når vi bør skaffe oss valp. Vi er begge i 20-årene og bor i ett hus på landet med gode utemuligheter og turmuligheter i skog og mark. Vi begge studerer over nett, og begge vil ha en fremtid med hjemmekontor da vi studerer programering og UX/UI developer. Vi har generelt stabil økonomi, og partneren min jobber ved siden av studiene i tillegg. Jeg får tileggsstipend fra lånekassen. Jeg mistet min far for nesten ett år siden og har vært i en tung periode veldig lenge, nå er jeg bedre og føler meg mye bedre da jeg kommer meg ut mer osv. Jeg har erfaring med hund fra før, men dette er første egne hund. Hos mine foreldre har jeg vokst opp med sibirsk husky, jeg har også hatt mange sommerjobber som hundepasser der "klientene" mine har vært hos meg flere uker om gangen. Vi har bestemt oss for at vi ønsker oss en svart engelsk labrador, og har satt oss inn i hva det vil så å eie en slik rase. Jeg ønsker også å bruke hunden som hobby-hund og tenker å trene lydighet, og drive med dummy-trening. Jrg har godkjent jegerprøve og hadde vært utrolig gøy å utforske jakt videre også! Men når er det rett tidspunkt? Jeg personlig føler meg klar. Jeg er ikke glad i å reise, og trives best ute på sommeren i telt eller hengekøye. Studiene tillater meg å være hjemme med valpen, og å komme meg ut mer etterhvert som han / hun blir eldre. Vi har råd til forsikring, uforutsette veterinær utgifter osv. Jeg føler meg så, sæ klar, men har fått kritikk av andre (hovedsakelig familie) om at det ville vært dumt å skaffe seg valp nå da jeg er student...
    • Synes dere de er fine?
    • Det kan ikke være en brist i en tå eller noe sånt da? Små sår har jeg også oppdaget at de blir fryktelig utilpass av, selv om de nærmest er mikroskopiske. Min hund ble tilnærmet invalid når hun hadde et bittelite gnagsår mellom to tær, ville ikke legge vekt på den foten i det hele tatt 🙈
    • Jeg forstår hva du mener, og jeg kan sette meg inn i situasjonen din. Om det hadde vært en hunderase som ikke var tallrik; der foreldredyr og linjer bakover utmerket seg, f.eks ved å ha god mentalitet og fantastiske brukshundsegenskaper ville jeg kanskje kunne ha firet noe på krava. Men om det er en tallrik rase (som schæfer, rottweiler, belgisk fårehund, golden eller labrador) ville det måtte en god del overtalelse til for at jeg hadde takket meg til en hund med potensielle leddsjukdommer eller mentale brister.  Hunder er levende vesener og vi er selvfølgelig ikke garantert at de holder seg friske. Og det kan jo hende at du uansett ender opp med en hund med både HD og svak mentalitet for det jeg vet. Men hvorfor ta sjansen? Om det så skjer, kan du i minste trøste deg med at du gjorde det du kunne for å få en frisk hund, og at bare har hatt uflaks. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...