Gå til innhold
Hundesonen.no

sterilisering og ormekur?


Prins

Recommended Posts

Lurer på hvor gammel pusejenta mi må være for å få første ormekur? vaksine må de være minst 12 uker for, er det ikke så?

Og hvor gammel må/bør hun være før hun steriliseres? har hørt noe om at det er bra for katten å få et kull med unger?

takk for alle svar :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vedr. ormekur så er jeg virkelig usikker. Men så lenge hun holdes innendørs til hun er klar for å gå ut (noe som i min bok er rundt 6 mnd. alderen), så tror jeg ikke det er nødvendig før den tid. Men sjekk gjerne med veterinær.

Vedr. sterilisering så er det iaf bare tull at det er bra for kattene å få et kull først. Men det er nok mange som vil insistere på at katten deres ble sååå rolig og moden etter første kullet, men det er nok likemange som absolutt ikke har merket noen forskjell. Sterilisering mener jeg at man kan gjøre etter fylte 6 mnd. Det mener jeg iaf et kutymet til dyrebeskyttelsen. Men alle disse spørsmålene kan du også høre med veterinæren om, da er du på litt tryggere grunn :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det anbefales å gi kattunger ormekur 3 ganger før de er 12 uker. Det har mitt kull fått. De har jo vært i mors mage, og har hun orm får de det også.

Jeg ser at ved å bruke Banminth oralpasta anbefales det hele 5 ganger før de er 10 uker.... Hmm.... :) Det var mye...

Voksne katter bør få ormekur 1-2 ganger i året.

Første vaksine skal de få ved 12 ukers alder, og andre vaksine ved 16ukers alder.

Det er nok best å vente til pusen din er fylt 6 mnd. Å jeg er helt enig med det Vala sier - tull med at de skal ha et kull før sterilisering/ kasterering.

Så er det ulikt hva folk mener som er best for katten .

P-Piller hemmer utskillelsen av enkelte kjønnshormoner, som gjør at utviklingen av eggceller fra eggstokken stanses.

Sterilisering er vanligvis lite aktuelt på katt, da en ved dette inngrepet ikke blir kvitt problematferden som henger sammen med reproduksjonen. Det er dessuten bortimot like kostbart/innviklet å sterilisere som å kastrere.

Kastrering er et kirurgisk inngrep der en fjerner hele kjønnskjertelen - testiklene hos hannkatt, eggstokkene hos hunnkatt. Hos hunnkatt hender det at hele livmoren fjernes i samme omgang, for å sikre seg mot fremtidige livmorbetennelser.

Snakk med veterinær så finner du nok ut hva som passer deg og pusen din best. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ops, ja.. enig med Sibir over her.. Kastrering av hunnkattene er det som er meningsfullt :) Men jeg vil nok anta at ingen veterinær ville tatt en hunnkatteier på ordet hvis vi kom inn og sa at vi ville sterilisere katten. De hadde nok kastrert den, men de sier jo faktisk det samme selv. Det lurer jeg egentlig på hvorfor de gjør, er det for å gjøre det mer forståelig for oss eiere? Isåfall har det jo egentlig motsatt virkning :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg så bare kjapt gjennom ingredienser på to random utvalgte varianter fra hver, og synes det var lite kjøtt i Markus Muhle.   Købers ser bra ut.   ..fra en kjapp, overfladisk titt på ingredienser. Så var det den mer kompliserte biten med næringsstoffer og biotilgjengelighet: Et for med lite kjøtt KAN være et godt for allikevel, og et for med mye kjøtt KAN være et dårlig for, det kommer veldig an på sammensetning og prosessering av innholdet, og selvsagt også den individuelle hunden. Jeg vil tro en finsk Lapphund er mer "urhund" i fordøyelse og metabolisme enn f.eks. chihuahua og fransk bulldog, som kan ha langt høyere toleranse for mindre prosesserte korn og grønnsaker, så om jeg hadde plass i fryseren ville jeg også forsøkt råfor uten kylling og svin (fra MUSH og V&H) til finsk lapphund, og legge en neve blåbær på det for antioksidanter.   
    • Hei alle hundefolk! 😀 Jeg er på jakt etter en ny turkompis og følgesvenn. Jeg har tenkt på rase lenge og ønsker også innspill fra dere, så håper dere kan hjelpe meg. Jeg er tidligere vant med Alaska Husky da jeg har hatt 2 av den rasen, jeg elsker polarhunder og liker veldig personligheten og ærligheten til huskyene, så jeg var i utgangspunktet bestemt på en ny Alaska, men har senere sett mye på Siberian (SH grunnet at jeg liker at de er kraftigere) men så er det som trekker ned at jeg gjerne ønsker en som kan være litt løs i rundt meg når jeg holder på ute uten og stikke av, har også sauer beitende rundt eiendommen så det er jaktinstinktet som er litt vanskelig. Jeg bor på et stort småbruk med masse plass, går mye turer både i skog og på fjellet. Har også sett litt på rasen Lapsk vallhund, da de er litt like i utseende men den er en gjeterhund og har lite jaktlyst, gjeterhunder har jeg lite erfaring med og er redd det kan bli slitsomt mye lyd (helt greit med lyd når de er i aktivitet og lek) men vil ikke ha en som står å bjeffer hele dagen. Er også redd for at den skal begynne å gjete på alt. Jeg har gått litt tom for alternativer på eventuelt flere raser, og der håper jeg dere kan hjelpe. Er også interessert i å høre erfaringer fra folk som har Siberian eller Lapsk.
    • Vesle Yoshi er blitt over 2 år nå. Vi driver stort sett med blåbær løp da han er en smule overivrig på stevner og vil hilse på alle, så vi er avhengig av gjerder. Han har dog startet noen offesielle stevner. Han ble 3. beste agility hund i japaner klubben. Han er fremdeles minstemann i flokken og er kjempeglad for at båndtvangen er over, han elsker å løpe.
    • Han er helt nydelig😍  Blir veldig nysgjerrig på en sånn en dag😅
    • Tusen takk for det. Da er oppdretteren useriøs men jeg visste ikke om det før jeg kjøpte valpen. Ikke alt man kan lese om på dogweb eller Facebook.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...