Gå til innhold
Hundesonen.no

Sjokolade pleier å smelte, sant?


Ingvild

Recommended Posts

Okei, i dag kjøpt jeg ei kurv jordbær (trønderbær, namnam) og en plate lys Eldorado kokesjokolade. Planen var å smelte sjokoladen, dyppe bærene oppi og spise når sjokoladen hadde størknet (det er veldig godt!). Jeg brekker opp sjokoladen i biter, legger i en stålskål og setter det i vannbad (glovarmt vann i vasken). Vanligvis pleier det å ta fem-ti minutter før den er smelta da. Men neida... Etter en halvtime i vannbad hvor jeg hadde bytta vann fem ganger, var det bare en massiv klump med halvmjuk sjokolade.

Deretter fylte jeg opp en kasserolle med vann og satte stålskåla oppi der. Etter ti minutter med kokende vann hadde ikke sjokoladen endra seg i det hele tatt. Så prøvde jeg å blande oppi et par spiseskjeer med vann for å få glattere konsistens, og jeg lot skåla være oppi det kokende vannet enda i ti minutter. Nå begynte jeg å bli mektig utålmodig og satte skåla i microen med 350 watts varme. Jeg satt hele tiden og så på, men sjokoladen endra seg ikke i det hele tatt før den plutselig kokte og var kornete og ubrukelig. Etter avkjøling var den fremdeles kornete, og til slutt gikk hele greia i søppelbøtta.

Jordbærene spiste jeg hele etterpå, men spørsmålet mitt er hva slags skvip det egentlig er jeg har kjøpt? Sjokolade pleier jo å smelte?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eldorado tror jeg ikke er noen bra sjokolade, for jeg skulle lage galsur her om dagen og jeg fikk heller ikke den konsistensen jeg pleier å få når jeg bruker feks dronningsjokolade, så aldri mer Eldorado.... :D:ahappy:

Jeg puttet også litt smør i for å se, men det gikk heller ikke, duste sjokolade <_< :whistle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når jeg skal smelte sjokolade for å duppe noen "godsaker" oppi, slenger jeg oppi en kladd delfiafett, funker bra og smaker godt :icon_redface: Husk at du kan også bare la kjelen med vann stå på plata med svak varme, så har du oppi stålkjelen med sjokolade styret oppi, så kan vannet småboble litt, blir mye fortere smelta da, bare pass på å røre litt i sjokoladen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Okei, i dag kjøpt jeg ei kurv jordbær (trønderbær, namnam) og en plate lys Eldorado kokesjokolade. Planen var å smelte sjokoladen, dyppe bærene oppi og spise når sjokoladen hadde størknet (det er veldig godt!). Jeg brekker opp sjokoladen i biter, legger i en stålskål og setter det i vannbad (glovarmt vann i vasken). Vanligvis pleier det å ta fem-ti minutter før den er smelta da. Men neida... Etter en halvtime i vannbad hvor jeg hadde bytta vann fem ganger, var det bare en massiv klump med halvmjuk sjokolade.

Deretter fylte jeg opp en kasserolle med vann og satte stålskåla oppi der. Etter ti minutter med kokende vann hadde ikke sjokoladen endra seg i det hele tatt. Så prøvde jeg å blande oppi et par spiseskjeer med vann for å få glattere konsistens, og jeg lot skåla være oppi det kokende vannet enda i ti minutter. Nå begynte jeg å bli mektig utålmodig og satte skåla i microen med 350 watts varme. Jeg satt hele tiden og så på, men sjokoladen endra seg ikke i det hele tatt før den plutselig kokte og var kornete og ubrukelig. Etter avkjøling var den fremdeles kornete, og til slutt gikk hele greia i søppelbøtta.

Jordbærene spiste jeg hele etterpå, men spørsmålet mitt er hva slags skvip det egentlig er jeg har kjøpt? Sjokolade pleier jo å smelte?

Akuratt slik hendte med meg også når jeg skulle smelte lys Eldorado kokesjokkolade! utrolig irreterenes! :glare: Får holde meg til Freia ja :closedeyes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...