Gå til innhold
Hundesonen.no

Spør kokken!


rottmann

Recommended Posts

  • Svar 70
  • Created
  • Siste svar
Hvordan gjør man det?

da må du kjøpe et par potter med basilikum som du napper av bladene på. så har du oppi en liten neve pinjekjerner, en liten neve parmesan og kjører dette med stavmikser eller kjøkkenmaskin mens de sper med olje, en god olivenolje (ikke den billige varianten,da blir det ikke godt) så smaker du til med salt og pepper til det smaker godt.

grunnen til at jeg anbefalte å kjøpe, istedet for å lage selv, er at alle råvarene er fryktelig dyre. pinjekjerner er verdt sin vekt i gull............. :whistle:

Hvordan gjør man det?

da må du kjøpe et par potter med basilikum som du napper av bladene på. så har du oppi en liten neve pinjekjerner, en liten neve parmesan og kjører dette med stavmikser eller kjøkkenmaskin mens de sper med olje, en god olivenolje (ikke den billige varianten,da blir det ikke godt) så smaker du til med salt og pepper til det smaker godt.

grunnen til at jeg anbefalte å kjøpe, istedet for å lage selv, er at alle råvarene er fryktelig dyre. pinjekjerner er verdt sin vekt i gull............. :D

--------

Dobbelpost, bruk redigeringsfunksjonen. Senere dobbelposter vil bli slettet. Vipsen.

Typen har av en eller annen merkelig grunn kjøpt en pakke med noe potetgreier med løk osv(?) som ligner på gule kjøttkaker med sånn derre fiskepinne-strø på. Han mener han skal spise det og det alene. Jeg mener han er teit :D Hva kan man ha til noe sånt da? Jeg kommer ikke på noenting.

hørtes guffent ut....... la han bekymre seg for hva han skal ha til det... så kan du lage deg noe annet digg istedet. jeg ville ikke gitt det der til bikkja engang.... ;)

du har rett, han er teit

*dobbelpost, endret av mod. Charleen*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

dagens tips !! :) foccatia brød!!

3 ss oliven-olje

7 dl vann

1 pose tørr- gjær

14 dl mel

1 1\2 ts sukker

2 ts salt

sett ovnen på 180 grader. bland vann (ca 40 grader) gjær , olje, salt og sukker i en bolle. ha i melet og elt deigen til den får en tyggegummi-aktig konsistens. spray en langpanne med formfett og ha deigen i formen. bruk hendene og strekk den ut i kantene av langpannen. jobb med deigen som om du skulle massert noens stive nakke. lag "huller " med fingertuppene. ta litt olivenolje og sprinkle over deigen. dryss over grovsalt, helst maldonsalt, og evt oregano eller andre urter du liker. sett brødet inn i ovnen i ca 20 min, eller til brødet er gyldent og fint.

dette brødet er knallgodt og kan spises som det er eller som tilbehør til salater , supper etc.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Snille kokk og andre!

Nå har jeg en tolvåring som har bestemt seg for å bli sunn (dvs. røre seg mye, ikke spise godteri etc). Ikke noe galt i det, men da er det jo viktig at jeg følger opp med maten, syns jeg. Kan jeg få noen menytips som er både sunne og "ungomsvennlige"? Gjerne både frokost lunsj og middag. Påleggsforslag taes imot med takk! Er youghurt lurt når man ikke er så glad i melk, kanskje?

Takk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjære kokk; hvordan er det mulig for oss vanlige dødelige å tranchere en kylling uten å maltraktere den fullstendig? :)

du MÅ ha en skarp kniv. har du ikke det, kan du likså godt spise med fingrene banana

jeg pleier å fjerne filetene, brystene, først,så brekker du av lårene.

vanskelig å beskrive dette med ord........

dette ble et dårlig svar!

unnskyld!! ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Snille kokk og andre!

Nå har jeg en tolvåring som har bestemt seg for å bli sunn (dvs. røre seg mye, ikke spise godteri etc). Ikke noe galt i det, men da er det jo viktig at jeg følger opp med maten, syns jeg. Kan jeg få noen menytips som er både sunne og "ungomsvennlige"? Gjerne både frokost lunsj og middag. Påleggsforslag taes imot med takk! Er youghurt lurt når man ikke er så glad i melk, kanskje?

Takk!

du er nok veldig heldig, som har en slik fornuftig tolvåring, de flest sitter vel bare foran playstation og eter potetgull :rolleyes:

alle gryteretter som du lager fra bunnen, uten fløte, rømme etc er supert. gjerne gryter som er kokt over lang tid smaker veldig veldig godt og er sundt. kutt ut ferdigmat, der er det mye herdet fett som ikke er sundt. gulasj er et eksempel på en sånn gryte. til lunsj er det bedre med noe lettere, da kan tortilla lefse med salat, tomat, mais, løk ,kylling og litt salsa et godt tips. du kan stappe hva som helst i en sånn lefse.

sånn generelt vil det være lurt å bytte ut meste parten av poteter, pasta og ris med salat. der kan du variere i det uendelige.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjære kokk!

Nå ble jeg fryktelig sulten, og jeg ser at kjøleskapet mitt er tomt.. :) Jeg skal på butikken i morgen, og lurer på hva jeg skal kjøpe. Jeg er temmelig aktiv for tiden, og trenger masse energi, men har minimalt med tid til å lage maten, siden jeg jobber hele dagen. Fins det noe lurt jeg kan spise, som gir meg masse energi? Egg er jo bra, tror jeg, men jeg bruker ikke komfyren her, for den er gåen. Jeg har bare mikro jeg kan bruke faktisk.. :shocked: Og skjærefjøl. Men altså; rask ("ferdig", dvs uten mye tilberedningstid) mat som har masse energi i seg, hva er det? Trenger helst type frokost og lunsj og brunsj og mellom-lunsj mat. Middag går i ferdig Fjordland-middager *host* i mikro.

Det jeg spiser nå i løpet av formiddagen er frokost: 1 youghurt, brunsj: 3 skiver med masse nugatti, eller med masse leverpostei eller skinke/ost/majones. Lunsj: det samme som brunsj. Og så middag og kvelds, men det er det ikke så farlig med. Ellers må jeg kaste i meg 3x dagsdose av energi-piller, og har et overdrevent bruk av kaffe.. logik.png

Problemet mitt er at jeg er kjempesulten nesten hele formiddagen og må spise mye og ofte for å holde "koken", derfor etterlyser jeg noe som gjør meg mer mett, lengre. :D På forhånd, tusen takk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Problemet mitt er at jeg er kjempesulten nesten hele formiddagen og må spise mye og ofte for å holde "koken", derfor etterlyser jeg noe som gjør meg mer mett, lengre. :) På forhånd, tusen takk!

Jeg er ikke kokk, men en neve nøtter eller to er i hvert fall både energirikt, sunt og mettende.

Man kan også tilberede egg i mikroen - lag eggerøre ved å blande sammen egg (evt med salt og vann eller melk), mikre et halvt minutt, rør, mikre noen sekunder, rør, mikre noen sekunder, rør (du finner en rytme som passer deg og din mikro etter hvert).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

du er nok veldig heldig, som har en slik fornuftig tolvåring, de flest sitter vel bare foran playstation og eter potetgull :rolleyes:

alle gryteretter som du lager fra bunnen, uten fløte, rømme etc er supert. gjerne gryter som er kokt over lang tid smaker veldig veldig godt og er sundt. kutt ut ferdigmat, der er det mye herdet fett som ikke er sundt. gulasj er et eksempel på en sånn gryte. til lunsj er det bedre med noe lettere, da kan tortilla lefse med salat, tomat, mais, løk ,kylling og litt salsa et godt tips. du kan stappe hva som helst i en sånn lefse.

sånn generelt vil det være lurt å bytte ut meste parten av poteter, pasta og ris med salat. der kan du variere i det uendelige.

Tusen takk. Tortillalomper er populært, så det skal gå fint. Herved er poteter, ris og pasta byttet bort med salat. Sånn flest dager i uka, da. Denne tolvåringen har nok ikke vært fornuftig mer enn en ukes tid :rolleyes: , men jeg henger meg på så godt jeg kan.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er ikke kokk, men en neve nøtter eller to er i hvert fall både energirikt, sunt og mettende.

Man kan også tilberede egg i mikroen - lag eggerøre ved å blande sammen egg (evt med salt og vann eller melk), mikre et halvt minutt, rør, mikre noen sekunder, rør, mikre noen sekunder, rør (du finner en rytme som passer deg og din mikro etter hvert).

Takk for tipsene! Nøtter er kjøpt inn, og eggerøre planlegger jeg å prøve å lage i mikro nå. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjære kokk!

Nå ble jeg fryktelig sulten, og jeg ser at kjøleskapet mitt er tomt.. :D Jeg skal på butikken i morgen, og lurer på hva jeg skal kjøpe. Jeg er temmelig aktiv for tiden, og trenger masse energi, men har minimalt med tid til å lage maten, siden jeg jobber hele dagen. Fins det noe lurt jeg kan spise, som gir meg masse energi? Egg er jo bra, tror jeg, men jeg bruker ikke komfyren her, for den er gåen. Jeg har bare mikro jeg kan bruke faktisk.. :shocked: Og skjærefjøl. Men altså; rask ("ferdig", dvs uten mye tilberedningstid) mat som har masse energi i seg, hva er det? Trenger helst type frokost og lunsj og brunsj og mellom-lunsj mat. Middag går i ferdig Fjordland-middager *host* i mikro.

Det jeg spiser nå i løpet av formiddagen er frokost: 1 youghurt, brunsj: 3 skiver med masse nugatti, eller med masse leverpostei eller skinke/ost/majones. Lunsj: det samme som brunsj. Og så middag og kvelds, men det er det ikke så farlig med. Ellers må jeg kaste i meg 3x dagsdose av energi-piller, og har et overdrevent bruk av kaffe.. logik.png

Problemet mitt er at jeg er kjempesulten nesten hele formiddagen og må spise mye og ofte for å holde "koken", derfor etterlyser jeg noe som gjør meg mer mett, lengre. :) På forhånd, tusen takk!

spis havregrøt!!! det er en type med bakt eple og kanel som er knallgod, den spiser jeg hver dag, du finner den i hylla med alle de andre frokostblandingene. jeg pleier å blande i rosiner, bananer i skiver, nøtter etc...nam nam!! mettheten varer lenge og den er til og med anbefalt av grete roede. ellers kan jeg anbefale deg å lage salater med nøtter, pinjekjerner etc,lag en stor bolle som du kan spise av når du er sulten. epler er veldig godt å ha i salater og er mettende. ta to grove brødskiver, legg på et par tomatskiver, riv litt gulrot og eple (råkost salat) og ha over tomatene. til slutt varmer du et par fiskekaker i microen og har de oppå råkosten sammen med litt salt ok pepper...slafs!!!!! skitgodt.

du spiser jo allerede yoghurt, men ta oppi masse musli (kornblanding) så blir du skikkelig mett ( lenge)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

spis havregrøt! det er en type med bakt eple og kanel som er knallgod, den spiser jeg hver dag, du finner den i hylla med alle de andre frokostblandingene. jeg pleier å blande i rosiner, bananer i skiver, nøtter etc...nam nam! mettheten varer lenge og den er til og med anbefalt av grete roede. ellers kan jeg anbefale deg å lage salater med nøtter, pinjekjerner etc,lag en stor bolle som du kan spise av når du er sulten. epler er veldig godt å ha i salater og er mettende. ta to grove brødskiver, legg på et par tomatskiver, riv litt gulrot og eple (råkost salat) og ha over tomatene. til slutt varmer du et par fiskekaker i microen og har de oppå råkosten sammen med litt salt ok pepper...slafs!! skitgodt.

du spiser jo allerede yoghurt, men ta oppi masse musli (kornblanding) så blir du skikkelig mett ( lenge)

Jeg en del havregrøt for å ha noenlunde kontroll på vekta, for jeg blir så fort sulten! Man får jo kjøpt så mye forskjellige typer havregrøt nå om dagen, men jeg liker smaken på grøten man lager av havremel best; den er ikke så kornete.

Å tilsette müsli i yoghurten er et kjempegodt tips, og det er helt riktig at metthetsfølelsen holder en god stund. Ikke trenger det å bli spesielt dyrt heller :D

Nå ble jeg suuulten:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Jeg er ikke kokk, men en djevel på å lage god mat tror jeg *ler* - i alle fall er tilbakemeldingene bra........ her er ett tips til en god og mettende kylling/pasta salat som er god som middag og hvor resten kan brukes til lunchen dagen etter..

Du trenger:

Isbjerg salat

Agurk

Tomat (etter ønske, jeg serverer de ved siden av siden mannen i huset hater tomater)

Mais

Pasta penne - (sånne rør)

Lettrømme

2 stykk kyllingfileer

Salt

Pepper

Hvitløkspulver eller fersk hvitløk

Karri

Bland salt, pepper, karri og hvitløk (masse hvitløk) i en bolle, strimle kyllingfiletene og legg de i bollen med krydder, rør godt rundt, stek kyllingen.

Kok pastaen etter anvisning på pakken, skyll den i kaldt vann til den er avkjølt.

Kutt salat, agurk osv. og ha i en bolle (med lokk er en fordel), bland inn pastaen, strø kyllingstrimlene på toppen.

Smak til lettrømmen (kan også anbefale tyrkisk eller gresk yougurt til denne - som er magrere enn andre alternativer) med salt, pepper, carry og hvitløk - den skal være syrlig - men ikke gallsur.

Som middag serverer du salaten med nystekt baguette eller rundstykker til - la hver og en bestemme hvor mye rømmedressing man vil ha over.

Når man har spist det man orker, heller man resten av rømmedressingen over, blander godt, setter lokk på bollen og hiver i kjøla - smaker fantastisk til lunch med grovt brød til dagen etter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

fy f............ idag skar jeg nesten av meg fingeren i oppskjæremaskinen på jobben....... <_<

trenger litt medlidenhet her nå ... buhuuuuuuuu

alt blir så håpløst tungvint med bandager, handsker osv osv, tok en evighet bare å dusje...holy crap

Lenke til kommentar
Del på andre sider

fy f............ idag skar jeg nesten av meg fingeren i oppskjæremaskinen på jobben....... <_<

trenger litt medlidenhet her nå ... buhuuuuuuuu

alt blir så håpløst tungvint med bandager, handsker osv osv, tok en evighet bare å dusje...holy crap

:lol: Trudde kokk var et ufarlig yrke altså.

Men. Hva er kyllingfond og sambal oelek?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

kyllingfond er kraft kokt på kylling, og så redusert kraftig ned. den kan du med fordel bruke istedet for kyllingbuljong-terninger.

den andre greia du nevnte har jeg ikke snøring på hva er på stående fot, men kan sjekke det opp

Lenke til kommentar
Del på andre sider

kyllingfond er kraft kokt på kylling, og så redusert kraftig ned. den kan du med fordel bruke istedet for kyllingbuljong-terninger.

den andre greia du nevnte har jeg ikke snøring på hva er på stående fot, men kan sjekke det opp

Skal man sile vekk vannet eller noe da? Slik at man får en tykkere kraft?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan unngår man å få brent karamell når man skal varme opp/koke noe med sukker? Hver gang jeg skal lage dressinger eller liknende som inneholder sukker (og det står at alt skal koke i 15 min feks) så ender jeg opp med en ekkel guffe som smaker brent karamell. Selv om jeg har det på veldig svak varme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan unngår man å få brent karamell når man skal varme opp/koke noe med sukker? Hver gang jeg skal lage dressinger eller liknende som inneholder sukker (og det står at alt skal koke i 15 min feks) så ender jeg opp med en ekkel guffe som smaker brent karamell. Selv om jeg har det på veldig svak varme.

antagelig er det fordi du rører for mye i det, sukker skal få være i fred når det karamelliseres. dessuten må du passe på hele tiden. en oppskrift kan også være dårlig,stol på innstinktet ditt, det MÅ ikke koke i 15 min...husk at kjelen fortsatt er veldig varm ETTER at du har tatt den av varmen, så ha innholdet over i noe annet.

Skal man sile vekk vannet eller noe da? Slik at man får en tykkere kraft?

nei, du koker kraften lenge, dvs du reduserer kraften, slik at vannet fordamper.

men ikke sløse bort tid på å koke kyllingkraft, det finnes utmerkede varianter i butikken..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Nei, en slik statistikk finnes ikke. Vi kjenner til titalls antall hunder som er avlivet, noen bare for bagateller og andre uten bevis, vi vet siden vi har fulgt med i sakene hva som lå til grunn og hvordan de endte. Ifølgje Martinsen har alle som har klaga på avlivingsvedtak sidan 2014 fått avslag. Det finst ingen nasjonale tal for kor mange hundar som blir avliva kvart år. Berit visste ingenting då hunden vart avliva Quercus og Nala De siste fire årene har politiet sørget for at 77 hunder er blitt avlivet på bakgrunn av den nye hundeloven. Fra 2014 til 2018   Det har ikke blitt bedre etter den nye hundeloven kom i 2021 - 2022 for politi og rettsvesen som selv mangler kompetanse på hunder og hundeatferd bruker bare klipp og lim fra tidligere vedtak og domsavgjørelser. Dette er bare så trist både for hundene og deres eiere og jeg lurer på hvor mange saker vi ikke har hørt om enda. Noen av sakene er tilfeldig at vi fikk høre om og det var dette som var bakgrunn for å spørre her på forumet.                
    • Utallige? Hvor mange hunder har blitt avlivet i Norge etter anmeldelser de siste 10 årene? Jeg antar det finnes klar statistikk på dette?
    • "Vi" er to uavhengige personer, se brevet jeg linket til for våre fulle navn, som selv ikke har hatt noen hendelser med egne hunder eller hunder jeg har hatt for trening før omplassering. Vi har kun fulgt sakene fra sidelinjen, for min del fra rundt 2010, og har gjennomgått vedtak og dokumentasjoner vi har fått fra hundeierne. Jeg skulle virkelig ønske at det var slik som du tror, men sånn er det dessverre ikke. Det er derfor vi har valgt å engasjere oss for bak dette finner man utallige døde hunder og ruinerte hundeeiere som har mistet alt de eide hvor de prøvde å redde livet til hunden sin som betydde alt for dem, men alene har de ikke hatt en sjanse mot maktapparatet som overkjørte dem på en skremmende kynisk og ulovlig måte. Hvis du har Facebook, jeg er ikke der, så er det en gruppe Hund hjelper hund hvor flere av sakene er omtalt. En hund Tonic som var i bånd hvor en unge kom løpende og tråkket ham på poten, Tonic glefset og det ble et rift i buksa til gutten, Tonic ble avlivet. Luna sitter på kennel nå hvor eier kjemper i retten, en nabo påsto Luna lagde et lite blåmerke på ham, men det finnes ingen bevis. En annen hund, Rex i bånd som forsvarte seg selv mot en løs hund som bet den, begge hundene ble skadet, men Rex ble avlivet fordi han var størst. Huskyen Luk, også i bånd, slåss med en annen hannhund og der ble Luk avlivet fordi politiet trodde en husky er større enn en tervueren. Sistnevnte hendelse har jeg beskrevet i en kommentar under dette innlegget publisert i avisa Nordlys. Saken om Milo beskrives i selve innlegget og i brevet til justisministeren. I denne videoen er Luk, Luna og Milo.
    • Hvem er "vi" i denne saken? Det har vært flere avlivingssaker de siste årene, og mange som kjemper mot. Enkelte av sakene har virket ganske urimelige, men uten å ha førstehåndskjennskap til situasjonen og saksbehandlingen så er det vanskelig å si hva som er riktig. Politiet har rutiner for dette, og jeg vil tro at det langt oftere er tilfelle at slike saker blir henlagt, enn at en hund avlives. Både på grunn av kapasitet, bevissituasjon og fakta. En avliving foretas ikke normalt etter vurdering av en enkelt saksbehandler og om de har en god eller dårlig dag. Politiet har hundekyndige folk der minst to ulike vurderer en hund før et slikt vedtak. Jeg er sikker på at noen som kjenner systemet bedre enn meg kan beskrive prosessen fra anmeldelse til potensiell avliving av hund. Likevel er politiet også mennesker med ulike meninger og motivasjoner og systemet kan svikte.  Jeg har vært på forumet her en del år nå, og kan ikke huske at noen her har fått hunden sin avlivet etter anmeldelse, selv om noen har vært borti uheldige tilfeller med bitt. Men flere av sakene som har vært i media har selvfølgelig vært diskutert her også.
    • Jeg ønsker å høre om hundeeiere her på forumet har opplevd å få sin hund avlivet etter uhell hvor saken ble anmeldt til politiet? Uansett, dette er viktig informasjon om du ikke har opplevd det - enda. Vi har fulgt en del slike saker over mange år og er sjokkerte over hvor små hendelser som skal til, et lite rift i et klesplagg eller et lite blåmerke, hunden blir omtrent alltid dømt til døden selv om den har opptrådt helt normalt i gitte situasjoner. Gjengangeren i sakene er at politi og rettsvesen helt uten kompetanse på hund bryter hundeloven, forvaltningsloven og dyrevelferdsloven for å gå til slike drastiske skritt. Nå har vi sett så mye urett er blitt begått at vi har valgt å skrive brev til justisministeren, der har vi tatt for oss den siste saken hvor hunden Milo skal avlives selv om han sto fastbundet i et bånd på ca. en meter og uten fluktmulighet bet han en unge. Det finnes sprikende forklaringer på hendelsen, men felles for de to vitnene som ble avhørt er at hundens handlinger ikke kan betegnes som uprovosert, og det var ikke flere bitt eller skadeomfang som oppfyller kravet til betydelig skade. Andre tiltak skal da etter loven prøves først, men politiet går rett til avliving som de nesten helt uten unntak gjør uansett foranledning og skadeomfang. Et fåtall, kan telles på en hånd, har hatt flaks og truffet en menneskelig saksbehandler eller noen som kan litt om normal hundeatferd, men sånn skal det ikke være at hundens liv avgjøres av hvilket politidistrikt som får saken. Brev til Justis- og beredskapsminister Astri Aas-Hansen ligger her: Vi krever at politi og rettsvesen følger loven Vil du forebygge at din hund blir neste offer for offentlig maktmisbruk anbefales det på det sterkeste å underskrive brevet. Alle kan være uheldige og neste gang er det kanskje deg og din hund det gjelder, men da er ingen der som vil kunne gjøre noe for dette er siste mulighet for å få stanset denne praksisen. Alt annet er prøvd.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...