Gå til innhold
Hundesonen.no

Spør kokken!


rottmann

Recommended Posts

Jeg ønsker meg oppskrift på en god saus jeg kan ha til pasta og kjøttdeig. :P

det som er litt dumt med oss kokker er at vi skjelden bruker oppskrifter når vi lager sauser, vi smaker oss gjerne fram til den har blitt perfekt. hvis jeg lager kjøttdeigsaus til pasta, begynner jeg med å kutte løk som jeg surrer i panna i litt smør eller olje. så har jeg i et par bokser med sw-tomater ( sw=simply wonderful), så må du ha i salt, pepper og sukker til det smaker godt. så har du i tørkede eller friske urter, feks timian, oregano,basilikum eller provance krydderblanding. jeg synes det er veldig godt med sopp i, og da steker jeg den sammen med løken. set er også veldig godt å ha i små pene terninger av gulrot. lag en kjempe porsjon, og frys ned i små porsjoner. dette er billig og kjempe godt. :P

:P:P dagens tips!!!! ALDRI ALDRI ALDRI stek kjøtt i øliven olje. det smaker dritt :P:P . hvis dere skal steke i olje, så bruk soja, solsikke eller raps, de setter ikke smak på maten. oliven olje egner seg best i det kalde kjøkkenet og til baking. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 70
  • Created
  • Siste svar

til wesminster. en papir pose er nok det lureste, pass på at de ikke blir våte. angående pizza bunner; kanskje du kan sette ovnen på 250 grader og kjevle bunnen så tynn du greier, ett tips er å bruke mye mel på kjøkken benken, så blir det lettere å jobbe med deigen. så steker du bunnen til den bobler seg . nå kan du ta på sausen og fyllet og steke den til den ser ferdig ut. jeg har ikke prøvd dette selv, men gutta på jobben sier at det funker. lykke til og fortell meg hvordan det gikk :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:)

dagens tips; ha alltid pitabrød i fryseren, de fungerer perfekt som pizzabunner til småpizzaer, godt som litt snacks på kvelden når du sitter og leser på sonen. ingen gormet mat, men alltid poppis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:)

dagens tips; ha alltid pitabrød i fryseren, de fungerer perfekt som pizzabunner til småpizzaer, godt som litt snacks på kvelden når du sitter og leser på sonen. ingen gormet mat, men alltid poppis.

Det pleier vi å ha :ahappy: Har funnet ut at det kan funke til mye forskjellig :ahappy: Dette var en glimrende tråd, forresten! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En utfordring til rottman; Hvordan gjør man en nistepakke med basis i brødskiver spennende, godt og annerledes? ...noe for både hund og eier?

Kjøp et skikkelig ferskt og grovt brød, hvis du grøsser ved tanken på grovt, så kjøp loff. så skjærer du 4 store deilige skiver. bruk philadelphia, gjerne med urter, og smør et passe tjukt lag på alle. på den første legger du hamburger rygg og salat, på den andre legger du tomat og agurk på, den tredje legger du hamburger rygg og paprika på, dryss gjerne litt oregano på også, eller italiensk kryddermiks som er min store favoritt på smørbrød. den fjerde legger du opp ned på toppen.

nå tar du en skarp kniv og skjærer tvers igjennom hele stabelen. nå kan jeg love deg at du kommer til å glede deg til du skal spise, for dette ser digg ut!!!! dette blir aldri tørt of kjipt. til den vakre dobermannen sin tar du og lager samme greia, men bruk loff istedet, grovbrød er visst ikke bra for hundemager. så bytter du bare ut philadelphia med leverpostei. da blir du nok helt for dagen, hehe.

Forslag til digg middag i mårra eller?

Jeg er litt matlei om dagen hihi..

Gjerne noe som smaker godt, med kyulling eller biff :P

Her kommer tipset, sent men godt, vi kokker jobber kveld vet du. hvis vi skal lage oss noe godt på jobb, som tar kort tid å lage, bruker vi gjerne biffkjøtt eller kylling, sammen med pasta. skjær biffen i tynne skiver eller strimler, ha kjøttet i en veldig varm panne, sammen med litt løk og sopp, evt gulerøtter, og fres i panna. ha over salsa og en ders med fløte, ha til slutt over litt strimlede sukkererter. kok pasta og ha ved siden av eller oppi herligheten. nam nam, dette smaker like godt som det lukter.

hvordan lage pizzaen tradisjonell men også spennende?? jeg bruker kjøttdeig og pizzasaus og ost på men kunne gjerne hatt noe ekstra på den slik den ble mer spennenede?

Et godt tips her er å ha på pizzasaus og ost , evt de grønnsakene du liker, og stek pizzaen helt ferdig. så, når den er rykende varm legger du på tynne skiver av parma skinke (en billigere variant får du hvis du bruker spekeskinke istedet) og ruccula salat. hvis du vil, kan du også ha over litt parmesan eller manchego ost, det ser og smaker profft ut. :wacko:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:wacko:

dagens tips; husk at grønnsaker har forskjellig koke og steketid, sukkererter vil foreksempel trenge mye mindre tid i panna enn feks sopp og gulerøtter, så de slenger du i til slutt, sammen med spinat som også blir fort ferdig. planlegging er det viktigste i matlaging.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

til den vakre dobermannen sin tar du og lager samme greia, men bruk loff istedet, grovbrød er visst ikke bra for hundemager. så bytter du bare ut philadelphia med leverpostei. da blir du nok helt for dagen, hehe.

Brød er ikke bra for hundemager, så ville ikke brukt så mange eller veldig tykke skiver såfall :wacko:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir så glad av å ha en kokk her :wacko:

det er bra!! banana

jeg har faktisk endel gode oppskrifter på hundegodis også som jeg tenkte å legge ut sånn litt etter hvert.

minna meg om en god pizza med sånn grønt stasj...(husker ikke hva det heter) , knuste tomater ost og spekeskinke oppå! nydelig

det grønne "stashet" du nevner er nok pesto, som er laget av basilikum, parmesan. god olivenolje, pinjekjerner, salt og pepper. (noen vil også ha hvitløk i)

*dobbelpost, endret av mod. Charleen*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det hadde vært fint :wacko:

Men en ting... Jeg er veeldig glad i pesto, men til nå så har jeg ikke klart å få tak i en god en når jeg kjøper det i butikken... De jeg kjøper er ofte "harske", og jeg vet ikke hva jeg skal se etter når jeg kjøper!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det hadde vært fint :wacko:

Men en ting... Jeg er veeldig glad i pesto, men til nå så har jeg ikke klart å få tak i en god en når jeg kjøper det i butikken... De jeg kjøper er ofte "harske", og jeg vet ikke hva jeg skal se etter når jeg kjøper!

de gangene jeg kjøper pesto, tar jeg de glassene som står bakerst. se etter at de har en fresh og fin farge. tror den jeg pleier å kjøpe er fra barilla.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:whistle:

dagens tips:

slutt å bare bruke thousand island på salaten, æsj, det er ikke godt. lag heller en god vinaigrette. det er mye sunnere og mye bedre. kjøp en god oliven olje og en flaske med hvitvinseddik, så har du oljen i en bolle og har en dæsj eddik oppi, sammen med litt salt og pepper. rør rundt- ferdig!!! dette er en fin base som du kan tilsette masse deilige smaker. alt fra urter til honning og sennep, bare å lage sin egen favoritt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Møkkatråd.. nå ble jeg sulte og... <_<

Hvordan blandingsforhold skal det være mellom Balsamico-eddik og Olivenolje hvis du skal bruke den i feks en tomat-salat?

Så kan jeg ikke steke biff og blir vel dermed aldri gift!

Jeg får det aldri til! Har du noen knep? :unsure:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Møkkatråd.. nå ble jeg sulte og... <_<

Hvordan blandingsforhold skal det være mellom Balsamico-eddik og Olivenolje hvis du skal bruke den i feks en tomat-salat?

Så kan jeg ikke steke biff og blir vel dermed aldri gift!

Jeg får det aldri til! Har du noen knep? :unsure:

slapp av, du blir nok gift, ihvertfall hvis du gjør som jeg sier :icon_fun:

ikke bruk balsamico til tomatsalat, da vil den bare se møkkete ut. bruk hvitvins eddik istedet, så ser salaten fresh ut. ha først over litt olje, så sper du med eddik til det smaker godt. du kan med fordel ha en t-skje sukker, for sukker hever tomat smaken.

når det gjelder biff, så ville jeg satt ovnen på 180 grader, så bruner du litt smør i panna, legger biffen oppi, har på salt og pepper og bruner den lett (30 sek) på hver side. så setter du biffen inn i ovnen i 6-8 min. så lar du den vile i 2 min. nå har du en perfekt biff. jeg lover. sånn gjør vi det på resturant.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Typen har av en eller annen merkelig grunn kjøpt en pakke med noe potetgreier med løk osv(?) som ligner på gule kjøttkaker med sånn derre fiskepinne-strø på. Han mener han skal spise det og det alene. Jeg mener han er teit :whistle: Hva kan man ha til noe sånt da? Jeg kommer ikke på noenting.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det hadde vært fint :whistle:

Men en ting... Jeg er veeldig glad i pesto, men til nå så har jeg ikke klart å få tak i en god en når jeg kjøper det i butikken... De jeg kjøper er ofte "harske", og jeg vet ikke hva jeg skal se etter når jeg kjøper!

Lag selv :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Dibaq, ja. Jeg er godt fornøyd med kombinasjonen av pris og kvalitet, med unntak av manglende kondroitinsulfat. Det er noe de fleste for (inkludert mer kjente og anerkjente for som Vom og Alpha Spirit) har altfor lite av. Stoffet finnes rikelig i brusk, så gir tilskudd av rå frosset eller tørket hals/føtter fra kylling/kalkun og ører/haler fra diverse dyr for å kompensere. Ellers er jeg veldig begeistret for Farmina, men en må være litt forsiktig for å unngå voldsom vekst av det. Min fikk en skremmende, massiv growth spur da jeg foret bare på det en ukes tid. Skjøt i været og la på seg. Veldig høy næringstetthet og kaloririkt, så lite slingringsmonn før det blir for mye av det. Pga DCM-skandalen i forbindelse med kornfrie for, hvor det å fore på f.eks. Acana -ansett som et premium høykvalitetsfor, rost opp i skyene for kvaliteten - medførte strukturell hjertefeil på en mengde hunder, så har jeg valgt å kombinere flere ulike typer for å gardere meg bedre dersom det i ettertid skulle vise seg å ha vært noe gærnt med noen av dem.  Farmina har kornfrie varianter, til forveksling lik skandaleforene, men har også tilstrekkelig med carnitin/taurin/metionin, og de inneholder ikke hele belgfrukter eller belgfruktproteiner - mistenkt for å være anti næringsstoffer som hemmer opptak eller syntese av andre aminosyrer og proteiner. Farmina inneholder kun stivelsen fra erter, og ekstrahert og isolert stivelse skal være bare stivelse, uavhengig av om det kommer fra hvete, ris eller erter. Nødvendig for å kunne holde de andre ingrediensene bundet sammen til kibble.  Om den voksne hunden ender på perfekt størrelse med perfekt leddet perfekt skjelett, perfekte organer og perfekt pels vet jeg jo ikke ennå, men avføringen er ihvertfall perfekt :)
    • Takk for godt tips om godbitpung! Skal se om jeg finner noe liknende. Hadde samme erfaring som deg med vom, veldig hard avføring som virket ubehagelig å trykke ut. Tørrfor fra Dilaq, er det Dibaq du mener? Vurderte nemlig dette foret selv. Kan ikke så mye om hundeernæring, men syntes ingrendiensene så ganske bra ut og foret er rimelig. Men kunne ikke lese noen erfaringer med det på nett, og det føltes skummelt å prøve et så ukjent formerke. Du er fornøyd altså?
    • Vi har hatt fremgang på flere områder denne uka, bl.a. pelsstell. Tålmodigheten med kamming og raking har økt dramatisk. Han liker det ikke, men det virker som han har forstått at det er et nødvendig onde og en slags act of kindness fra min side, og er mer tålmodig med det. Nå holder det med en utbetaling per kammede og rakede bein, en for ryggen, en for magen og en for brystet, totalt 7 skjeer med Vom for å få kammet og raket hele hunden, unntatt skjegget, som det koster minst fire skjeer Vom å få kammet grundig gjennom.  Ny milepæl er napping. Skal ikke påberope meg å være noen kløpper ennå, men får det da til på et vis, og til min gledelige overraskelse liker han å bli nappet.  Ellers har vi fått mye sosialisering/miljøtrening med hester og fremmedfolk på territoriet denne uka, med camp/landsstevne på gården. Han har roet seg betraktelig ned og er progressivt desensitivert til situasjonen gjennom å få trøkket ansiktet fullt av godis og spise 1-2 måltider om dagen fra gresset rett foran paddockene, mens folk traver rundt med utstyr og for, og leier hester frem og tilbake. Fra å være heftig begeistret og vilter nysgjerrig med mye vokal de første dagene, til å være nær nonchalant nå på slutten - en pen utvikling. En god hjelp var hestenes nedlatende forrakt mot ham da han begynte bjeffe på dem. De gjorde hesteekvivalenten til det menneskelige uttrykket 'himlet med øynene og fnøs foraktelig' mot den lille drittungen som lagde sånn irriterende lyd. Den reaksjonen der fra dem sved på en annen måte enn tilsvarende reaksjon fra meg, som han har reagert på med MER vokal, for å gjøre det tydelig hva slags emosjonell abuse og omsorgssvikt sånt er fra primær omsorgsperson. Å "få" den der fra hestene var noe annet. Den fungerte på en annen måte fordi det ikke kom fra meg. En stor takk til hestene for hjelpen med å utvikle litt manerer. Han fikk til og med hilse snute mot mule med et brødrepar han har vært på nikk med i noen dager. Var veldig forløsende for ham, og roet ham betydelig ned i nærheten av dem.  Han er fortsatt ganske sosialt inkompetent, though. Klønete. Forsøkte kjefte og true seg til å bli hilst på og kost med her om dagen. Kroppsspråket hans var forvirrende. Ledig halvhøy hale i halvhurtig bevegelse. En slags mellomting mellom avventende vurdering, irritasjon og gledesbevegelser. Så satte han i en vokal som fremstod som truende dersom en skulle sammenlignet med mange andre raser. Ikke en dyp og alvorlig morsk voktervokal - det er ingen tvil om hva han mener når han bruker den - men et mer prososialt toneleie ispedd knurrebrumming, mot to unge kvinner som kom for å møkke en paddock. Mens han stod der og tilsynelatende kjeftet litt truende på dem, lett å tolke som territorial for den som ikke har hørt hvordan ekte territorial fra ham høres ut, så vrikket han på rumpa som i genuin gledeslogring, samtidig som han lagde de lydene der. Han forsøkte dundre meg å kjefte og true dem til å komme kose med ham, og hadde en forventning om å lykkes med det. Skjønner hvorfor mange beskriver gruppe 2 raser som: "Kan være dominant." Det er ikke så mange andre ord en kan beskrive det der med enn nettopp 'dominant'. Attitude.  Han fikk ingen uttelling for det der da, og begynte sutre og sytebjeffe da de gikk.  Kortbuksene har blitt kortere, fordi han satte seg i en fersk tyggisklyse på bussholdeplassen. Konsulterte Grok om frisyren og lurte på om den kunne generere et bilde av den optimalt estetiske måten å klippe en riesenschnauzer på, med en 2020 jeansmote silhuett på beina. Dialogen ble lang, men samme hvor omstendelig jeg forklarte, så klarte den ikke forstå at i den virkelige verden..  Så jeg forklarte og forklarte og la ved det eneste bildet tatt denne uka, kun for å vise den AI'em hva jeg mente: Jeg ville se om den kunne komme opp med en kul overall look som passer bedre med de kortbuksene der enn den typiske rasefrisyren. Jeg vet den er godt trent på visuell estetikk. Den KAN former og linjer. I forsøket på å veilede den til å forstå spurte jeg om den kunne vise meg forskjellen på å klippe en hunds naturlige pels til en silhuett av 2020 women's jeans fashion og på å kle en hund i hundeklær av jeansstoff.. ..så inntil videre beholder vi bare Lady og Landstrykeren looken med skjegg og bart og spaniel ører, til de ukonvensjonelle kortbuksene.
    • Leter med lys og lykte etter Mentalitetsboken av Ingalill og Curt Blixt, Kenth Svartberg. Noen som har den? Er også interessert i andre bøker innen språk og adferd - hundepsykologi:)
    • Jeg prøvde Trikem max relax på nyttårsaften og det virket veldig bra på min hund.    Spennende med hund på prøve med endel utfordringer masse lykke til🤗
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...